top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Ben Özelim!

Çok eski yıllarda Hindistan’da askerlerden kaçan bir hırsız, daldığı karanlık bir sokakta bir dilencinin uyuduğunu görür. Askerlere çaldığı değerli taşla yakalanmamak için taşı uyuyan dilencinin cebine koyar. Amacı daha sonra dilenciyi bulup taşı almaktır ama kaçma kovalama sırasında hırsız ölür ve taş dilencide kalır. Dilenci, artık onu ömür boyu yaşatacak bir servete sahiptir ama cebine hiç bakmadığı için neye sahip olduğunu asla bilmez. Hayatının sonuna kadar dilenci olarak yaşar. 

İçinize baktığınızda orada neler bulabileceğinizi bilemezsiniz. Hazineler gizli olabilir ve kendinizi tanımak istiyorsanız zihninizi gözlemleyin.

Hepimiz, çok ama çok özeliz ve bir taneyiz. Belki bazen bunu unutuyoruz diye hatırlatmak istedim. Kendi değerimizi anladığımızda, kendimize de bedenimize de çok daha iyi bakıyoruz. O yüzden zihninizi gözlemlemek için her gün 5 dakika sadece oturun. Özel bir şey yapmayın. Sadece nefes alın ve verin. Zihninizden geçenleri gözlemleyin. Onlara tutunmayın, sadece gözlemleyip akmalarına izin verin. Bunu her gün yapmanın sizde yaratacağı değişikliklere inanamazsınız. Unutmayınız ki hepimiz özeliz. Haydi bunu hep beraber bir tekrar edelim. ‘’Ben özelim.’’ Dün dinlediğim bir programda bu yaptırıldı ve bu bana o kadar iyi geldi ki.


Herkese mutlu bir günler dilerim. :)

631 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page