top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Meditasyon ve Nefes Egzersizleri Semineri Mutlu Sonlar

Güncelleme tarihi: 23 Tem 2023

Mindfulness ve meditasyonlar hayatıma girdikten sonra ben başka bir insan oldum. Aslında bunun bu kadar karmaşık bir şey olmadığını, isteyen herkesin rahatlıkla yapabileceğini anlatmak için 3 haftalık meditasyon seminerinde görmüş olduk. Gelen o güzel geri bildirimleri sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

E.H.

Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Ben kendim için uzun süredir böyle bir vakit ayırmadığımı farkettim bu eğitimle.Bunu gerçekleştirmiş olmak çok iyi hissettirdi. Özellikle eğitim sonrası daha pozitif olduğumu, gergin olduğum her anda odaklanarak nefes alıp vermenin beni rahatlattığını farkediyorum.

Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Örneğin, önceden meditasyon yapmanın sadece kafamda bir deniz kenarı, ya da ağaçlık bir alan ya da herhangi bu tarz biryere odaklanıp o ana gitmem gerektiği olduğunu zannederdim. Ve bunu asla yapamayacağımı düşünüp hiç denemek bile istememiştim. Bu kadar kolay olduğunu bilmek harika. :)

Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı? Evet ben çok keyif aldım, işin teorik kısımlarını da anlatmanız, eğitimin doğal akış süreci, pratik kısmı hepsi bir bütün olarak bence gayet anlaşılırdı. Bu programı kimlere önerirsiniz? Her şeyden önce kendisi için hayatında olumlu bir şeyler yapmak isteyen herkese.


 

D.D.

Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz? Gün içerisinde düşüncelerim çok hızlı ve karmaşık bir şekilde akıp giderken bunu durdurup kendime "Hey bir dakika şu an burada değilsin, seni yoran geçmis ya da gelecek. Gel biraz derin nefes alalım" diyebilmek:)

Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi? Kafamdaki soruların bir çoğuna cevap bulabildim.

Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı? Program ve özellikle destekleyici materyaller süperdi. :)

Bu programı kimlere önerirsiniz? Nedir ya bu meditasyon nefes önemli biliyoruz da nasıl olacak doğru nefes diyen herkese giriş dersi olarak öneririm. Siz bize çok güzel bir dünyanın kapılarını araladınız buradan sonrası bizde. :)

 

F.N.

Sevgili Sema Hanım,


Her şeyden önce çok keyifli ve verimli geçen bu 4 hafta için sonsuz teşekkürler.

Yıllardır meditasyon öğrenmek istemiştim ve bir türlü başlayamamıştım. 70 yaşımda sayenizde nasip oldu. O kadar güzel anlattınız ki hemen ilk ders olayı kavradım ve o günden beri her gün muhakkak yapıyorum. 15-20 dakika arasında sürüyor. Nefesle odaklanma çok uydu bana.

Ben beynimin ve ruhumun sakinlediğini ve huzura kavuştuğunu hissettim. Kendime böyle bir zamanı ayırabilmek ne kadar iyi geldi anlatamam. Moralimi iyi yönde ve çok etkiledi.

Programınız, öğretme şekliniz, cesaretlendirmeniz, yaklaşımınız muhteşem. Yaşadığımız devirde genç, yaşlı, hatta çocuk herkese öneririm. İnsana sanki bir güven duygusu da veriyor. Bir şeye canınız sıkılsa veya bunalsanız ben şimdi meditasyon yaparım ve rahatlarım, her şey yoluna girer diyorsunuz.

Tekrar tekrar teşekkürler.

Sevgiler,

 

D.T.

Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Bu eğitimle alakası var mı bilemiyorum ama çok çabuk uykuya dalar oldum. :) Bu benim için çok önemli, çünkü çocukluğumdan beri beni çok zorlayan bir konudur. Günlük hayatta kendi nefes alış verişlerimin farkına vardım. Ne kadar sığ nefes aldığımı ve arada tuttuğumu farkettim. Bunu o an farkettikçe derin derin nefes alıyorum ve egzersiz sırasında yaptığımız gibi bedenimi de rahatlatabiliyorum. Stresli dış etkenlere maruz kaldığımda da sakin kalmamı sağlıyor.

Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Daha önce de birkaç sefer meditasyon yapma deneyimlerim olmuştu. Ancak ne bedenim, ne zihnim sabit kalamıyordu. Şimdi kendime hayret ediyorum. Çok uzun süre sakin kalabiliyorum.

Asıl önemli olanın bu kaçışları farketmek ve kontrol edebilmek olduğunu anladım. Sakin kalabilmek zaten peşisıra kendiliğinden geliyor. Doğru nefes almanın sinir sistemimize ve zihnimize olan etklierini öğrendim. Elimizdeki gücün farkına varıp kontrol edebileceğimizi gösterdiniz. Çok teşekkürler.

Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı? Evet, çok sade ve gereksiz bilgiye boğulmadan, basit, anlaşılır bilgiler verdiniz. Samimi ve çok sevecen ses tonunuz ile sanki çook eskiden beri tanışıyormuşuz gibi hissettiriyorsunuz. Bu da kendimizi rahat hissetmemizi sağlıyor ve güven veriyor. :) Bu programı kimlere önerirsiniz? Herkese öneririm. Yolun başındayız, elimizden tutup yolumuza devam etmemizi sağladığınız için teşekkürler.. :) Sevgilerimle

 

A.S.

Sevgili Sema Hanım,


Bu eğitime katılmak benim için çok güzel bir deneyim oldu. Kısacık bir zaman da olsa insanın kendisine zaman ayırması kendini iyi hissettiriyor. Benim ciddi anlamda uyku sorunum ve hiç susmayan bir zihnim var fakat sizinle yaptığımız nefes ve meditasyon çalışmaları beni bu konuda biraz rahatlattı zaman içinde daha da iyi olacağına inanıyorum. Ben bu çalışmaların daha detaylı olacağını düşünüyordum. Bu kadar sade ve basite indirgeyerek anlatımınız sayesinde artık kendimi meditasyon ve nefes çalışmalarına çok yakın hissediyorum. Pozitif enerjiniz, güler yüzünüz, sade anlatımınız çok güzeldi. Bu güzel eğitimi sevdiğim herkese tavsiye edebilirim, bu konuda size çok teşekkürler ederim.


Sevgiler….

 

N.G.

Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Ben kendimi bildim bileli nefesini tutan ve çoğunlukla da ağızdan alan biriydim. Bunun doğru olmadığını biliyordum fakat program sayesinde işin mantığını ve nelere etki edebildiğini görünce daha net oturdu her şey... Şu an halen tutuyorum fakat fark eder etmez kendine gel diyip silkiniyorum :)) Meditasyonsa arada sırada OM chanting halini yapardım fakat nefesle olan baglantısı bu programda daha güzel oturdu. Bir de aynı anda 3'lü Eliminasyon grubunuzda olduğum için nefesin ve farkında/an'da olmanın esasında beslenme ile de ne kadar ilintili olduğunu görmüş/anlamış bulundum. İki program bence birbiriyle bağlantılı ve uyum içinde..İmkanı olanlar hiç düşünmesinler...

Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Evet, kesinlikle.... Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı? Her şey yeterince anlaşılır ve netti. Sonrasında notların paylaşımı, ses kaydı, yayınları elimden geldiğince 2'şer defa izlemeye çalıştım. Sema Hanım zaten sağolsun öok pozitif ve keyifli bir insan :)

Bu programı kimlere önerirsiniz? Esasında herkes iöin gerekli fakat özellikle yoğun tempoda/stres altında çalışan iş insanlarına/yöneticilere/öğrencilere/bankacılara kesinlikle tavsiye ederim.

 

A.T.

Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek isteklerim nelerdi?

Kendimle baş başa kalabileceğim anları günlük yaşamıma entegre edebilmek.


Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Meditasyon tekniklerinin ne kadar kolay ve uygulanabilir olduğunu ve bu tekniklerin insanı bir anda ne kadar rahatlatabildiğini anladım.


Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Kesinlikle buldum ve bu tekniklerin günlük hayatta çok kolay uygulanabildiğini anladım.


Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı?

Her şey kesinlikle çok açık ve anlaşılırdı. Daha sonra hatırlamak için ek materyal verilmesi

çok faydalı oluyor zira daha sonra uygulamak istenince hatırlamakta zorlanılıyor.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kesinlikle her bireyin katılabileceği hatta katılması gereken bir program. Ancak bazı

durumlarda bireyin psikolojik durumu veya sağlık durumu ile ilgili olarak katılmasının

aciliyeti olabilir. Bu durumdaki kişiler mutlaka katılmalı. Yoğun çalışma koşulları olan

bireyler çok verim alacaklardır. Uykusuzluk sorunu olanlara çözüm getirebilir bence. Benim sorunum vardı ve beni kesinlikle bu konuda rahatlattı. Her yaş kesinlikle faydalanacaktır ancak genç yaşta katılanlar doğal olarak uzun yıllar uygulayabilecekleri için mutlaka daha avantajlı olacaklardır. Bu anlamda öğrencilere de çok faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca bireyin bilişsel süreçlerini anlaması ve berraklaştırmasında çok faydalı olduğuna inanıyorum.


Her şey için çok çok teşekkürler.

 

B.G.Y.

Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek isteklerim nelerdi?

Fazla çalışan zihnimi yavaşlatabilmek, dinlendirebilmek, yaptığım işlere konsantre olabilmekti.


Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri

gözlemliyorsunuz?

Meditasyon ve nefes eğitimi sonunda; düşüncelerimi yavaşlatmak sayesinde

konsantrasyon seviyemde yükselme, zihnimin sürekli dağılıp gitmemesi, hafızamın

güçlenmesi, zaten sakin bir insanım ama yine de daha fazla dinginlik kazanma, daha az

stres sahibi olma, daha çok anı yaşayabilme, vücudumun içeriden ve dışarıdan yenilendiğini hissetme ve uykuya geçişte ya da gece uyanmaları esnasında kolayca geri uykuya dalabilme yetilerim gelişti.


Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Aklımdaki sorulardan çok daha fazlasına cevap bulabildiğime eminim :)


Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı?

Program ve detaylar anlaşılırdı.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Günlük yaşamda denge kurmak, iç huzuru bulmak, zihni toparlamak, hayatın akışını

yavaşlatmak, depresyondan çıkmak ve anı yaşamak isteyen herkese bu programı oneririm.

 

M.D.

Sema Hanım Merhaba! Ben yeni sona eren meditasyon kursunuzun çok mutlu öğrencilerinden biriyim. Size ne kadar teşekkür etsem, minnetimi ne kadar anlatmaya çalışsam yetmez, yetmez, yetmez. Aramızdaki saat farkından dolayı maalesef ilk ders dışında canlı derslere katılamadım. Ama kayıtları iyi ki bir haftalığına almışsınız. Benim için en uygun zamanlarda, o kadar zevk alarak yaptım ki... Özellikle ikinci ve son ders çok özeldi. 10 yıldan fazladır yogaya, 2 yıldan bu yana da meditasyona yabancı değilim. Fakat sizin bilgiyi aktarma ve iletişim şekliniz biraz farklı olduğu için fazla dağılmadan, kafam karışmadan içselleştirmem çok kolay oldu. Ah daha sayfalarca yazabilirim, şu oldu, bu oldu, şöyle hissetim, böyle hissettim diye ama burada keseyim ve aşağıdaki soru-cevap formunda devam edeyim. Çok alıştım size, hep hayatımda olun diye, ha bire çeşitli şekillerde programlarınızı kendime hediye edip duruyorum :) 2020 Ekim Eliminasyon Seminerinizi de çok çok sevmiş, çok faydalanmıştım. Fakat nefes/meditasyon bambaşka bir kapıyı açtı bana. İnanıyorum ki, seminerlerinizden benim gibi minnetle çıkan herkesin ortak enerjisi size büyük iyiliklerle geri dönecek. Hep mutlu ve sağlıklı kalın, sevdikleriniz yanınızdan hiç eksik olmasın. Yanaklarınızdan öperim. Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek isteklerim nelerdi? Her gün beş dakika olsa bile meditasyonu günümün düzenli bir parçası haline getirmek ve o beş dakika boyunca bacaklarım, sırtım ağrımadan, elim kolum kaşınmadan oturabilmek istiyordum. Bir de gün içinde ara ara, çeşitli nedenlerden dolayı kendimi stresli, huzursuz ya da hırçın hissettiğim anlarda nefesle sakinleşebilmeyi kavramak istiyordum.

Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz? Dört haftadan bu yana her sabah ve her akşam 10’ar dakikamı meditasyona ayırabiliyorum. İlk haftanın sonunda özellikle akşamları yatmadan önce 10 dakikayı uzatmaya başladım. Nefes çalışmalarını ise her aklıma geldiğinde beş kez tekrar ediyorum, nerede olursa olsun.

Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi? Evet buldum. Nasıl oturulur, niye dik oturulmalıdır, bağdaş kuramazsam başka yolu var mıdır, aklımdan geçen binbir düşünce ne olacak, eğer aklıma bambaşka ve banal şeyler gelirse meditasyon bozulmuş oluyor mu, işin spiritüel kısmı bana göre değilse ne olacak vs. Dersler sırasında hepsi cevaplandı. Pek çoğumuzun soruları da genelde aynıymış aslında. Kısacası, bu ayrıntıları kafaya takmaya gerek yokmuş.

Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı? Evet, özellikle konuların sıralaması yine çok isabetliydi. Sorulara anlaşılması zor, spiritüel yanıtlar beklediğim yerlerde somut ve pratik cevaplar almak iyi geldi ve devamlılığı sağladı.

Bu programı kimlere önerirsiniz? Herkese.

 

A.G

Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek isteklerim nelerdi?

Değiştirmek için değil de kendim için bir şey yapmak istedim ve katıldım.


Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Zihnimi bir şeye nasıl odaklayabileceğimi öğrendim. En önemlisi meditasyon yapmanın

mantığında zihni odaklama olduğunu ve bunun da insan üzerinde çok büyük rahatlatıcı bir etkisi olduğunu fark ettim. Bunu hayatımın içine soktum. Sabah uyandığımda pencereyi açıp kuş sesleri duyduğumda gözümü kapatıp bir süre sesleri dinledim, bu benim için bir meditasyondu. Belli saatlerde rutin olarak.yapmadım ama gün içinde mutlaka bir şeylere odaklanmaya çalıştım. Hiçbir şey yoksa gökyüzünü izledim. Bedenim burada, zihnim başka yerde gezinirken bunların bir düşünce olduğunu şu an burada olduğumu kendime hatırlatıp ana odaklanmaya çalıştım. Bunlar benim için çok güzel deneyimlerdi.


Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Evet mantığını çok güzel anladım. Artık stres sonrası nasıl rahatlayacağımı biliyorum.


Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı?

Evet program çok güzeldi. Sema Hanım çok samimi çok tatlı bir biri işini de çok severek ve heyecanla yapıyor. Resmen içindeki, insanlara faydalı olma aşkını her halinde görüyor sunuz.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Hem kişisel hayatımızda hem de dünyaca çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu durumdan etkilenmemek mümkün değil. Çevremde psikolojik olarak çok yıpranmış insan var. Ve en önemlisi de bunun farkında olup çaresiz olanlar. Onların katılmasını çok isterim, çözümün kendinde, kendi içinde, kendi çabasıyla başaracağını görebilmesi, mutluluk ve huzuru uzaklarda aramak yerine içlerinde tekrardan yeşermesini sağladığı için. Teşekkür ederim...

 

D.B.

Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek isteklerim nelerdi?

Sürekli düşünen ve yorulduğunu hissettiğim zihnime mola vermeyi istemekteydim. Yaşadığım ana odaklanabilmek ve kendimle başbaşa kalabilmek ana hedeflerimdi.

Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Daha huzurlu olma yolunda ilerliyorum. Nefes çalışmasını varlığım istiyor. Yapamadığımda eksikliğini hissediyorum. Ben adım atmaya, çaba sarf etmeye niyet etmiştim. Sizin çabanızı da evren ödüllendiriyor.

Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Aslında daha önce de denemiştim. Bir şekilde ya zamanı değildi ya da ben hazır değildim. Bir şekilde eğreti olarak kaldı. Sizi uzun süredir Instagram'dan takip ediyordum ve siz bundan bahsettiğinizde bu defa olacağına inanmıştım ve hemen kaydoldum. Takıldığım noktanın zaten sıkıldığım esnemeyen kurallar manzumesi olduğunu fark ettim. Benim için olan bir pratik nasıl beni zorlayabilir ki. Aslında çok basit bir gerçek ve fakat bu programdan önce bunu kabul etmemişim, hatta neden direnç gösterdiğimi fark etmemişim.

Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı? Son derece anlaşılırdı. En rahat haline getirmek adına çaba sarf eden bir yol gösterici olmanız ise katılımcı için azami çaba göstermeye teşvik ediyor.

Bu programı kimlere önerirsiniz? Hakettiğimiz gibi kaliteli yaşamak isteyen, Hayata dair sadece bir izleyici olmakla yetinmeyen, kendine şefkat gösteren ya da göstermeyi öğrenmek isteyen herkese öneririm. Lütfen hayatta mümkünse hiçbir konuda önyargılı olmasınlar. Şifayı nerede bulabileceğiniz belli olmaz. Sevgilerimle

 

Y. O.

Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek istediğim değişiklikler nelerdi? Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek istediğim değişiklikler nelerdi aslında kendimde nelerin değişebileceğini bilmeden, bilinçli farkındalık nedir? Daha önce yaptığım meditasyon çalışmalarından farkı nedir? Bunu oğreneyim, faydası olur diye katıldım. Sürdürülebilir bir meditasyon programı uygulamak hedefimdi.


Bilinçli Farkındalıkla Meditasyon Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Tepkilerim öncesine oranla daha yumuşadı, etrafımdaki insanlar ile çok ama çok ilgili olup, istemeseler de onlar için çok vakit ayırdığımı fark ettim. Artık sesleri, kokuları, kendi düşüncelerimi bilinçli bir şekilde fark ediyorum. Kendimi ve başkalarını yargılamadan gözlemleyebileceğimi ve kabul edebileceğimi öğrendim. En önemlisi kendime vakit ayırmam, şefkat göstermem gerektiğini fark ettim ve hemen uygulamaya başladım, bu konuda çok mutluyum. Nefes almanın önemini anladım.


Meditasyon ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Neden meditasyon yapmalıyım? Bilimsel olarak açıklanması bu olayı tam olarak algılamama yardımcı oldu. Önceki öğrenimlerimin aksine, yürürken, yemek yerken, saatlerce oturmadan, hayatımın her anında kolayca uygulanabilir bir meditasyon olması şaşırtıcı aynı zamanda sevindiğim bir durum oldu.


Bu programı nasıl problemler yaşayanlara önerirsiniz?

Sürekli hayatın içinde koşturma, stres, sinirli, huzursuz olup nedenini bilmeyenlere, kendine vakit ayırması gerektiğinin farkında olan, ya da olmayanlara, kolaylıkla meditasyon yapmak isteyenlere, ilişkilerinde sorun yaşayanlara, beslenmede sorun yaşayanlara bu programı kendilerine hediye etmelerini öneririm.

 

M.S.


1- Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek istediğim değişiklikler nelerdi?

Zihnimi zaman zaman boşaltabilmeyi istiyordum. Bunun ihtiyacını duyuyordum. Durmayı ya da kendime vakit ayırmayı başarabilen biriyimdir ama sanki bana yetmiyordu. Kafamda dönen sorular susmuyordu. O yüzden meditasyona yönelmek istedim ama nasıl yapılabileceğini çözemezken Sema Hanım’ın programını gördüm ve hemen katıldım.


2- Bilinçli Farkındalıkla Meditasyon Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Farkındalığımın artma eğiliminde olduğunu düşünüyorum. Bazen hiç ama hiç düşünmeden sadece yaptığımız şeylerin (bunun en başında da nefes alıp vermek geliyor) önemini ve hayatimizdeki yerini fark etmemi sağladı.


3- Meditasyon ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Kesinlikle evet. Bir kere isteyen herkesin yapabileceği bir şey olduğunu görmemi sağladı. Bence buna ihtiyaç duyduğunuzda ve sevdiğinizde gerçekten ihtiyaç duyulacak, yapılmadığında eksikliği hissedilecek bir şey. Bir de ben yapamıyorum, aklim hep kayıyor, kendimi hep bir şeyler düşünürken buluyorum diyenlerin aslında yalnız olmadıklarını bilmek beni rahatlattı. Yani isin doğasının böyle olması yapmamak için bir bahane olamazmış. Aksine zihnin bu kadar kaygan olmasının zamanla azabileceğini düşünüyorum. Deneyip göreceğiz :)


 

F. N. İ.

1- Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek istediğim değişiklikler nelerdi?

Amacım anda kalmayı başarmak ve farkındalığımı arttırmaktı, denediğim meditasyonlarda bunu doğru yapıp yapamadığımı bilemiyordum.


2- Bilinçli Farkındalıkla Meditasyon Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Öncelikle meditasyonun aslında çok zor olmadığı ve bir çok şekli olduğu ve her zaman her yerde yapılabildiğini öğrendim. Her şekilde yapılabiliyor olması hayatın içine dağıtmak için de çok faydalı oldu. Fark etmeyi öğrendim, etrafımda çok yeni şeyler ve kendimdeki duygu durumlarının farkına vardım. Her gün meditasyon yapma düzenim gelişti ve bunun çok kolay olduğunu öğrendim. Kendime ayırdığım zamanın verdiği mutluluk da hediyesi oldu :) Artık zor bir durumda kalsam da durup sakinleşebiliyorum.


G.D.


1- Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek istediğim değişiklikler nelerdi?

Daha sakin ve ne hissettiğinin farkında biri olmak istiyordum. Bazen gün içerisinde çok fazla duygu değişikliği yaşıyorum. Çoğu zaman bu değişimin sebebini bile bilmeden bir duygudan diğerine geçmiş buluyorum kendimi. Bu durum beni son zamanlarda çok yormaya başladı. Geçmişte bu kadar sert değişiklikler yaşamazdım. Meditasyon yapmanın duygu farkındalığı ve kontrolü açısından ise yarayacağını düşünüyorum. Ayrıca hayatımda gerçekleştirmek istediğim hedeflerime yönelik bir adım atamıyorum/atmıyorum. Meditasyon yapmanın kendimi motive edeceğine ve hedeflerime konsantre olabileceğime inanıyorum.


2- Bilinçli Farkındalıkla Meditasyon Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Kendimi ve hislerimi daha çok dinliyorum. Zaman zaman nefes almayı hatırlatıyorum kendime. Meditasyon yaptıktan sonra kesinlikle kendimi daha gevşemiş ve pozitif hissediyorum. Bazı günler istediğim verimi alamıyorum ama yolun başında olduğumun farkındayım. Özellikle nefes farkındalığı meditasyonu sırasında vücuduma odaklanmak hoşuma gidiyor. Dun yaptığımız şefkat meditasyonu ise bambaşka bir deneyimdi. Kesinlikle daha çok okumak ve üzerinde çalışmak isterim.


3- Meditasyon ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Aslına bakarsanız daha önce çok da fazla araştırdığım bir konu değildi meditasyon. Hatta sizinle ilk kez deneyimledim. Biraz önyargılarım vardı konuya dair. Meditasyonun günümüzde pazarlanış biçimiyle bizim deneyimlediğimiz arasında farklar var ve bunu görmek beni çok mutlu etti. Eminim farklı meditasyon biçimleri vardır ama mum/tütsü/ışık üçlemesi beni çok irrite ederdi. Meditasyonun günde birkaç dakika da olsa kendi bedenine ve hislerine zaman ayırmak olduğunu görmek beni gerçekten çok mutlu etti.


4- Bu programı nasıl problemler yaşayanlara önerirsiniz?

Bence meditasyona başlamak için bir problem olmasını beklemeye gerek yok. Her yas grubundan herkes için uygulaması kolay, emek isteyen ama karşılığını da veren bir egzersiz. Özellikle günümüz koşturmacasında bir durup nefes almak isteyen herkesin deneyimlemesi gerek.

 

F. B.

1- Bu eğitime başlamadan önce kendimde değiştirmek istediğim değişiklikler nelerdi?

Anda kalmayı başarabilmek, geçmiş ve gelecekle yaşayıp anı kaçırmamak. Sadece kendimle mutlu olabilmek. Etrafıma da benimle aynı frekansta insanlar çekebilmek için Sema Hanım gibi pozitif olabilmek. :))


2- Bilinçli Farkındalıkla Meditasyon Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Kendimle kalabildiğim zamanlarda da huzuru ve mutluluğu yakalayabildiğimi gözlemledim.


3- Meditasyon ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Kesinlikle bu anlamda çok faydalı bir eğitimdi. Sema Hanım’ın meditasyonu her zaman ve her ortamda yapabileceğimizi anlatması beni inanılmaz bir yükten kurtardı. Çünkü dediği çok doğruydu ortam zaman vs vs şartlar oluşmadığında yapamayacağımı düşünüp hiç yapmayacaktım.


Bu güzel sözleri için katılımcılara çok teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle,

Sema

539 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page