top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Omlet Pizza


Size haftasonu için harika bir omlet pizza anlatmak istiyorum. Resmen kahvaltı sofrasını sağlıklı şenlendirme yöntemlerinden biri 😊 Benim en sevdiklerimden. Spor üstüne öyle bir zevkle yedim ki anlatamam 😋 Bu güzel Cumartesi sabahında belki yaparsınız diye de hemen yazmak istedim. Çok çok basit.

🍁 2 yumurta içine 2 kaşık rondodan geçirdiğim yulaf ezmesi koyup çırptım. Sade yağ (tarifi ve faydalarını burada bulabilirsiniz) koyduğum tavada altını pişirdim. Üst olacak tarafı sadece ıslaklığı gidecek kadar 2 saniye çevirdim. Taban hazır oldu. 🍁 Yağlı kağıt serdiğim tepsiye omlet tabanı aktardm. Aslında fırına da giren bir tavada pişirirseniz daha da pratik olur. Direkt olarak tavası ile fırına aktarılabilir. Üstüne salça sürdüm.

🍁 Dil peyniri, domates, zeytin ekledim. Sizin pizza üstünüz sizin hayal gücünüze kalmış, herşey olur :) 🍁 Fırının ızgara kısmını açtım. Peynirler eriyene kadar yani toplamda 2-3 dk kızarttım ve ta daaa harika omlet pizza hazırdı. Aşağıdaki cüce ile beraber yedik. Ilk başta uyuyordu ama sonra kokuyu alınca başımda bitti 🐶

Yarın workshopum var. Sizlerle kucaklaşacağım için içim pır pır. Bugün son alışverişleri bitirip akşam bolca dinleneceğim. Çok seviyorum sizlere anlatmayı, pişirmeyi, yedirmeyi 😀 Bu atölyem tamamen doldu ama 28.Ekim'deki atölyeme yerimiz var. Gelmek isterseniz orada görüşürüz. Herkese harika bir haftasonu dilerim.

4.080 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page