top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Hindistancevizi satın alma, kırma, saklama kılavuzu


Hindistancevizi almak çok eğlenceli. Elinize alın ve sallayın. Markettekiler size biraz tuhaf bakabilir ama siz eğlenmenize bakın :) İçinde en çok sıvı olan en tazedir ve güzeldir.

Hindistancevizi benim çok sevdiğim meyvelerden biri. İçinde çok iyi yağlar barındırıyor ve bu iyi yağlar sayesinde çok tok tutuyor. Kan şekerini dengeliyor. Bol lifli. Dolayısı ile bizim mutfağın sabit yiyeceklerinden. Deneye yanıla en kolay kırma ve saklama yollarını aşağıdaki şekilde buldum. Belki size de lazım olur diye yazmak istedim.

Hindistancevizinin üstünde 3 tane nokta var. Bu noktalardan biri çok yumuşak, diğer ikisi biraz sert. Yumuşak olana tornavida gibi bir alet sapladığınızda hemen açılır. Tirbüşon da işe yarıyor. Bu deliği açıyoruz.

Bu delikten icindeki suyu bosaltıyoruz ve afiyetle içiyoruz 😊 ya da yulaf lapasının içine katıyoruz.

Suyunu boşalattığımız hindistancevizini 2 saat buzluğa atıyoruz. Buzluktan çıkartıp avucumuza alıyoruz ve yatay enden çekiçle 2 kere vuruyoruz, çat diye ayrılıyor. Yerlere atıp, 50 çekiç darbesi ile vurup komşuları başımıza toplamaya hiç gerek yok.

Keskin bir bıçakla kek, pasta dilimler gibi kesip, uçlarindan dilimleri kaldırarak parçaları çıkartıyoruz.

Parçalar 3-4 gün sonra bozuluyor. Dolayısı ile yiyeceğiniz kadarını buzdolabında tutup kalanını buzluğa koyabilirsiniz. Ben aşağıdaki gibi 2 poşet yapıyorum. Bir poşet 3-4 günde bitene kadar diğer poşet buzlukta duruyor.

Hindistancevizini pahalı bulanlar oluyor. Bir hindistancevizi 6 lira civarı. Hatta bazen 4 liraya bile düşüyor. En az 1 hafta hergün atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz. Dunyanin en iyi yaglarindan birini almis oluyorsunuz. 5 dkda tüketilen bir kahve ile veya pastaneden alınan bir kek dilimi ile aynı fiyat. Sağlıksız şeylere 6 lira vermek yerine bu muhteşem arkadaşa 6 lira vermek çok daha mantıklı değil mi 😍

4.008 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page