top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Muzlu Yulaflı Ekmek


Size harika ötesi bir tatil ekmeği haberim var :) Evde kararmış muz görünce hemen ya puding ya da kek yaparım. Yalnız bu sefer canım pek tatlı istemedi. Ben de yine bir uydurmaca ile ekmek/kek arası birşey yaptım. Kek demek pek doğru olmaz çünkü tatlı değil. Ekmek daha çok uyuyor. Çok güzel bir rahiyası ve dokusu oldu. Ayrıca tok tutması da efsane :)

Malzemeler :

2 adet orta boy, ezilmiş yumuşak muz

1 bardak yulaf ezmesi

Yarım bardak yulaf kepeği

1 yumurta

1 yemek kaşığı katkısız, şekersiz fıstık ezmesi

1/2 paket kabartma tozu

1/2 bardaktan az süt (resimde gözükenin dibinde biraz bıraktım)

Bol tarçın

Vanilya özü (olmasa da olur)

Bu malzemelerin hepsini karıştırıp 10 dk bekledim ki yulaf sıvıları çeksin. Daha sonra önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında 40 dk pişirdim. Her fırının ısısı ve ayarı farklı olduğu için son 10 dkda gözlemlemenizi öneririm. Kürdan testini geçerse ekmeğimiz pişmiş demektir :)

Çok sıkı, lezzeti tam yerinde bir ekmek oldu. Kek hayal etmeyin, hüsrana uğrayabilirsiniz çünkü tatlı değil. Bunun muz oranını 2 katı yaparsanız veya 2 avuç kadar kuru üzüm eklerseniz da harika bir kek olur. Şimdiden afiyet olsun.

Tarifin notu : Yulafta beta glukan denen, suda çözünen çok özel bir lif vardır. Suda jel kıvamına dönüşerek sindirimi daha uzun sürer ve böylece uzun sure tok tutar.

5.101 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page