top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Glutensiz, hamursuz, kinoa pizza


Şimdiye kadar yaptığım, denediğim en iyi sağlıklı pizza bence bu. Hamur yok, un yok, nişasta yok, maya yok, yumurta yok, yoğurma yok, gluten yok ama kıtır kıtır...

kinoa pizza, kinoa, pizza, glutensiz pizza, glutensiz

Ne kadar basit olduğunu size anlatamam. Tek yapmanız gereken ön hazırlık kinoayi 8 saat suda bekletmek.

Yarım sb kinoayı (bu tarif icin alternatif veremiyorum, sadece kinoa ile denedim) 8 saat soğuk suda beklettim. Daha sonra süzüp, 2 yk su, 1 yk zeytinyağı, tuz, kekik, kirmizi biber ile rondodan geçirdim. Biraz uzun yapmanız gerekiyor. 3-4 dk sonra krep kıvamına geliyor.

Kıvam alan karışımı, 20 cm çapında yağlı kağıt serilmiş yuvarlak pişirme kabına döktüm. 200 derecede 20 dkda pişti. Altı pişince üsüune salça sos (su ile açılmış 1 tk salça) kaşar, zeytin ve kekik koyup tekrar fırınladım. Üstüne konacak malzemeler sınırsız. Siz dilediğiniz şeyi koyabilirsiniz. Peynir koymazsanız bu vegan pizza bile olur.

Kinoa yerken çıtur çıtır ağıza geliyor. Bunu seneleeer önce yapmıştım. Ara ara yine yapıyorum. Tabanı fazla hazırlayıp pişirip buzluğa da atmışlığım var. Canım isteyince çıkartıp, çözdürüp, üst malzemesini ekleyip 2 dk fırına atıyorum. Çok pratik oluyor.

Instagram'da bunu yüzlerce kişi denedi, herkes de çok sevdi. Umarım sizler de yapar, beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun..

8.085 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page