top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Kabak Pizza


Pizza benim en sevdiğim yemeklerden biri. Kaçamak yapmak istiyorsam bu her zaman pizza oluyor fakat her istediğimde pizza yiyip kendimi karbonhidrata boğamayacağımdan alternatifler üretmeye çalışıyorum. Genellikle sebzeleri pizza tabanı olarak kullanıyorum. Bu konuda da en başarılı olan kabak tabanlı pizza. Bir arkadaşım kabak yemeyen oğluna bu şekilde kabak yedirmiş :)

Malzemeler :

Taban için

1 rendelenmiş, suyu sıkılmış kabak

2 kaşık organik tam buğday unu veya glutensiz için karabuğday unu, kinoa unu veya 1 yk hindistancevizi unu

1 yumurta

Soğan tozu (opsiyonel)

Üst malzemeler

Burada herşey isteğe bağlı. Ben mihaliç peyniri peyniri, zeytin, domates ve kekik kullandım. Siz favori pizza malzemelerinizi ekleyebilirsiniz.

Taban malzemelerinin hepsini yoğurup tart kalıbına yağlı kağıt serip elimizle şekil veriyoruz. Böyle bir kalıbınız yoksa da fırın tepsisine yağlı kağıt serip elinizle yuvarlak şeklini verebilirsiniz.

175 derece alt üst fırında 20 dk kadar pişirin. Daha sonra üstüne malzemelerinizi ekleyin ve tekrar fırına gönderin. Peynirler eriyip üstü kızardığında pizzanız hazır demektir.

Bu öyle çıtır çıtır bir zemin olmuyor ama yine de pizza isteğini gideren, son derece lezzetli bir pizza alternatifi oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tarifin notu : Karbonhidrat ve tahılları minimumda tüketmek kan şekerimizi dengelemeye yardımcı olur. Daha uzun süre tok kalırız. Ne kadar çok sebze, o kadar uzun tokluk süresi..

11.849 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page