top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Maş Fasulyeli Salata

Akmaz kokmaz, çantada bozulmaz ve tok tutan çok güzel bir tarif daha. Zaten dışarıda yemezdim, artık hiç yemiyorum. Bu tur yemekler uzun süre taşımaya çok uygun oluyor. 3 gün yedim desem 🙈



Maş fasulyesini kullanmayı çok seviyorum çünkü gaz yapmayan ya da diğerlerine göre daha az gaz yapan bir kuru baklagil. Hatta bazı kaynaklara göre kuru baklagil bile değil. Sebze olarak geçiyor. Hem hızlı pişiyor, hem tadı çok güzel, hem de tok tutuyor, besleyici.

Mas fasulyesini tuz attığım suda hasladim. Aynı anda diğer tarafta bebek, taze patatesleri kabukları ile haşladım. Patates benim için öcü bir sebze değil. Doğru yendiğinde çok da faydalı. Haşlayıp soğuk tukettiginizde glisemik indeksi çok daha düşüyor. Benim şeker dengemi bozmuyor. Ekmek, tahıl, tatlı yiyip patatesi yememeyi aklım almıyor neyse :)

Haşlanmış maşla patatesleri karıştırdım. Evde portakal vardı. Kötü olmasın diye o portakalın yarısının suyunu sıktım, zeytinyağı ile karıştırdım. Salataya döktüm. En son da sumak ekledim. Çoook lezzetli olmuştu.

Daha fazla yemek taşıdığımız şu günlerde kuru baklagilleri sebzelerle karıştırmak ve soslamak çok güzel bir çözüm oluyor. Fırınlanmış kabak, patlıcanla da karışabilir. İçinde hayvansal gıda olmayınca bozulmuyor da, hem de kuru baklagilin doyuruculuğu oluyor.

İşte bu da böyle bir anımdı. 😄

1.349 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page