top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Sağlıklı Bitter Kurabiye


Bir kitap okudum hayatım değişti gibi, bir kurabiye yaptım hayatım değişti :) Damak tadıma en çok hitab eden, tadına aşık olduğum kurabiyeyi yaptım. Instagram'da yine olay oldu. Üst üste herkes yaptı. O zaaamaaann herkes ulaşsın diye, ileride zorlanılmasın diye, tarifi buraya taşıdım..

şekersiz kurabiye, bitter, sağlıklı kurabiye, kakaolu kurabiye, glutensiz

Hıyır hıyır, mis kokulu, bitter çikolata tadında.. Valla yakın olsak hepinize dağıtıcam, o derece güzel.

Malzemeler çok basit ve akılda kalıcı olsun diye 4-4 yaptım. Bilerek böyle ayarladım, yoksa ben de unutuyorum sonra..

4 yk kakao 4 yk fıstık ezmesi (tahin de olur) 4 yk rondodan geçirdiğim yulaf ezmesi (başka unla denemedim) 4 yk keçiboynuzu özü

Normalde keçiboynuzu pek sevmiyorum ama Kocamaar'ın portakal aromalısına bayılıyorum) Üstünde soğuk sıkım yazan her keçiboynuzu özü olur. Hurma suyu veya surubu da olur ama mutlaka tadına bakıp siz karar verin lütfen 😊 tatlandırıcı olarak kullacağınız sıvı özler sadece soğuk sıkım olursa pişmeye uygundur. Geleneksel pekmez veya bal pişmeye uygun değildir. Şayet pişirmeden çiğ yiyecekseniz şeker ilavesiz pekmez veya bal da olur. 6 yk süt (ya da su)

Malzemenin hepsini karıştırdım. Marka veya kaşıklar degişince kıvamlar tutmayabilir. Elle yuvarlanabilir yumuşak bir hamur olacak. Sütü en son koyarsanız kıvamı kontrol ederek kaşık kaşık eklerseniz, kıvamı daha rahat ayarlanabilir.

Zaten daha pişmeden yemeye başladım. Bence pişmemiş hali de ayrıca çok güzel. Top yapıp direkt yenebilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar aldım, yuvarladım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim. 150 derecede 30 dk pişti. Fırından çıktıktan 5 dk sonra kıtır kıtır ama içi kek gibi. Efff saaa neee. Bu kurabiyenin tadı yüzde 85 bitter çikolata gibi. Biliyorsunuz ben pek tatlı sevmiyorum. Tatlı sevenler keçiboynuzu özünü 6-7 yemek kaşığına çıkartabilir. Pişirme ısısı da yükselmemeli, çok önemli. Yağlarımız bozulmasın 😊 Kurabiyeden 5 tane yediğim için akşam yemeği yemedim, kendimi öyle bir kaybetmişim... bu ölçü ile ortalama 25 tane kadar çıktı..

9.328 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page