top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Yulaflı Ananaslı Kek


Yılbaşı öncesinde bu kek yine Instagram'da olay oldu :) Ne kadar çok kişi pişirdi ve benimle paylaştı. Ben de elimizin altında dursun diye hemen buraya alayım dedim. Benim de favorim bu ama 4 hafta eliminasyon diyeti yapacağımdan ben bir süre kendisini özleyeceğim :( Siz benim yerime de yiyin, olur mu?

yulaflı kek, yulaf ezmesi, ananas, şekersiz kek

Dunyanın en şipşak sağlıklı keki bence 😍 Kek dediğime bakmayın, öyle çok tatlı değil. Daha tatlı yapmak sizin elinizde. Dilerseniz hurma veya kuru üzüm ekleyerek daha tatlı yapabilirsiniz. Ben böyle az tatlı seviyorum. Evde olgun muz görünce dayanamıyorum ve aklıma ilk gelen şey şu şahane arkadaş oluyor. Yapımı da çok ama çok basit. Dün akşam ders çalışırken 5 dk ara verip yaptım.

🎄 2 olgun, ezilmiş muz 🎄 2 yumurta 🎄 8 kaşık yulaf ezmesi 🎄 1 tk tarçın, 1/2 çk toz zencefil 🎄 Üstünü süslemek icin ben ananas dilimleri koydum. Elma olur, armut olur ya da hiç olmasa da olur.

Hepsini karıştırdım ve 175 derece fırında 35 dkda pişirdim. Yulaf ezmesinin o diş diş ağzıma gelmesine bayılıyorum. Un olmaması bana daha doygun geliyor. Yağ bilerek koymadım çünkü planım bu dilimin üstüne fıstık ezmesi sürmek :) Siz dilerseniz biraz tereyağı veya hindistancevizi yağı koyabilirsiniz ama yağsız da çok güzel oluyor. Ben şimdi doğru koşa koşa spora 😊 Hepimize harika bir olsun.

4.752 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page