top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Farkındalıkla Sağlıklı Beslenme Semineri

Güncelleme tarihi: 30 Kas 2021

Katı bir beslenme planı uygulamadan, ruhumuzu ve sosyal yaşantımızı zedelemeden, sağlıklı beslenmenin püf noktalarını öğrenme taleplerine yanıt olarak açtığım bu seminerin amacı, katı kurallara ve diyet yap-bıraklara, stresle yemek ilişkisine bakacağımız, daha esnek bir sağlıklı beslenmenin uygulandığı, aynı anda Farkındalıkla Beslenme egzersizlerinin de olduğu, sürdürülebilir ve anlaşılır bir program sunmaktır.

Sağlıklı beslenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Diyet kelimesinden bıktım.

Şekersiz, glutensiz bir hayatı düşünemiyorum.

Devamlı açım.

Acıkınca elim, ayağım titriyor, başım ağrıyor

Enerjim düşük

Akşamları yeme isteğimi durduramıyorum

Mutfağımı değiştirirken zorlanıyorum

Sağlıklı tarifleri yapamıyorum

Eliminasyon diyeti yapmaya çekiniyorum

Ne doyduğumu ne de acıktığımı anlıyorum

Sindirim sorunları yaşıyorum

Otoimmün ve kronik hastalık sahibiyim ama adım adım başlamak istiyorum.


Bunlar size tanıdık geliyorsa, FSB'ye hoşgeldiniz. Eliminasyon diyeti olmayan, dümdüz beslenme programı olan bu program sizin için hazırlanmıştır. Fonksiyonel Tıp Ana Beslenme programına sadık kalarak, düşük glisemik indeksli, rafine şekersiz, glutensiz bir beslenmeyi size en sağlıklı ve hayatınıza uygulanabilir şekilde anlatmayı hedefliyorum.


Bu programa kimler katılabilir?

Herkes :)

Programa beslenme düzeninden memnun olmayan, değişiklik yapmak isteyen ama yapamayan, devamlı diyet yap-bırak döngüsünden bıkmış, stresle ile yeme sorunu bulunan, yediklerinden vazgeçemeyen, defalarca diyet yapmış bırakmış kişiler, aslında modern dünyada beslenme ile ilişkisi değişmiş herkes katılabilir.


Uygulayacağımız beslenme herkese uygundur. IFM Fonksiyonel Tıp Ana Beslenme planıdır. Keskin bir diyet programı değil, sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme programıdır.

Aileden bir kişi katılıp, tüm ailesine uygulatabilir. En büyük isteğim bu.

Hem sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme isteyen, hem de lezzetli olsun diyen herkese açıktır.


Bu program sonunda ne olur?

Özgürleşirsiniz. Herkes için en büyük dileğim bu. Devamlı yemek düşünmek, yemek için strese girmek, yedikten sonra pişman olup, kendinizi suçlama döngüsünden çıkarsınız.

3.5 hafta tertemiz, şekersiz ve glutensiz bir beslenme yapmış olursunuz.

Acıkma süreleriniz uzar, tok kalma süreleriniz artar.

Ani acıkmalar ve bundan kaynaklı sinirlilik hali azalır.

Yediklerinizin tadını farkındalık egzersizleri ile daha çok alırsınız.

Hep istediğiniz mutfak reformunu yaparsınız.

Sindiriminiz daha iyi çalışır. Gaz ve şişkinlik, kabız, ishal sorunları azalır.

Yüksek inflamasyon kaynaklı baş ve vücut ağrılarında azalma olabilir.

Açlık ve tokluğunuzu daha iyi fark eder duruma gelirsiniz.

Daha düzenli bir uykunuz olur.

Zayıflamak isteyenler diyet yapmadan incelir.

Diyet kelimesini sözlüğünüzden silmiş olursunuz.

Sürdürülebilir sağlıklı bir beslenme modeli öğrenmiş ve hayatınıza adapte etmiş olursunuz.

Artık hep bıktığınız diyet yap-bırak modundan çıkarsınız. İstemsizce, durmadan yemeyi bırakırsınız.

‘’Bu bana yeter’’ deme özgürlüğü sizin elinizde olur.

Beslenmenizi ve seçimlerinizi etkileyen unsurları keşfedip, onları daha kolay kontrol edebilirsiniz.


Not: Bunların hepsi aynı anda gerçekleşmese de, sağlıklı beslenmeye geçen ve devam eden bir çok kişide sonuç olarak gözlemlenmiştir.


Farkındalıkla beslenme, sağlıkta ve yemekle ilişki kurmamızda uygulanabilecek çok etkili yollardan biridir. Yapılan araştırmalara göre* farkındalıkla beslenen ve bilinçli farkındalığı hayatına adapte eden Tip2 diyabet hastalarında iyi gelişmeler sağlanmıştır. Kan şekeri ve glukoz düzeyleri daha kolay kontrol edilebilir olmuştur. Araştırma linkleri ilgilenenler için aşağıda mevcuttur. Sadece diyabet için değil, her türlü hastalıkta veya sağlığını korumak isteyen bireylerde Farkındalık tekniklerinin uygulanması sonrası büyük değişimler gözlenmiştir.

Program işleyişi ve ücreti

* Her hafta Zoom üzerinden, size bire bir canlı olarak tüm haftayı anlatacağım, beslenme hakkında bilgiler vereceğim, yine farkındalıkla beslenme egzersizleri yapacağımız 4 tane toplantımız olacak.

* 3.5 hafta boyunca programı takip edebileceğiniz ihtiyacınız olan farklı dökümanlar email yolu ile gelecek. 3 gün hazırlık, alışveriş listesi, bir çok firmadan indirimli alışveriş imkanı, 3.5 hafta sağlıklı beslenme, daha az kimyasallı bir mutfak ve yaşam, farkındalıkla beslenme üzerinde çalışmak, sürdürülebilir bir sağlıklı yaşama devam etmek.


Canlı Yayın Tarihleri

2 Aralık 2021 başlangıç ve 3 gün hazırlık


1. Canlı Yayın- Sağlıklı Beslenmeye Başlangıç

6 Aralık 2021, Pazartesi 20.00


2. Canlı Yayın - Farkındalıkla Beslenme, tat alma farkındalığı, otomatik pilotla seçimler

13 Aralık 2021, Pazartesi 20.00


3. Canlı Yayın - Stres, duygular ve düşüncelerin beslenme ile ilişkisi

20 Aralık 2021, Pazartesi 20.00


4. Canlı Yayın - Beslenmede Şefkat

21 Aralık 2021 - Salı 20.00


5. Canlı Yayın - Sağlıklı Beslenmeyi Sürdürebilmek

27 Aralık 2021, Pazartesi 20.00


Zoom üzerinden olacaktır ve kayıt alınacaktır.

Kayıtları 48 saat boyunca izleyebilirsiniz.


Ücret: 4 haftalık program, canlı yayınlar, tüm dökümanlar, kitapçıklar, ses kayıtları KDV dahil 750 TL’dir.


Programım online olduğu için dünyanın her yerinden katılabilirsiniz.


** Sorularınız için info@semaozpekmezci.com adresine yazabilirsiniz. Ödemelerinizi ve kaydınızı aşağıdaki linkten yapabilirsiniz. EFT yolu ile yapmak isterseniz maille banka bilgilerini alabilirsiniz.


Yasal uyarı : Bu programın içeriği özel olarak Sema Özpekmezci tarafından oluşturulmuştur ve tescillidir. Program boyunca paylaşılan dökümanların, içeriğin, ses kayıtlarının ve paylaşılan/verilen her türlü bilginin başka bir yerde izinsiz kullanılması, kopyalanması yasaktır. Tespit edildiğinde gerekli makamlara başvurulacaktır.


* ÖNEMLİ! Programa kişi sayısı ile katılımcı aldığımızdan, 28.11.2021 tarihinden sonra iptal veya iade yapılamamaktadır. Sorulmaması ve istenmemesi rica olunur. Programı her zaman ilerleyen zamanlarda kendiniz uygulayabilirsiniz.

** Faturanız her zaman ödeme kimden geldi ise o isim adına kesilmektedir. Özel fatura talepleriniz varsa, faturaya adres, vergi no ekletmek istiyorsanız lütfen fatura bilgilerini ÖDEME YAPTIĞINIZ GÜN email ile sema@semaozpekmezci.com adresine göndermenizi rica edeceğim. Aksi takdirde otomatik olarak ödeme yapılan günün akşamı isme kesilmektedir.


*** Kaydınızı yaptırdıktan sonra bir onay e-maili geliyor. Şayet adresinizi sisteme doğru yazmadıysanız email size ulaşmıyor ve biz de size ulaşamıyoruz. Kayıt olurken email adresinizi doğru yazdığınızı lütfen kontrol eder misiniz?

Otomatik maili almadıysanız lütfen spam kutunuzu kontrol ediniz. Ayrıca 1 Aralık günü program başlangıcından bir gün önce, tüm detayların olduğu bir email gönderiyoruz. Bu email bazen spama düşüyor veya ''hotmail'' uzantılı mail adresleri toplu mailleri almıyor. 1 Aralık günü email almamışsanız mutlaka info@semaozpekmezci.com adresinden bizimle irtibata geçmenizi rica edeceğiz. Emaili almadıysanız ve iletişime de geçmediyseniz bu konuda sorumluluk almadığımızı belirtmek isteriz.


**** Bu beslenme hiçbir hastalığın iyileşmesi için garanti vermemektedir. Bu konuda bir sorumluluk almadığımızı belirtmek isterim. Bu seminere katılarak kendi isteğiniz ile şekersiz ve glutensiz (ya da düşük glutenli) bir beslenme yapmak istediğinizi kabul etmiş sayılırsınız. Özel durumunlarınız için doktorunuza danışmanızı rica ederim.


Referenaslar:

* ​https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27280721

*https://www.ingentaconnect.com/contentone/png/ajhb/2016/00000040/00000002/art00011;jsessionid=2cgawapidi3dv.x-ic-live-03


En içten sevgilerimle,

Sema Özpekmezci

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page