top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Unsuz Glutensiz Kakaolu Kek

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2023

27 yaşında diyabet teşhisi aldığında 3 gün “ben artık kek yiyemeceğim” diye ağlayan Sema’ya şimdiki Sema’dan şunu demeyi çok isterdim.

- Lütfen ağlama, her şeyi yiyeceksin ve çok daha mutlu bir insan olacaksın 🤩


İşte bu kakaolu kekler o Sema’ya 😀 Şu hayatta pek bir şey aramıyorum, öyle makarna, çikolata vs 40 yıl yemesem aklıma gelmez ama kakaolu kek ince çizgim 🤩 Pek severim. Zaten biliyorsunuz, Bulut Kekler, Antep keklerim falan pek meşhurdur. Bugün başka boyuta taşıdım olayı ve tamamen unsuz kek yaptım 😀 Çooook da lezzetli oldu. Una gerek yokmuş ki 😀


Unsuz Kakaolu Kek🤩


🌸3 yumurta - hiç kokmadı, korkmayın

🌸5 yk tahin, yumurta ile çırpınca koyulaşıyor.

🌸3 yk dut unu ya da rondodan geçmiş kuru dut. Kuru dutu rondodan geçirince hemen un gibi oluyor.

Eğer dutunuz yoksa 6-7 hurmayı biraz suda bekletip, suyunu dökmeden rondodan çekerek püre yaparak kullanabilirsiniz. Su çok az olmalı, cıvık olursa kek de tutmaz. Eğer cıvık olursa yandaki kıvama bakarak un ekleyebilirsiniz.

🌸1.5 yk kakao

🌸1 çk kabartma tozu veya karbonat, aktive etmek için 1-2 damla limon


Hepsini karıştırdım. Kek kalıplarına döktüm. 7 tane top kek kadar çıktı. 170 derece turbo fırında 25 dkda pişti. Çoooook lezzetli oldu vallahi 💃🏼 yapım aşamaları, iç dokusu, kıvamı hepsi yanda. Puf puf ☁️ tatlı seven dutu 4 yk’na çıkartabilir ya da üstüne 1 çk pekmez dolandırır, ıslak kek gibi olur 🤤


Beklemeye değmez, hemen mutfağa, çay yanına 30 dkda hazır 🤩


Not : dut unum @talyafoods yeni cikartmis, denedim ve begendim :) Talya her programimda katilimcilarima bir suru indirim veriyor, sagolsunlar 🤩 her seyleri harika.


Kıvam için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:


Afiyet olsun,

Sema

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bulut Top Kek

bottom of page