top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Hindistancevizli Çikolata


Koşun koşun Bounty sevdalıları koşun, sağlıklı versiyonunu yaptım :) Yalnız bunu biraz daha geliştireceğim kesin ama ilk deneme için son derece başarılı. Ben besin değerlerini de chia ve badem ile biraz arttırdım. Sağlıklı şeker alırken bile biraz da vitamin alalım değil mi :)

bounty sağlıklı çikolata

2 gün önce hindistancevizi sütü yapmıştım. Onu da bugün ayrı olarak bloga gireceğim. Sütü yaptıktan sonra hindistancevizinin posasını ne yapsam diye düşünürken ortaya bu harika arkadaş çıktı. Tabii siz yaparken benim gibi önce hindistancevizi sütü yapmak zorunda değilsiniz :) Kuru hindistancevizi de kullanabilirsiniz.

Kolay hindistancevizi kırmanın yolunu da buradan okuyabilirsiniz.

Malzemeler :

* 1/3 hindistancevizinin içini güçlü bir rondodan geçirebilirsiniz ya da 2 bardak kuru hindistancevizi kullanabilirsiniz.

* 2 kaşık badem unu (hazır kullanabilirsiniz ya da bademleri rondodan geçirebilirsiniz)

* 4 adet sıcak suda bekletişmis ve çok az su ile rondodan geçirilmiş hurma

* 2 kaşık chia tohumu, 5 kaşık sıcak suda şişirilmiş

Bu malzemelerin hepsini yoğurdum ve aşağıdaki gibi bir hamu elde ettim.

Bu hamuru elimle ince uzun şekillendirip kestim.

Bunları yaparken aynı anda diğer tarafta da çikolata kısmını hazırladım. Çikolatanın tarifini ''Ev yapımı Şekersiz Çikolata'' postumda görebilirsiniz. Bu yöntemi keşfettikten sonra ''bir daha dışarıdan çikolata almam'' dedim. O kadar kolay ve lezzetli ki. Özü şu. Kakao yağını benmari eritip, içine 2 yemek kaşığı ham kakao eklemek ve biraz ılıyınca 3 yemek kaşığı pekmez karıştırmak. Hepsi bu kadar basit.

Yaptığım çikolatama bu minik parçaları buladım ve yağlı kağıt serdiğim cam tepsiye koydum. Sonra doğru buzdolabına soğumaya gittiler.

2-3 saat sonra yenmeye hazırladı. İnanın öyle güzel oldu ki. Bugün spor öncesi enerjim olacak. Evde hazır dursun, çikolata diye tutturan yavrularınıza verin, eşinize dostunuza gönül rahatlığı ile yedirin. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun :)

3.730 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page