top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Çocuklar için sağlıklı doğumgünü pastası

Güncelleme tarihi: 28 Mar 2023


Herkese merhaba :) Blogum aylardır açık ama dün o kadar çok üye olan oldu ki. Beni çok mutlu ettiniz :) Ben de size bir hoşgeldiniz postu hazırlamak istedim :) Burada daha uzun uzun anlatabilme, yazabilme imkanım oluyor. Instagram'da tarifleri ve anlatmak istediklerimi daha bir özet halinde geçmek zorunda kalıyorum. Umarım yazdıklarımı okumak sizin de hoşunuza gider..

Biliyorsunuz benim kavgam hep rafine şekerle. Şu bilinç çağında da özellikle çocuklara şeker yedirilmemesi konusunda çok uğraşıyorum. Ellerindeki meyve sularını, jelleri, gofretleri gördükçe içim gidiyor. Etrafınızda görüyorsunuzdur çok bilinçli anneler de var artık. Benim çok eski takipçilerimden biri, sevgili Çiğdem Hanım oğlunun birinci yaş günü pastasını benim kek tarifimle yapmış ve bunu benimle paylaşmıştı. İnanın ilk okuduğumda gözümden yaşlar akmıştı. Benim için ne büyük bir gurur. Bir çocuğun ilk yaşgünü pastasının benim sağlıklı tarifim olması. Tabii ki tatlı annesinin krema tarifini ve süslemesini de unutmamak lazım.

Bu harika fotoğrafı ve krema yapını da sizinle paylaşmak istedim. Belki kendi çocuğunuz için, yeğeninizin için, arkadaşınızın çocuğu için fikir olur. Insanların sağlık temelleri çocukluk ve bebeklikte atılıyor. Hem görüntüden hem lezzetten ödün vermeden böyle bir doğumgünü pastası yapmak ne kadar güzel değil mi?

Aydın Bebek aslan çok sevdiği için annesi ona pastasını aslan şeklinde yapmış. Kek benim şuradaki Badem Unlu Kek tarifim. Bu kekten yapıp sonra onu kremalar ile süslemiş. İki çeşit krema tarifini de aynen Çiğdem Hanım'ın anlattığı gibi buraya aktarıyorum. Daha sonra bir arkadaşım daha kızının 2. yaşgünü için aynı pastayı yaptı. Onun krema tarifi ve fotosu geldiğinde de sizinle paylaşacağım.

Sarı krema :

''Kremasını hindistancevizi kreması ile yaptım. Kutu hindistancevizi sütünü bir gün buzdolabında beklettim. Yukarıda kalan kremayı biraz hurma suyu ve zerdeçalla karıştırdım. Bu rengi tutturmak için biraz uğraştım doğrusu :) zerdeçalı suda biraz kaynatmıştım öncesinde. Tabii pembe ya da mor renk daha kolay olur, meyve eklemesi yeterli olur bence. Zerdeçalın tadı kremayı hiç bozmadı''

Aslanın yüzündeki detaylar :

''Aslanın yüzünü yapmak için ise ham kakao, hindistancevizi yağı ve hurma suyu kullandım yine. Yağlı kağıt üstüne çizip dondurdum, sonra pastanın üstüne ekledim.''

Saçlar :

Saçlarını ise yine sizin kek tarifinden yaptim. Kreması ise muz, avokado, kakao ve biraz krem peynir.

Buradan Çiğdem Hanım'ı tekrar tebrik ediyorum. Gerçekten harika birşey yapmış. Kendisinden aldığım izinle sizinle de paylaştım. Artık anneler çocukları için harikalar yaratıyorlar. Bence sizler de neler neler yaparsınız. Yaptığınızda benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Çocuklara ve herkese şekersiz günler dilerim.

Save

12.316 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İncir Turta

bottom of page