top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Muzlu Kakaolu Tava Keki

Güncelleme tarihi: 26 Oca 2021


Akşam yemeği için evde taze fasulye ve bamya yemeği vardı. Ikisini de çok sevdiğim halde nedense canım istemedi. Canım çayla birlikte öyle bir kek istiyordu ki. Mutfak cok sıcaktı, bir de fırını çalıştırırsam buhar olabilirdik. Ben de hemen tava keki yaptım. Tamamen uydurdum ama harika oldu. Lütfen ama lütfen deneyin 😍 Tatli ihtiyacının en masum karşılanma şekli.

muzlu kek

Malzemeler : 🌸 2 tane çırpılmış yumurta 🌸 1 kaşık tepeleme hindistancevizi unu 🌸 1/2 çay bardağı bitkisel veya normal süt veya su 🌸 1/2 ezilmiş muz (ben tatlıları genelde çok az tatlı severim. Yemeye yemeye damağım az tatlıya alıştı. Siz isterseniz muzu 1 adet kullanabilirsiniz, 2 tane hurma ekleyebilirsiniz) 🌸 1.5 tatlı kaşığı ham kakao 🌸 Çay kaşığı ucu ile kabartma tozu veya karbonat Hepsini karıştırdım. Akışkan bir sıvı elde etmemiz lazim. Sonra ben icine 1 avuç yaban mersini attim ama siz vişne veya böğürtlen atabilirsiniz veya hiç kullanmayabilirsiniz de.

Ben yaban mersinine bayılıyorum. O kadar faydalı ki. Biraz pahalı ama şimdi tam mevsimi. Ben internetten bir siteden 1 kilo organik aldım, buzdolabına stok yaptım. Görüntüsü de harika, şuna bakar mısınız :)

yaban mersini

Daha sonra karışımı birer yemek kaşığı olacak şekilde, hindistancevizi yağı ile yağladığım tavaya döktüm. Önlü arkalı kısık ateşte pişti. Hindistancevizi unu ile çalışırken her zaman düşük ateş kullanmak gerekiyor ki içi de pişsin. Evi mis gibi kakao kokusu sardı. 10 dakikada hazır oldu. Yanına çayla bana harika öğün oldu. Akşam 6'da yarısını yedim ve hala tokum. Hindistancevizi unu gerçekten yoğun lifi ile tok tutmada bir dünya birincisi 😍

7.573 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page