top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Balkabaklı Tart


Canım Balkabağı.. Her şekle giriyor valla, aşığım. Şu da en sevdiğim hali..Rafine şekersiz ama çok lezzetli.

balkabağı, balkabağı tatlısı, şekersiz, pişmeyen tatlı, sağlıklı

Balkabağı bitmeden denemek isteyenler için bu tarifi ekliyorum. Ben bugünlerde durmadan balkabağı yiyorum. Yemeği, tatlısı, püresi derken en sevdiğim şeylerden biri.

Balkabağı püresii haftalık hazırlıyorum, sonra bir çok şeye kullanıyorum. Püreyi nasıl yapıyorsun derseniz..

3 dilim balkabağını küçük doğruyorum. Yayvan bir tencereye kabakların yarısına gelecek kadar su ekliyorum. 4 kuru kayısıyı küçük kesip koyuyorum. Bir de kabuk tarçın atıyorum. Kısık ateşte suyunu ekirerek pişiriyorum. Kayısılar tadını suya bırakıyor. Sonra kabaklar o suyu çektiğinde balkabakları tatlı tatlı pişmiş oluyor. Ben bayılıyorum.

Dilerseniz balkabaklarını alttaki gibi tatlı gibi yiyebilirsiniz, dilerseniz kuru kayısıylarla ezip püre yapabilirsiniz.

balkabağı, sağlıklı, sağlıklı tatlı, balkabağı tatlısı, şekersiz

Şimdi gelelim tartın tarifine..

Zemini için...

🔺 1 sb badem (fındık da olur) 🔺 3 tane etli kuru kayısı, küçük kesilmiş 🔺 1/2 çk limon kabuğu tozu ve portakal kabuğu tozu (www.naturelkadukkan.com) ben bu ikiliyi tatlılarda çok seviyorum, lezzeti harika ve elimin altinda kolay oluyor ama portakal ve limon kabuğu rendeleri de olur pek tabii ki :) 🔺 3 yk keçiboynuzu özü, bal veya başka pekmez de olur. 🔺 1 yk katkısız, şekersiz fıstık ezmesi (yoksa yerine tahin de olur) 🔺 2 yk chia, 5 kaşık su ile jellestirdim. Bu yapışkanlığı sağlıyor. Keten tohumu da olur.

Hepsini rondodan geçirdim, biraz uzun tutuyorum ki bademlerin yağı çıksın. Hamur kıvamı alınca durdurdum, jelleşmiş chia ile bir karıştırma kabında yogurdum. Elimi ıslatarak tart kabının zeminine yaydım.

Üstüne de hazırlamış olduğum, buzdolabında hazır duran balkabağı püresini koydum ve buzdolabına kaldırdım. 1 saat sonra yenmeye hazır.. Çok lezzetli ve çok sağlıklı. Ayrıca enerji verici. Spor öncesi, akşamüstü çay yanına tam enerjiler düşmüşken büyük kurtarıcı..

5.981 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İncir Turta

bottom of page