top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Dünyamı değiştiren incir uyutması


Anadolu'nun en kolay, en sağlıklı ama en lezzetli tatlılarından biri budur sanırım, incir uyutması. Bu tatlı benim Instagram hesabımı açmama vesile olan tariftir. Ortalama 4 sene önce internette bir tarif araştırıyordum. O sırada karşıma sevgili Diyette Değilim Çağlacığımın blogunda bu incir uyutması cçıktı. Ne güzel tarifmiş derken blogunu karıştırmaya basladim. O zamanlar benim icin Instagram eşimle, Dinomla resimlerimi koyduğum, sağdan soldan evir çevir kendi fotoğraflarımı, arkadaşlarımı paylaştığım bir mecraydi. Blogda kendisinin Instagram sayfası olduğunu görüp bakayım dedim. Aaa bir baktım böyle diyet ve yemek hesapları var. Hadi dedim ben de evde yaptığım şekersiz ve sagğlıklı şeyleri koyayım, bir hesap açayım dedim ve bugünlere geldik 😍

Malzemeler

* 1 bardak dilediğiniz sut. Yoğurt mayalarken yine fazla ısıtmışım. Ondan bir bardak ayırdım. * 2 tane kuru inciri küçücük doğrayıp 2-3 kaşık sıcak sütle blender yaptım. * Incirleri, yoğurt mayalama ısısındaki süte karıştırdım ve aynen yoğurt mayalar gibi kavanozu bir bezle sarıp sarmaladım. Oda ısısında beklettim. 3 saat sonra tatlı hazır. Incir sütü mayalayıp puding gibi yapıyor. Üstüne tarçınla harika bir tatlı. * Mayalama ısısı nedir derseniz, küçük parmağınızı süte batırın. 5-6'ya kadar parmağınız yanmadan sayabiliyorsaniz o doğru ısıdır.

Benim bildiğim bu anonim bir tatlı. Anadolu’da çok yapılırmış. Tatli sevenler inciri 3’e çıkartabilir. Bana 2 tane fazla bile geliyor.

Şekeri bırakan eşimin de favori tatlısı bu oldu :) Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun...

16.751 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İncir Turta

bottom of page