top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Muzlu Çikilop


Çok sevdiğim muzlu çikiloplarım ile herkese merhaba :) Perşembe gününden beri heyecandan çıldırdım :) Hep kitabımdan bahsetmek istiyorum, yazdıklarımı anlatmak, sizlerin bana yazdığınız harika geri bildirimleri anlatmak istiyorum ama bir yandan da normal hayata ve paylaşımlarıma dönmeliyim, değil mi 😊 Hani yeni aşık olanlar hep aşık olduğu kişiden bahseder ya, ben de şu anda sadece kitabımdan bahsetmek istiyorum..

Cuma gecesi bütün gün yaşadığım heyecandan dolayı resmen hiperaktivitem coştu ve uyuyamadım. Gece 12'de mutfağa girdim, 2'ye kadar yemek yaptım. Bu da gece 12 mahsullerinden çünkü çok basit ve çok güzel 😊 Bu çikiloplar daha önce paylaştığım Un Helvası tarifinden türeme. O kadar kolay ve lezzetli ki evde kararmış muz olunca ilk yaptığım. Geçenlerde bir arkadaşım mesaj atmış, ”Sema bunlar harika oldu, yaptıkça seni anıyoruz” demiş. “Bunu bir kez daha hatırlatmalıyım, hem de bize kitap kutlama tatlısı olsun” dedim. Nazar boncuklu tabağıma da koydum 😊

Malzemeler * 2 tane yerli muz veya 1 büyük muz * 3 yk tahin * 3 yk hindistancevizi unu (yulaf unu ve ezmesini rondodan gecirerek de deneyen de oldu, oluyor ama miktari arttirmak gerekir. Eger oyle yaparsaniz mutlaka kuru hindistancevizi 1 yk eklemenizi oneririm) * 1 yk keciboynuzu özü veya pekmez, bal * Dışına bulamak için kakao

Kakao hariç hepsini yoğuruyoruz. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur oluyor. Tadına bakabilirsiniz, eğer tatlı tadı az gelirse sıvı tatlandırıcıyı arttırabilirsiniz. Ben çok az tatlı sevdiğimden bu bana yetiyor. Ellerimizi islatıp toplar yapıyoruz. Sonra kakaoya buluyoruz. Bu kadar, oldu bitti 😄 İçinde hiçbir hayvansal gıda olmadığı için buzdolabında günlerce duruyor.

Ben şimdi önce yürüyüşe, sonra da yine cadddeki D&R'ları gezmeye. Sanki her gün uğramazsam çocuklarını terk etmiş anne gibi hissediyorum kendimi. Soran olursa çok güzel delirdi derseniz :)

9.268 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İncir Turta

bottom of page