top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Kakaolu unsuz çıtır kurabiye


Bu kurabiye öyle güzel oldu ki ve de çok basit. Rafine şekersiz, unsuz, tahılsız, glutensiz, dilerseniz laktozsuz da..

İçinde antin kuntin malzeme de yok :) Herkesin evindeki şeyler. Yapması çabucak ve tadı harika. Unsuz kurabiyeler genelde ertesi gün çıtırlığını kaybediyor. Bu güzellikler üç gün bile yumuşamadı, zaten sonra da bitti. Porsiyon kontrolü sorunu olmasa ben tüm kurabiyeleri bir günde bitirebilirdim :)

kakaolu kurabiye, şekersiz kurabiye, kurabiye, çıtır kurabiye

Geçenlerde bir arkadaslarımıza davetliydik. Arkadaşım aynı kurabiyeyi benim için yapmıştı. Etrafımdaki herkes beslenme şeklimi bildiği için ona göre hazırlık yapıyorlar. Arakadaşımın da iki tane çocuğu var. Bana pişti, onlara da düştü :) O gün tadı damağımda kalmıştı. Ben de ilk fırsatta yaptım ve muhteşemmmmiiş 💗

Malzemeler :

1 sb fındık 1 sb kuru dut 1 yk ham kakao, siz dilediginiz kakaoyu kullanabilirsiniz. 1 yumurta 1/4 çb süt (badem sütü veya dilediğiniz sıvı)

Fındık ve kuru dutu un gibi olana kadar beraber rondodan çekiyoruz. Sonra diğer malzemeler ile karıştırıyoruz. Yoğuruyoruz. Malzemeler ıslanıp karışmazsa sütü azıcık arttırabilirsiniz. Elimi ıslatıp şekil verip, 160 derece fırında 30 dk kadar pişirdim. Biraz soğutup öyle yemenizi öneririm. Hem piştiği anda hem ertesi gün hem de bir ertesi gün hala kıtırdı. Ortalama 15 tane kadar çıktı.

10.900 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page