top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Burcu H. Mutlu Son - Yoyo Diyet

Güncelleme tarihi: 21 Oca 2021

Durmadan bitmek bilmeyen bir süreç diyet yapıp sonra bırakmak... Burcu ile bu döngüden kurtulurken sağlıklı bir beslenme düzenini amaç edindik. Baştan aşağıya muhteşem bir çalışmaydı. Kendimizi tanıdığımız ve dinlediğimiz çok güzel bir süreç geçirdik. Size Burcu'nun güzel sözlerini sunmak isterim.

Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Sağlıklı beslenmek, kilo vermek ve bunun devamlılığını sağlamaktı.


Koçum bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Öncellikle gerçekten bilgisi, güler yüzü ve samimiyeti ile beni çok etkiledi. Bana kesin kurallar koymak yerine, üzerimde yumuşak, samimi bir otorite kurdu. Hem çekinip korkmadım her şeyi onunla açıkça paylaştım, hem de onun sınırları dahilinde esnek bir şekilde hareket edebildim. Benim için esneklik önemli bir konu. Bana esnek bir alan yarattı ve her zaman destekledi.


Bazen eksik ve yanlış yaptığımda da beni hep ileriye doğru motive edip beni yolda tuttu.

Bana her zaman alternatifler yarattı. Asla yasaklar koymadı. Hatta benim dilimi de değiştirdi. Yasak yok. Diyet yok gibi... Canım mantı istediğinde mantının alternatifini, canım yaş pasta istediğinde yaş pastanın alternatifini önerdi. Çikolata istediğinde çikolatanın çok daha sağlıklı ve iyi bir alternatifin yarattı. Bu şekilde hiçbir şeyden mahrum kalmadan bu sağlıklı beslenme programının içinde kalabilmemi sağladı. Çünkü bu zamana kadar katıldığım tüm programlar, gittiğim tüm diyetisyenler bana yasaklar listesi koymuştu. Bir de yiyebileceklerimin listesini koymuştu ama mahrumiyetimi giderecek hiçbir şey yapmıyorlardı. Ne duygusal olarak bir destek sağlayabiliyorlardı ne de önüme bir alternatif koyabiliyorlardı. Sema’nın en önemli farkı canın ne isterse onun sağlıklı versiyonunu yiyebilirsin, istediğin kadar yiyebilirsin. Sadece dikkat etmen gereken bazı şeyler var. Yeme saatleri, neyi ne zaman yiyeceğin gibi. Ve hiçbir şeyden pişman olma. Bedenini tartının üzerindeki iki rakama bağlı kılma. Bedenini dinlemeyi ve duymayı öğret.

Bu şekilde çok güzel bir 6 ay geçirdim.

Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

İçsel motivasyonumun olması, zevkle yemek yemek, bedenimi dinlemek, spor yapabilmek.


Koçumu şöyle tanımlayabilirim:

Sıcak, bilgili, samimi, paylaşmayı seven ,esnek birisi.

Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Sağlık problemi olanlar, otoimmün hastalığı olanlar, duygusal olarak yeme bozukluğu olanlar, nedeni

bilinmeyen fiziksel rahatsızlıkları olanlar ve en çokta sürekli diyet programlarına girmeyi seçen, fazla kilolu olduğunu düşünen kişiler yani herkes. Çünkü zayıfız ama sağlıklı değiliz, kiloluyuz ya da bedenimizi dinlemeyi bilmiyoruz. Dolayısıyla herkese tavsiye ederim.

Eklemek istediklerim:

Çok eğlenceli, keyifli, hiç zorlanmadan, içinde gerçekten akışta olabildiğim sadece beslenme programı değil aslında hayatla ilgili destek aldığımı hissettiğim çok eğlenceli bir program oldu benim için. Hem eliminasyon programı hem de ardından bireysel koçluk çalışması benim 42 yıllık hayatımda yaptığım en güzel, en kolay ve sağlıklı beslenme programı seçimi oldu. Bu açıdan Sema’ya gerçekten çok teşekkür ederim.


Bu güzel geri bildirimi için Burcu'ya teşekkür ederim. Benim için harika bir süreçti ve kendisini hala özlüyorum :)


Sevgilerimle,

Sema

301 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page