top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Sabah Rutinlerim

Sabah rutinlerimi bir araya toplamanın zamanı gelmişti! Hep ayrı ayrı bahsetmiştim, sizler için hepsini bir yere topladım. :)

🌸 Sabah 6-6:30 gibi kalkıyorum. İlk önce Dino ve İnias’ı kocaman öpüyorum. Sonra camı aralayıp doğan güne şöööyle doyasıya bakıyorum. Yukarıdaki fotoğrafı bu sabah

çektim 🌞


🌸 Yağ Çekme

İlk iş hindistan cevizi yağı ile ağızda yağ çekme yapıyorum. Gözünüzde büyümesin diye video çektim, çok basit. Bunu yaparken banyoda beklemiyorum. Camları açıyorum, çocukların yemeklerini veriyorum. Hatta evden erken çıkıyorsanız, giyinirken, kahvaltıyı hazırlarken de yapabilirsiniz. Bunun 5-20 dakika arası yapılması öneriliyor. Ben hiçbir zaman 20 dakikaya çıkamadım. Püf noktası 1 çay kaşığı almak ki çalkalama yaparken rahatsız bir his olmasın. Beslenmede ve her şeyde olduğu gibi mükemmeli aramıyorum. Yapabildiğim kadar. O da zaten işe yarıyor. Bakınız, dişlerimin beyazlığı.😀

Bu işlem, susam veya başka bitkisel yağlarla da olur (zeytinyağı, asit oranı yüksek olduğu için önerilmiyormuş). Sonra bunu peçeteye çıkartıp atıyorum.


🌸 Dil Sıyırma

Üstüne de dil sıyırma yapıyorum. Bu aletten çok memnunum. Ama bulamazsanız, bir kaşığın tersi bile olur.

Yağ çekme bitince, bu dil sıyırıcı ile 4-5 kez dilimi sıyırıyorum. Eskiden plastik olanını kullanıyordum. Metale geçtim ve işte şimdi gerçek dil sıyırma oldu. Arada inanılmaz bir fark var. Metal olan jilet gibi temizliyor.


Dil rengi vücudunuzun sağlık göstergesi aslında. Sağlıklı bir bedende dil pembe olmalı. Beyazsa toksinler fazla, bağırsakta kötü bakterilerde çoğalma var demektir. Dildeki beyazlığı sıyırıp atmak gerekir.


Dil sıyırırken çok geriye gitmezseniz mide bulantısı olmaz. İnanın yazması yapmaktan uzun. 😀


🌸 Diş Fırçalama

Sonra, klasik diş fırçalama. Yağ çekme ve fotoğraftaki diş fırçasına geçtiğimden beri tartar sorunum tamamen bitti. 😀


🌸 Nasal Pot

En son da nasal pot ile burnumu yıkıyorum.

Benim çocukluğumdan beri biraz alerjik bir yapım var. En büyük alerjim ev tozuna. O yüzden temizlik hastası oldum 😅 O kadar hapşurup, burnum tıkanacağına, sıklıkla evi süpürmeyi tercih ediyordum ki o esnada imdadıma robot süpürge yetişti.


Ama hala etrafta uçuşan toz, alerjimi tetikliyor. Bu nasıl sonuç buluyor? Ortalama 15-20 kez üst üste hapşırmak, sonra uzun bir burun tıkanıklığı, sonra 1/2 gün hiç durmadan akan burun.


Bu arada, süt ürünlerini azaltınca da çok azalıyor. Süt ürünleri sinüsleri çok şişiriyor genelde ve o bölgedeki inflamasyonu tetikliyor.


Sabahları yoga ve nefes çalışmaları yaparken burnumun tıkalı olması çok rahatsız ediyor. Dedim, ''bu insanlar binlerce yıl önce nefes egzersizleri öncesi bu yöntemi kullanıyorsa bir bildikleri vardır'' çünkü geleneksel yöntemler her zaman işe yarar. Şimdiye kadar hep bunu gördüm.


Bu nasal pottan çok memnunum. Sizden gelen öneriler ile suyu kaynamış, soğumuş suya çevirdim.

  • 1.5 lt su (kaynamış, soğumuş)

  • 1 yk deniz veya himalaya tuzu

  • 1 tk karbonat

Bu, günlerce gidiyor. Başı biraz yana eğip, sağ delikten sol deliğe, sol delikten sağ deliğe suyu akıtıp bütün hattı tertemiz yapıyorum 😀 İnsanın burun deliklerinin açık olması ohhhh ne harikaymış 😀 Alerji ve burun tıkanıklığımın beslenmeden sonraki en büyük yardımcısı bu oldu. (ben yapımını tam anlatamadım, Google'dan bakabilirsiniz). Kısaca, sevdim, onayladım, benden geçti. 😀


Eczanelerde satılan rinse kit de aynı işi görüyor ama onda su bir anda hızlıca yukarı çıkıyor, o da beni rahatsız ediyor. Bu ağır ağır, daha kullanışlı benim için. Seçim tabii ki sizin. 😀


Hepinize iyi gelecek rutinlerle dolu sabahlar ve harika günler dilerim 🌸💗


Sema


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page