top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Unsuz Lor Poğaçası


Bu lor peynir poğaçasını senelerdir o kadar çok kez yaptım ki. İçinde un olmadığına kimse inanamıyor ama gerçekten yok. Hem tadı harika oluyor, hem de çok doyurucu. Her sabah yumurta yemekten bıkkınlık gelince bu poğaçalar hayat kurtarıcı.

lor poğaça, unsuz poğaça, sağlıklı poğaça, poğaça

Bu poğaçayı İnstagram takipçilerimden heralde binlerce kişi yapmıştır. Ben de her yaptığımda biraz değiştiriyorum. Bu sefer de ufak oynamalar yaptım. Yine çok güzel oldu. İçinde antin kuntin malzeme yok 😃 hepsi şu anda evde olabilecek şeyler. Haftaiçi sabahları kurtaracak bir kahvaltı bu. Hazirlamasi 5 dakika. Ceviz buyuklugunde 25 tane kadar cikiyor.Önce ana malzemeleri yazacağım. Daha sonra bu sefer eklediklerimi...

Ana malzemeler : 350 gr lor peyniri 2 yumurta 1 yk erimiş tereyağı 2 avuç rondodan geçirip iri bıraktığım ceviz

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Dilediğiniz baharatlar. Ben zahter koydum. Kırmızı biber,maydonoz, dereotu, sebze tozları..herşey olur

Bu sefer eklediklerim :

1/2 su bardağı rondodan geçirip iri bıraktığım ayçekirdeği içi

Bazen 3-4 kaşık yulaf ezmesi ekledim, bazen kurufasulye unu ekledim ama şahsi fikrim en güzel halinin orjinali olduğu. Bir de bu ayçiöekli versiyonu harika oldu.

Hepsini yoğurup ıslak elle şekil verdim. Elinizi ıslatmazsanız şekil vermek zor oluyor. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yerleştirdim.170 derecede 30 dk kadar pişti. Kızarıp kıtır olunca hazır demektir. Sizi ne kadar tok tuttuğuna şaşıracaksınız.

Kalanını buzluğa koyabilirsiniz. Buzluktan istediğiniz zaman çıkartıp tavada veya tost makinesinde ısıtabilirsiniz. Fırından yeni çıkmış oluyor.

15.894 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page