top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Aromalı Sirke


Dün bir danışanımla konuşurken “Hep sen mi tarif vereceksin, bak ben de sana bir tarif vereyim, kendim keşfettim” dedi. Anlattığında ağzım sulandı. Ben bunu yaparım da paylaşırım da dedim. “Sema bunu Instagrama koy, Derya’nın tarifi diye de yaz” dedi. Denedim ve muuhteeşemm oldu. Efendim, buyrunuz Derya’nın sirke iksiri. Bundan sonra salatalar, buharlanmis sebzeler bununla şenlenir. Zeytinyağını aromalandırırız genelde, bu da sirkeyi aromalandırmak. Inanilmaz lezzetli ve tam bir şifa deposu..

Ana malzememiz sirke. Doğal fermantasyon, gerçek sirke olunca en güzeli. Market sirkeleri bu harika probiyotikleri barındırmıyor. Hatta bolca kimyasal barındırıyor. Benimki elma sirkesi, annem yaptı. 350 ml kavanoza koydum.

Içine 2 diş sarımsak, 1 başparmak kadar taze, ince kesilmiş zencefil, 3 tane arnavut biberi (benim gibi acı severler için) 1 çay kaşığı tane kişniş, 1 çk tane kimyon ve 1 çk tane karabiber attım.

Kişniş ve kimyon evde vardı, aklıma geldi. Dilediğiniz her türlü tane baharat ve lezzet verici eklenebilir. Maydanoz olur, dereotu olur. Ne seviyorsanız.

Kapağını kapatıp oda sıcaklığında saklıyoruz. 2 gün içinde tüm lezzetine kavuşmuş oluyor. Böyle günlerce durabilir. Ben artık buzdolabında saklayacağım. Bundan sonra bu iksir benim mutfağımın vazgeçilmezi olacak.

Her yediğimde, her kullandığımda keşke herkes yapsa diyorum. O kadar lezzetli ki..Yeşil salatalar anlam kazandı :)

974 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page