top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Ücretsiz Meditasyon ve Rahatlama Pratikleri, BBM

Güncelleme tarihi: 1 Haz 2023

Bugün yürüyüş yaparken, seneler önce okuduğum Martı kitabını tekrar Storytel'den dinliyordum. Zihnimde zaten ''ne yapsam da şu bendeki rahatlama tekniklerini aktarabilsem'' diye düşünüyordum ve o anda kitapta tam şu bölüm geçti.


EDİT : Şu anda yoğunluğumdan dolayı bir süre ara verdik, çok yakında tekrar başlayacağız.

Martı'nın hikayesini bilirsiniz ama hatırlatayım. ''Martılar hızlı uçamaz, deneme, niye yapıyorsun'' diyen sürüsüne, ailesine karşı çıkıyor, bu tezi yıkıyor ve kendi çabaları ile 225 km hızda uçuyor. Bu bir martı için mucize. Ondan sonra şunları söylüyor.


''Şimdi uğruna yaşanacak ne çok şey var. Balıkçı tekneleri arasında kasvetli gidiş gelişler haricinde başka bir yaşama nedeni var artık. kendimizi cehaletten kurtarabilir, seçkin, akıllı ve becerikli varlıklara dönüşebiliriz. Özgür olabiliriz, uçmayı öğrenebiliriz.''


İçimdeki muazzam kapasiteyi keşfediyor. Bizde de, hepimizde var bu. Ben de aynı bunları ilk kez sema dönüşü yaptıktan sonra hissetmiştim. Özgür olabiliriz, uçmayı öğrenebiliriz :)


Daha sonra martıyı sürüye karşı bir şey yaptığı için konseye çıkartıyorlar. Konseyde şunları söylüyor.


''Benim lider olmak gibi bir arzum yok. Sadece öğrendiklerimi paylaşmak, hepimizin önünde açılan ufukları göstermek istiyorum''


Yürüyüş yaparken bir anda durdum. Ben de sadece hepimizin içindeki bu ufukları göstermek istiyorum dedim. ''Instagram bana yetmiyor, kimsenin yapmayacağı 1 dakikalık videolara sığamıyorum'' dedim ve herkese açık, ücretsiz meditasyon ve mindfulness pratiklerini başlatmaya karar verdim.


Geçen sene ücretsiz meditasyon yaparken her hafta buluşurduk. Beraber gözyaşı döktüğümüz de oldu, pamuk gibi olup yerimizden kalkamadığımız da.

O halde geldi, geldi, tekrar geldi. Hem de bu sefer sadece meditasyon değil, bazen hareket de katacağız, mindful hareketler yapacağız, sinir sistemini sakinleştirecek egzersizler yapacağız. Yaparız da yaparız ama bir şartla. Gelmeniz lazım.

Siz devam ettiğiniz sürece ben hep anlatmaya devam edeceğim. Yaz olduğunda 10-15 kişiye düşerse o zaman dururuz ama yaza daha çok var :) haydi başlayalım. Şimdilik kapasitemiz 100 kişi.


❗️Her Pazar saat 11:00 Meditasyon ve Sinir Sistemi Dengeleme 30 dk kadar, 100 kişi kapasite, dolarsa Youtube kanalımdan canlı yayın ve kayıt orada duracak. YT kanalımın linki aşağıda.


Zoom linki ve şifresi aşağıdadır. Link sabittir. Her hafta aynı detaylar ile bağlanacağız.


Topic: Ücretsiz Meditasyon ve Rahatlama Egzersizleri


Her hafta için toplantı linki


Meeting ID: 883 5495 7612

Passcode: 005001


Saat 10:55'te Zoom'u açmış olacağım. Toplantı odasını ben açmadan katılımcılar katılamıyor.

Zoom için teknik desteğe ihtiyaç duyarsanız çevrenizden veya Google'dan yardım almanızı rica edeceğim.


İlk 100 kişi dolunca Zoom giriş yapmanıza izin vermeyecektir, o zaman Youtube kanalımdan aynı yayını canlı olarak izleyip, katılabilirsiniz. Youtube linkini de aşağıda bulabilirsiniz. Eğer girdiğinizde ana sayfaya canlı yayın videosunu göremezseniz lütfen sayfayı yenileyin. Video ekranınızda görününce üstüne tıklayarak dersi canlı izleyebilir ve egzersizlerimizi hep beraber yapabiliriz. Aynı zamanda orada kayıtlı da duracak.


Herkese, kendime, evrene yararlı olması dileklerimle. Bütünün faydasına olsun 💗

Bu zorlu zamanlarda sizlere biraz katkım olursa, başka bir şey istemem.


En içten sevgilerimle

Sema Özpekmezci Hadjichristofi



13.117 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page