top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Siyez ve Nohut Unlu Kraker


Bu kraker yemelere doyulmaz. Öyle lezzetli oldu. Gönlünüz rahat bir şekilde yiyebilirsiniz. Marketlerdeki içleri koruyucu dolu krakerleri yemek yerine, 5 dakikada bunu yapabilirsiniz ve afiyetle tüm aile fertlerine yedirebilirsiniz :)

O kadar şipşak ve öyle güzel bir kraker oldu ki. Geçen sene bunun başka versiyonunu yapmıştım. Bugün buzdolabını açtım ve hangi un elime geçtiyse yaptım. Çok az ve tamamen sağlıklı malzeme. Yarın iki ölçü tekrar yapıcam çünkü eşim de bayıldı. Bu yarına kesin biter :)

Malzemeler :

- 1/2 su bardağı siyez unu

- 1/2 su bardağı nohut unu - 1 yumurta, beyazı içine sarısı dışına - 2 yemek kaşığı yoğurt suyu (ev yoğurdunun suyundan aldım, süt de olur)

- 2 tatlı kaşığı sade yağ (tarifine buradan ulaşabilirsiniz) - 1 çay kaşığı dibek kırmızı biber tozu - 1 çay kaşığı zahter

- Süslemek için kabak çekirdeği ve ay çekirdeği içi

Baharatlar aynısı olmak zorunda değil. Sizin içinizden ne gelirse onu koyabilirsin. Hiç baharat koymayıp azıcık tuz da ekleyebilirsiniz.

Hepsini yoğurdum ve yumuşak, ele yapışan bir hamur elde ettim. Bu hamuru yağlı kağıt serdiğim tepsiye aldım.

Üzerine bir kat daha yağlı kağıt serip merdane ile açtım. İkinci kat yağlı kağıdı sermezseniz hepsi merdaneye yapışır çünkü bayağı yapışkan bir hamur.

Hamur 2-3 mmlik kalınlığa gelince üst yağlı kağıdı kaldırdım ve hamuru pişmeden kestim. Piştikten sonra kesmeye çalışırsak kesin parçalanır :)

Sonra üstüne yumurta sarısını fırça ile sürüp çekirdekleri serptim.

170 derece fırında kıtırlaşana kadar pişti. Soğuyunca da kesik yerlerinden çıt çıt ayrıldı zaten.

Bu krakeri denemenizi ısrarla tavsiye ederim. Dışarı çıkarken çantanıza atın, çocukların yanına okula verin, ofise çekmenize koyun. Atıştırmalık isteğinizi hem sağlıklı hem de sizi çok güzel doyurarak karşılar..

Tarifin notu : Bu tarifte siyez olduğu için 100% glutensiz değil ama siz bu unu kinoa, karabuğday, kurufasulye vs unu ile değiştirerek 100% glutensiz yapabilirsiniz.

7.340 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page