top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Farkındalıkla Eliminasyon Semineri Mutlu Sonlar 2

Güncelleme tarihi: 17 Tem 2021

Mutlu sonları sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Aldığım her geri bildirim bir adım öteye gitmemde o kadar büyük bir güç oluyor ki. İyileşen her kişiyle daha mutlu çok mutlu oluyorum. Şimdi sizi katılımcıların güzel sözleriyle yalnız bırakıyorum...


Ö. K.


1-Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim?

Beslenme konusunda daha bilinçli olmak

Sağlıklı alternatiflere yönelmek

Farkındalıkla yemenin bana iyi geleceği düşüncesi

2-Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Bilinçli beslenme konusundaki anlattığınız konular çok güzel, alışveriş yaparken seçimlerimi ona göre düzenleyeceğim.

Ancak ben en çok yemek öncesi ya da herhangi bir zaman yapılabilecek olan çapa meditasyonunu sevdim. Yemeğe oturmadan sakinleşmek en önemlisi bence. Bu sayede aşırı yeme yapmıyorum.

3-Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Farkındalıkla yemenin, doyunca bırakmanın verdiği huzur

Şekerli ürün tüketmeden de tatlı isteği giderilebiliyor, hatta meyveler çok tatlı geliyor.

Elimine edilen gıdalar dışında size çok da iyi gelmeyen şeyleri de bulabiliyorsunuz.

4-Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Daha sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyen herkese öneririm.

G. B.


Öncelikle bu keyifli keşif yolculuğumda bana eşlik ettiğiniz ve yol gösterdiğiniz için minnettarım. Sema Hanım sizi sosyal medya üzerinden uzun zamandır takip ediyor, tariflerinizi ve önerilerinizi keyifle deniyordum. Eliminasyon Farkındalık seminerine tanı konulmuş bir rahatsızlığım olmasa da son zamanlarda bazı besinler sonrası yaşadığım bağırsak problemleri, gaz ve şişlik problemleri nedeniyle katılmıştım. Hayatımı çocukluğumdan itibaren diyetle geçirmiş biri olarak, her Pazartesi diyete başlar bir süre devam eder ve sonrasında bir ayı bulmadan bırakırdım. Oysa şimdi Eliminasyondan çıkamıyorum. Kilo hayatımda hep vardı. Eliminasyona başlarken kilo vermek değildi ilk amacım. Farkındalıkla beslenmek, bedenimi gözlemlemek ve fonksiyonel bakış açısı ile bütünsel açıdan bedenime, ruhuma bakmaktı. Ama başlangıç ve bitiş kiloma baktığımda sona kalan ve zor kilolar dediğimiz kilolardan 5 kg'nun 5 haftada gitmesi de bu programın sürpriz sonucu oldu benim için. Bunun yanı sıra elim ayağım titremeden, acıkmadan, bedenimle uyum içerisinde dolu dolu bir 5 hafta geçirdim. Bağırsak problemlerim, şişkinliklerim oldukça azaldı. Besin piramide uygun olarak günümü planlamayı öğrendim. Sadece beslenme değil, hayatımızda bize zarar veren toksinler, stres vb. birçok konuda da farkındalık sağladınız. Böylesine dolu dolu en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve tariflerle dopdolu bir program hazırladığınız için çok ama çok teşekkür ederim.

Herkese gönülden tavsiye ediyorum.

Sevgiyle kalın. :)


Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Programa başlarken ilk hedefim, henüz bir tanı konmasa da bağırsaklarımda bazı besinler sonrasında hissettiğim hazımsızlık, şişlik ve gaz problemlerini çözmekti. Sağlıklı bir yaşama adım atmak, fonksiyonel , bütüncül bir bakış açısıyla bedenimi şifalandırmak hedeflerimden bir diğeriydi. Kilo vermek ile ilgili çok beklentim yoktu aslına bakarsanız ama sonuç beni oldukça şaşırttı. Kilo vermeyi son hedef olarak nitelendirebilirim.


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Program oldukça sistemli bir şekilde adım adım, soru işaretleri kalmadan bu süreci yönetmemizi ve programı rahatlıkla uygulayarak, hedeflerimize ulaşmamızı sağladı.


Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

“Sürekli ne yesem?” düşüncesindeki zihnimden eser kalmadı. Elim ayağım titremeden yeni lezzetlerle tanışmanın mutluluğunu ve bedenimin verdiği tepkileri izlemenin keyfine vardım. Bağırsaklarımın hassas olduğu besinleri keşfetme fırsatım oldu. Bedenime iyi bakmanın huzuru vardı içimde. Sadece kendim için bir şeyler yapmak, özenle basit ama faydalı yiyecekleri hazırlamak keyif vericiydi.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Bana kalırsa herkesin bir problem olmasa dahi bu programı sizin de belirttiğiniz şekilde 6 ayda bir uygulaması bedenine ve zihnine dönmesi gerek. Bu nedenle herkese tavsiye ederim.


M. Y.


Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Eşimde gizli şeker şüphesi olabileceğini öğrendiğim günlerde programınıza rastladım, hep aklımdaydı bir şekilde adım atmak ama hep erteliyoruz maalesef, madem dedim böyle bir durum var hadi bakalım hem onun için hem kendin için artık başla. Normalde de çok fazla dışarda yemek yemeyiz, arada sırada yaparız kaçamakları da fakat asıl amacım sağlıklı beslenmeyi bir temele dayandırmak, sizin tecrübelerinizden faydalanmak ve bu sayede hayatıma yerleştirmekti. Bunun yanında tabi ki, şeker hastalığı şüphelerini ortadan kaldırmak, şişkinlik gaz gibi problemlerden kurtulmak ve bunların yanında biraz da kilo vermek hiç fena olmazdı. Ayrıca anda kalma hakkında da farkındalığımı arttırmak istiyordum.


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Öncelikle sağlıklı beslenmenin çok da zor olmadığı, antin kuntin şeyleri yemek demek olmadığını gördüm. Mesaj paylaşımları, sizin canlı dersleriniz ile sürekli olayın içinde aktif kaldım, yeni şeyler öğrendim, bedenimi dinlemeye başladım. Yeni bir şeylere kendi başımıza başlamaktansa grup olarak başlamak motivasyonu yüksek tutmak ve yalınız olmadığımızı görmek adına çok güzel bir deneyimdi. Evlere tıkılıp kaldığımız bu günlerde yeni bir alan açtık kendimize hep beraber, kadın dayanışması 😊


Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Kesinlikle hafiflik… Hem fiziksel hem zihinsel hafiflik. Senelerdir 59 kilodayım, takılıp kaldım ve vermek için de ekstra bir çaba sarf ettiğim söylenemez ama 2-3 kilo versem daha iyi olacağını da biliyordum. Bu beslenme düzeniyle hiç zorlanmadan 3 kilo verdim ve kendimi baya beğendim. Sabahları şişkinlik yok, sindirim sorunu yok, ne giysem yakışıyor, karnım yok yahu. Dışardan hemen fark ediliyor…

Yürüyüşlerimize devam ettik ama fazladan spor yapamadım, onu da yapınca tamamdır bu iş! Eşim tamamen eliminasyon yapmasa da o da kilo verdi ve bu düzeni çok sevdik biz, şekerin hayatımızdan çıkmasıyla ne kadar gereksiz yer işgal ettiğini fark ettik. Meyve şekerinin ne kadar yettiğini, onlarla ne kadar zevkli, lezzetli şeyler yapılabileceğini gördük, tattık. Salatalı sağlıklı kahvaltıları çok sevdik, güne zinde başlamalar da cabası! Bendeki değişimler, diyetin güzelliği ailemin de hoşuna gitti şimdi annemle babam da başladı, çok memnunlar acıkmaz oldular resmen. Etrafımdakilerle paylaşmak, sizde yapın bakın ne güzel diye haykırmak istiyorum.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Benim çok ciddi problemlerim olmadığı için birebir şu hastalıklara iyi geldi diyebileceğim bir şey olmadı ama grupta ciddi sağlık sorunları yaşayanlara ne kadar iyi geldiğini gözlemlemek inanılmaz bir tecrübeydi.

Benim gibi sağlıklı beslenmek isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyen, bir gruba dahil olarak yeni deneyimler kazanmak isteyen, zihnimizin allak bullak olduğu bu pandemi döneminde kendine bir güzellik yapmak isteyen, hayatında birkaç küçük ama isabetli dokunuşla ciddi değişiklikler yapmak isteyen, özetle iyi hissetmek, yediklerinden zevk almak, parıldamak isteyen herkese öneririm. Su çok güzel gelsenize…


I. Y.


Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Sağlıklı beslenmek

Kronik yorgunluk ve enerjisizlik hissinden kurtulmak

Temiz beslenme motivasyonu


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Kesinlikle motivasyonuma katkısı oldu, gönderilen mail ve tarifler, öneriler sayesinde program öncesi yaşayacağımı düşündüğüm ne yiyeceğim stresini yaşamadım. Muhteşem tarifler ve öneriler elde ettim. Aslında yemek konusunda hayatım boyunca olmadığım kadar iradeli olduğumu fark ettim. Beslenmemi tamamen temiz tuttuğum aslında daha önceden benim için dayanılmaz olan lezzetlere hayır demenin ne kadar kolay olduğunu fark ettim.


Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Mevsimsel şiddetli alerjik rinit ve konjunktivitimi yaşamadım, hiç antihistaminik ihtiyacı duymadım; geçen sene bu aylarda günlük en az tek doz antihistaminik ihtiyacım vardı. Salatalarla yaşadığım büyük aşk- karbonhidrat aşermek yerine salata aşeriyorum. Tokluk sürem çok uzadı ve hiç aç kalmadan, son derece lezzetli şeyler yiyerek, porsiyon vs. düşünmeden zayıfladım. Bağırsaklarımdaki gaz problem son derece azaldı.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Kronik şikayetleri olanlara kesinlikle öneriyorum. Ama bence herkes denemeli. Denemek için illa hasta olmayı beklemeye gerek yok.


İ. Ö.


Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Glütensiz beslenmeyi deneyimlemek, vücuduma iyi gelmeyen yiyecekleri anlayabilmek, sizden beslenme konusunda daha detaylı bilgiler edinebilmek


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Haftalardır ‘yok artık, bu kadarını da yapamam sanırım’ dediğim şekilde besleniyorum. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak tamamen uyum sağlamış durumdayım. Ben bile vücudumun yaşadığı deneyime inanamıyorum. Çok iyi planlanmış bir program olduğu için bize alışveriş ve psikolojik başlangıç için hazırlık haftası, her gün bilgilendirme dosyaları- elektronik posta ile desteğiniz, canlı yayınlarda kafamızda olan bütün soruları bilimsel bir temelle yanıtlıyor oluşunuz benim için çok kıymetliydi. Artık vücudum günün hangi saatinde ne istiyor ne zaman acıktım ne zaman doydum, yemek istediklerimin hangisini gerçekten canım çekiyor/vücudum istiyor, hangisini duygusal açlığım bana yedirtiyor anlayabiliyorum.


Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Senelerdir sistemin dayattığı şekilde sabah uyanır uyanmaz kahvaltı, öğle arasında öğle yemeği, işten çıkıp geç bir saatte yapılıp yenilen akşam yemeği döngüsünden sıyrıldım. Günü planlamak ve bütün öğünleri yanımda taşımak ile vücudumu tanıyıp aslında sabahın köründe aç olmadığımı, hazırladığım yiyeceğin tümünü yemeden de doyabildiğimi, kan şekeri dengeli olunca açlığa katlanabilme süremin neredeyse saatleri bulduğu/bulmak zorunda kaldığı durumlarda bile elimin ayağımın titremediğini görmek bendeki en önemli değişim. Beslenme açısından bir hayli dağıldığım bir dönemde, senelerdir Instagramdan takip ederek bilgilerini ve deneyimlerini özümsediğim sevgili Sema hanımın bize cömertçe akıttığı bilgiler ve sevecenlikle, bu bir eliminasyon süreci ile başlamış olsa bile, aslında köklü bir beslenme-besinler ve kendimle ilişkilenme biçimimde değişme süreci oldu benim için.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Yemeklerle ilişkisini düzenlemeye çalışıp bir türlü beceremeyen, beslenmesinde ve sindirim sisteminde bir yerde sorun olduğunu sezmesine rağmen nereden başlayacağını bir türlü bilemeyen, bu insanlar nohut ununu nerede kullanıyorlar anlayamayan bütün insanlara öneririm.


D.E.


Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Instagram'da takip ettiğim kadarıyla enerjin o kadar yüksekti ki ‘benim neyim eksik’ dedim. Şaka bir yana uzun zamandır yataktan hep yorgun kalkmaktan, yemeklerden sonra çöken rehavetten, yaşadığım şişkinlik gaz ve mide problemlerinden çok yorulmuştum.


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Her şeyden önce enerjimizin yediklerimizle ne kadar doğru orantılı olduğunu anlamama yardımcı oldu. Hep mevsim geçişi, stres yada yorgunluğa bağlı olduğunu düşündüğümüz şeylerin aslında yeme şeklimizi değiştirmemizle birlikte nasıl hızla (benim değişimim 1 hafta içerisinde başladı) değiştiğini gördüm. Seninle tanışmam aslında 3 yaşındaki oğluma sağlıklı yemekler hazırlama niyetiyle olmuştu ama gün sonunda tüm ailemin sağlıklı beslendiğini ve bunu zevkle, tıka basa yiyerek yapmak muhteşem bir tatmin hissi veriyor.


Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Önceden ne yediğimizin hiç farkında değilmişiz. En büyük sosyalleşme aracı olan yemeğin aslında ne kadar boş ve amaçsızca adeta vücudumuz bir çöplükmüş ve biz sürekli içeriye birşeyler atıyormuşuz gibi kullanıldığını farkettim. Artık sayende çok farklı sebzeleri hayatıma soktum ve o kadar değişik yemekler yapıyorum ki mutfaktan çıkamıyorum çünkü keşfetmek çok eğlenceli :) ve ilk defa çok uzun zamandır kendimi çok sağlıklı hissediyorum.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Problem yaşamasına gerek yok. Herkes ama herkes katılsın.


Kimse bizim Sema Özpekmezci tariflerine olan aşkımızı sorgulamasın, Instagram'a girme sebebimizsin. İyi ki sen bu yola girdin, sadece sana söylenenlerle kalmadın, sorguladın, araştırdın ve tüm deneyimini bizimle paylaşma cesaretini ve azmini gösterdin. Çok teşekkürler Sema, iyi ki varsın. Dino’yu da boncuk gözlerinden öperim.


Ö.A.


Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Glutensiz yeme kararımdan ödün vermemeyi öğrenmek, rafine şekeri hayatımdan çıkarmak, farklı tariflerle yeme zevkimi devam ettirmeyi öğrenmek en büyük amacımdı.


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Bu 3 hedefimi de bu program sayesinde şu anda gerçekleştirmiş durumdayım. Glutensizden ödün vermemin nedeni yerine koyabilecek lezzetli tarifler bilmiyor olmamdı. Meyveleri, şekerin yerine koyunca şekere de ihtiyacım kalmadı.


Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Şişkinliklerimden kurtuldum. Seneler sonra ilk defa tiroit ilacımın dozunu düşürdüler. Bağırsaklarımın çalışması düzene girdi.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Bu programı otoimmün rahatsızlığı olanlara, yeme alışkanlıklarını değiştiremeyenlere özellikle öneririm.


Ö.U.

Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim?

Tek hedefim vardı o da mesane yanmamı yatıştıracak bir şey bulabilir miyim diye düşündüm.


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Bir ekiple ilerlemek çok rahatlatıcı. Tek başıma birçok besini bir anda kesecek kadar kendime güvenmiyordum. Şimdiyse kestiklerimi yerine koymayacak kadar kendime güveniyorum. Bana güven verdi ve değiştirebileceğim ne çok şey olduğunu, aslında gücüm olduğunu gördüm.


Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Beslenmemde büyük oranda hatasız olduğumu düşünüyordum. Ve bazı yiyeceklere pek alternatif bulamıyordum. Bu programda masum olduğunu düşündüğüm gıdaları sorgulama ve kendim için daha iyisini seçme fırsatı buldum. Hedefim değildi ama basenim 4 cm inceldi, tam 90 oldu. Mesane yanmalarım çayı çok kaçırmazsam ve portakal yemezsem olmuyor. Bana nelerin iyi gelmediğini anlamamıştım, belki rahatsız eden başka şeyler de var ama daha rahat gözlemleyebileceğimi düşünüyorum. Enerjimde artış ve zihnimde berraklaşma hissediyorum bu da beklemediğim bir değişim oldu. Bir anda acıkmıyorum, ya acıkırsam korkusu yaşamıyorum o his şahane...


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Sindirim problemleri yaşayanlara, ne yiyeceğini bilemeyenlere, metabolik sorunları olanlara daha enerjik hissetmek isteyenlere, dönüşüm ihtiyacı olanlara ve merak eden herkese :)


S.S.

Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Beslenme alışkanlığımı düzene sokarak, bazı rahatsızlıklarımı hafifletip, “iyileşmek”. İrademi kuvvetlendirmek. Yağ yakabilmek.


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Her şeyden önce mükemmel bir yol gösterdi. Her ne kadar yıllardır yazılarınızı okusam da yine nerden nasıl başlayacağım konusunda, bana bi “haydi” oldu. Hayatım boyunca aklımda kalacak bilgileri nedenleriyle öğrenmek, içimi rahatlatıp bu bilgileri benimseyebilmemi ve uygulamamı kolaylaştırdı. Programa katılanlarla oluşturduğumuz bir grup olması da farklı sebeplerle olsa da aynı amaç için bir arada olan insanlarla kollektif bir ilişki kurmamı ve bu sayede ekstra bir destek kuvvet almamı, bilgi paylaşımını kuvvetlendirdi. Sizin gibi çok ihtiyaç duyduğum bir anda “kapısını çalabileceğim” bir destekçi kazanmış olmak güven ve güç verdi.


Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

İstediğim zaman ve gerçekten inandığım bir amacım olduğuı zaman irade gösterebileceğimi anladım.Çalışma koşullarının zorluğunun, yemek düzenini oluşturamamaya bir bahane olmadığını gördüm. En başta bu bence. Ama bir büyük değişim de bununla bağlantılı; enerjim yerine geldi! Çok yoğun ve neredeyse tatilsiz çalışan biri olmama ragmen 5 dakika bulsam bile kendimi sürekli yemek yaparken, ortalığı toplarken, egzersiz yaparken, sevdiğim bir şeylerle uğraşırken buldum. Yerimde duramamaya başladım. Bu benim için büyük değişim, çünkü asla ayılamayan, sürekkli hantal bir ağırlığı üzerinde taşıyan, sürekli yorgun hisseden biriydim. Eklem ağrısı ve mide yanmalarının geçmesinden bahsetmiyorum bile…


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Kronik rahatsızlıklar yaşayanlara, üremeyle alakalı problemlerle karşılaşanlara zaten kesin kesin öneririm. Onun dışında benim gibi, düzensiz çalışma ve beslenme şekline sahip olup, yedikleriyle kendine daha iyi bakabileceğini düşündüğüm kişilere. Hatta kendini mutsuz, çaresiz, bıkkın vs hissettiği bir dönemde olduğunu düşünenlere! Ya daha yazacaktım, ama vazgeçtim, çünkü bunun bi sonu gelmeyecek, çünkü bunu bence herkes ama herkes yapmalı!


D.G.


Programa başlamadan önceki hedefim:

Uzun süre sağlıklı beslenmiş olsam da yolumdan sapmıştım, hamurları simitleri her gün biraz daha sevmeye başlamış, ay bu kadarlıktan bir şey olmaz diye miktarı gün be gün artırmış, nerdeyse her gün tatlı, glutenli bir şeyler yer hale gelmiştim:( Haşimato beni yine eski, günlerime döndürdü, sürekli her yerimin ağrıması, şişkin gazlı bir karın, migren atakları, mide yanmaları, halsizlik, yetersiz kan değerleri derken silkelenmek istedim... Silkelenip kendime gelmek, vücudumu tertemiz yapıp, sıfırdan tekrar başlayıp, sağlıklı beslenme döngüsünün içine girmek, orada öyle kalmak ve bir daha boğazım yüzünden vücuduma asla bu eziyetleri yapmamak için başladım eliminasyona..


Program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Kuş gibi oldum, sanki midemin oralarda bir kuş var ve uçuyor öyle bir hafiflik. İlk başlarda zorlansam da sonrası derin bir mutluluk, herkese nolur bir de sen yap diye yalvarmak isteyeceğin bir tazelik. Çok şeyi de bildiğimi sanırdım, öyle değilmiş, Sema Hanım sayesinde bir sürü yeni şey öğrendim ne tarifler ne mutluluklar, her şeyin alternatifi olduğunu bilmek, sağlıklı beslendikçe kendini daha iyi hissetmek bana çok iyi geldi, öyle aman aman bir zorluk da yok, sonuçta vardığınız yer için bu yolda yaptığınız her şeye değiyor, sonra o diyet diye başladığınız süreç bakıyorsunuz hayatınız olmuş ve böyle daha da mutlusunuz. Herkes kendine yardım eder umarım bir gün...


Programa başladığımdan beri yaşadığım en büyük değişim:

Şiddetli gaz ağrıları, şişkinlik ve mide ağrılarım bir anda kesildi, bir de ağrı kesici alımım neredeyse bitti diyebilirim:)


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Bu programı mide, bağırsak problemi yaşayanlara, uykusuz kalanlara, yedikçe yiyesi gelenlere, ben asla bilmem neden vazgeçemem diyenlere, ay uyuyorum ama dinlenemiyorum diyenlere, düzenli besleniyorum ama neden kan değerlerim düşük ki diye merak edenlere, sağlıklı beslenmek istiyorum ama nasıl olur ki nerden başlayacağım ki diyenlere, benim hiçbir şeyim yok ki iyiyim ben yerim gofretimi diyenlere (gelecekte başlarına gelecekleri henüz bilmiyorlar çünkü).

Bilinçlenmek, temizlenmek, yediklerine şükretmek ve farkına varmak isteyen herkese gönülden tavsiye ederim, bu programın pişmanlık oranı %0,001 bile değildir emin olun. :)



Son olarak kendim de eklemek isterim ki bu güzel yolculukta yanımda olduğunuz, Adana'da olup çöküntü yaşadığım dönemde bana müthiş bir destek verdiğiniz (o ara motivasyon kalan eliminasyon sürecini süper geçirtti gerçekten) bana yeni yeni şeyler öğrettiğiniz, dokunduğunuz hayatımla, iki kızımın da beslenme sürecinin sağlıklı şekilde evrilmesine yardımcı olduğunuz, bütün süreçteki o tatlı tatlı konuşmalarınız, güler yüzünüz için ve belki de sayamadığım bir çok şey için size teşekkür ediyorum sonsuz.. İyi ki değdiniz hayatıma, bir gün gerçekten de tanımak nasip olur inşallah, hep mutlu olun hayatınızda sevdiklerinizle,

Derya'dan sonsuz sevgilerle...

İ.K


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Doğum öncesi sağlığıma kavuşmak, reaktif hipoglisemimi düzenlemek. Sürekli aynı besinleri tüketir olmuştum, biraz yemek yapmaya başlayıp çeşitlendirmek. Doğum öncesi halime dönmek. Vücudum beni yormuştu, ona bakım vermek istedim.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Beni daraltmadan rahat bir şekilde, özgür şekilde hedeflerime ulaşmama yardımcı oldu.

 

Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Çok değişik acıkıyorum, acıkmıyor acıkıyor gibi çok garip. Bol sebze yiyorum. Yemek hazırlar ve kenara koyar oldum. 5 aydır regl olmamıştım, eliminasyonun üçüncü günü oldum. 5 kilo verdim 65 ten 60 oldum. 55’tim, doğum kilosu kalmıştı üzerimde epey hafifledim. Tatlı krizlerim olmadı. Şekerim sadece kahvaltımı çok az yaptığım bir gün düştü, o da kahvaltımı sıkı tutmam gerektiğini öğretti. Kalkar kalkmaz kahvaltı istemediğimi gördüm, epey özgür hissettim . Acıkınca yemek yedim, bu çok önemli, farkındalık arttı. Epey iltifat aldım çevremden, yüzün kaşık kadar kaldı iltifatını aldım ki bu bayağı kilo verdin demektir bizim evde.

 

Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Bence problem yaşamasa da herkes yapsın. Ben kahveyi çıkarmadan yılda bir yapmayı planlıyorum.


Eklemek istedikleriniz…

Her şey için sağolun.


D. S.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Ekim 2020’den başlamak isteyip, ya Sema bize sabah salata yedirecek ama diye hep ötelediğim bu programdan beklentim zor günler, hedef ise sağlıklı ve bilinçli beslenmekti (kilo da verirsek değmeyin keyfimize diye de düşünmüştük). 😊

Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sanırım en büyük katkısı benim gibi bir programa, plana sadık kalmadan sağlıklı beslenmeyi uzun süreli uygulayamamamdı. Takip edilen bir program olunca sadık kalmak çok daha kolay oluyor. Hayatımın en uzun süreli sağlıklı beslenmesi oldu. Ayrıca arkadaşım Burcu’yla beraber yapıyor olmamızın verdiği desteği de yadırgayamam. Şunu yaptım dene çok güzel, bunu da denedim mutlaka yaplar daha da çok motive etti.

Bir de Sema Hanım’ın nolur aç kalmayın çağrıları çok yardımcı oldu. Doymadıysanız ikinci tabağı yiyin demeleri. Sanırım onun verdiği rahatlıkla korkmadan ve endişelemenden yemek yiyip, genelde de 2. tabağı almadan o sofralardan tok kalktık.

Bir de tarifler, o tarifler öyle güzel fikir oldu ki! Bir de elimizin altında olmaları çok farkettirdi. Ben hepsini yazdırdım ve mutfağıma koydum. Açıp açıp yapıyorum. İki tatlı tarifi vardı, ikisini de birer kere yaptık ve paylaştık. Çok güzel bastırdı tatlı istediğimizi. Sonlarına doğru aklımıza bile gelmedi tatlı yemek.

Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Biraz uzun olacak ama yazacağım..

Davranışsal olarak en büyük değişim ve de program boyunca en şaşırdığım şey, her şeyi hep öteleme huyumun gidip yerine proaktif birinin (yeni ben) gelmesiydi. Telefonum sağlıklı yemek tarifleriyle dolu senelerdir. Bir türlü kalkıp yapmaya başlayamıyordum. Uyuşukluk mu dersiniz, üşenmek mi, tembellik mi yoksa hepsi mi bilmiyorum. Programa basladan önce nerdeyse her gün dışardan yemeye başlamıştık (eşimle). Dışarı çıktığımızda da en büyük keyfimiz bir kafeden kahve ve atıştırmalık alıp keyif yapmaktı. Artık biz bunları yemiyoruz, alacak birşey kalmadı diyoruz ve girmiyoruz o cafelere. 😊 Hatta birkaç defa dışarı çıkarken kahvaltı, atıştırmalıklar hazırlayıp çıktım (kendimle ne kadar gurur duyduğumu tarif etmem zor).

Diğer bir inanamadığım farkındalık, Sema bize salata yedirecek sabahları korkumun ne kadar yersiz olduğudur (hem yemek istemediğim hem de yapmaya da üşendiğim için). O kahvaltı salatalarının bu kadar lezzetli olduğunu, güne onla başlayınca insana bu kadar kendini yenilenmiş hissettirdiğini okumak üşengeçliğimi bastırmaz sanıyordum. Ta ki programa başlayıp, bir sabah kırmızı lahanalı, havuçlu, domatesli, ½ avokadolu, filizlenmiş baklagilli, zeytinli, yeşillikli, bol limonlu ve zeytin yağlı bir salatanın tadına ve yaşattığı o fresh hisse varana kadar (ben salata yapacağım ve en az bir çeşit peynir koymayacağım, Şok Şok Şok!). Bazı sabahlar canım salata isteyerek uyandım ve defalarca yedim program boyunca (hala yiyorum). Çoğu zaman da bitiremedim hatta bi kısmı öğlene kaldı. Bir başka değişiklik de pilavsız da etli sebze yemekleriyle doyabilecegim gerçeği. Arada kırmızı pirinç de yaptığım oldu onsuz da çok öğün geçirdim. 😊

En önemli davranış değişikliği doyduğum zaman yemeyi bırakmak oldu!!! Ne diye tıkınıyormuşum çatlayacak kadar bilmiyorum. Eşimle 2 kişi sofraya oturup 5 kişilik yemek yerken artık 2 kişilik yemeklerimizi tam doyarak kalktığımızı farketmeye başladık sofradan.

Fiziksel olarak en büyük değişim enerji patlamalarıydı. Bendeki değişiklik orta derecede ama eşim bambaşka biri oldu. Gün içinde mutlaka uyur, oturduğu yerden pek kalkmazdı (o kadar kötü besleniyormuşuz ki). Şimdi (corona ve kısıtlamalar sağolsun) evde temizliğe yardım etmeye başladığı gibi bazen ben dersteyken ya da çalışırken de hızını alamayıp ev işlerine giriştiğine çok tanık oldum. Hatta ben şimdi bunu yazarken o bahar temizliğine girişti. Sema Hanım’ın sihirli değneği değdi galiba bize. Değişiklikleri abartıyor gibi görünmeden anlatmak çok zor gerçekten.

Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Bendeki en büyük değişiklik tembelliğimin üstümden atmam oldu. Bütün gün bilgisayar başında, tv başında oturup bir türlü yerinden kalkamayan, aktif bir hayat yaşayamayan herkese yürekten öneririm bu programı. Sağlıklı ve farkındalıkla beslenme yanında bana bonus oldu! Bu enerjinin sağlıklı yemekle geldiğinin farkındayım ama bende kırılan en büyük kötü alışkanlık o oldu. Ayrıca terapistim de bambaşka bir bakış açısıyla baktırdı bu yaptıklarımıza:

Ne kadar güzel bir ise girişmişsiniz, kendinize değer veriyorsunuz, önem veriyorsunuz, hem ruhsal hem bedensel bakım yapıyorsunuz dedi 😊

Eklemek istedikleriniz…

Bu işi kilo vermek için yapmadık dersem yalan olur, özellikle de eşim. Şimdi bambaşka bakıyoruz o ayrı. Eşim 4 haftada tam 10 kilo verdi, ben 3. Azıcık eğilse kalksa belinde bir tutukluk oluyor kas spazmı geçiriyor ve kitlenip kalıyordu. Az bahsettiğim temizlik yapıp yerinde duramayan adam işte o adam (bu arada bugüne kadar kavga dövüş geçerdi temizlik seansları). Kendine inanamıyor. Deniz bir saatir şunu yapıyorum ve belim hala kitlenmedi diye çocuklar gibi mutlu geliyor yanıma! 😊 Bize bu program hediye eden canım arkadaşım Burcu’ya ne kadar teşekkür etsem az. Ama esas bu programa can veren Sema Hanım size bize kattıklarınızı, hayatımızı, özgürlüğümüzü (kötü beslenmenin esiri olmuşuz çünkü) verdiğiniz için nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz.

Bu arada geri tanıtımı da hemen yapmak istemedik. Dört haftalık emeğimize, bu tertemiz bedenlere, zihnimize kıyamadık resmen 😊 Program son günlerinde yumurta tanıttık. Onu da her gün yemiyoruz. Ben hayatta peynirsiz yaşayamam derken (bazı akşamlar, ekmek, kraker eşliğinde şarküteri ve peynir tabakları yemeğimiz olurdu) hala peynir tanitmadim beslenmeme. Çeşit çeşit zeytinler peynirim oldu 😊 Haşimoto hastası olduğum için gittiği yere kadar da tanıtmayı düşünmüyorum (2-3 ay sonra da kan degerlerime baktiracagim tekrar).

Bu arada ben program boyunca hiç soru sormadım, her şey çok güzel açıklanmıştı. Bazen mantık yürüttük, bazen çok takılırsak o şeyi yemeklerimize dahil etmedik. Yanlışlar da yaptık, mısır yedik mesela bir gün (onu da ben atlamışım notlarda varmış). Bu arada benim dayanamayıp 1-2 gün kurusu yediğim 2 gün oldu (hormonlarıma verdim onu da, denk geldi) Sonra yemedik 😊 Harika hazırlanmış, tüm detaylar düşünülmüş bir program. Kattığı farkındalıklar (bilinçli yeme, porsiyon kontrol), bedenimizin işleyişiyle ilgili verdiği bilgiler de çabası. 😊 Son sözüm, Sema’nin askerleriyiz!!!

Not: Ben bu notları yazarken bahar temizliğine girişen eşim mola vermiş ve bize yeşil sebze suyu yapmış, şimdi getirdi (yemin ederim şu anda oldu).. Bu programın doğurduğu sonuçlar sayesinde evliliğimiz de canlandı, heyecanlandı. 😊

Ellerinize, insanları iyileştirmek, bilinçlendirmek için çırpınan yüreğinize sağlık..

Nur’a da size de çok kocaman, kucak dolusu sevgilerle..

F.U.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Hedefim bir süredir kötü giden beslenme düzenine bir dur demek, vücudumu temizleyip daha sağlıklı bir beslenme düzenine geçmek ve şeker bağımlılığımdan kurtulmaktı.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Program bana yiyecek secimlerimde nasıl kararlar vermem gerektiğini mantığıyla öğretti. Özellikle eliminasyona dahil ama porsiyon kontrolü gereken tahıl, et vs ile ilgili (yoksa her öğün bol tahıl az salatayla bitirirdim eliminasyonu). Bir programın parçası olmak bu değişimi yapma motivasyonumun, direncimin artmasını sağladı. Şekeri, süt ürünlerini tamamen keserek ve minimumda tahıl (çoğu günü tahilsiz geçirdim) yiyerek de gayet keyifli bir şekilde yemek yenip doyulacağını öğrendim (bir süre sebat ettikten sonra). Akşam yemeğinden sonraki acıkmalarım kesinlikle yok oldu, akşam yemeğinde eskisinden daha hafif yediğim ve en geç akşam 6 gibi akşam yemeğini bitirdiğim halde. Şekerli yiyecekler aklıma bile gelmemeye başladı, şeker aş ermelerim bitti.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Fiziksel olarak çok inceldim. Hem cm olarak hem de kilo olarak. İlk başladığımda tartılmadım ama 4-5 kilo kadar verdiğimi düşünüyorum, ama en güzeli göbek ve bel yanlarındaki incelme (kalça, baldır vs de inceldi tabi). 22 Şubat'tan bu güne yan etlerde 10 cm incelme olmuş. Artık t-shirt giyince yanlardan fışkırmıyor :) Genel olarak kendimi daha hafif ve sağlıklı hissediyorum. Ve yemek seçimlerimizde bilinçli olarak sağlıklı kararlar verdiğim için de kendimi psikolojik olarak iyi hissediyorum. Akşam yemeği sonrası acıkmalarım, ya da çocukları uyuttuktan sonra olmayan enerjimi yiyecekle karşılama ihtiyacım yok oldu. Çok tatlı düşkünü olan ben tatlıyı hiç aramaz oldum. Hiç aklıma gelmiyor, gözümün önünde bile olsa canım istemiyor.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Kötü beslenip bunu değiştirmek için bir başlangıca ihtiyaçları olanlara, sağlıklı beslenmek isteyip de tam olarak nasıl yapacağını bilmeyenlere, belli zararlı yiyecekler olmadan yaşayamayacaklarını düşünenlere, hafiflemek isteyenlere öneririm.

Eklemek istedikleriniz…

Çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı oldu. İyi ki kendime bu hediyeyi vermişim. Sizi zaten Instagramdan takip ediyordum ama sizinle Zoom görüşmeleri de ayrı bir keyifti.


T. E.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bu programa başlarken hedefim her şeyden önce sağlıklı bir beslenme programına geçebilmekti. Vücudumla bir bağ kurabilmeyi, onu anlayabilmeyi yani bir nevi yaşamımın kontrolünü ellerime alabilmeyi umuyordum. Yani benim aslında çoğunlukla diğer katılımcıların hedeflerinde okuduğum gibi belirli bir hastalığımı yeneyim diye bir hedefim yoktu. Aslında yıllardır sizi takip ediyor ve sizin anlattıklarınızı, yazdıklarınızı takip ederek bu söylediklerimi yapmayı deniyor ama bir türlü istediğim verimi alamıyordum.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

İnsan bazen kendi kendine bir şeyleri yapmaya çalışırken boşa kürek çekiyorum hissi gelebiliyor. Bu anlamda, aslında diğer katılımcılarla iletişim halinde olmasak da orada benimle aynı anda bir şeyleri başarmaya çalışan insanların varlığı beni motive etti. Zoom yayınları sırasında onların suratlarına da baktım sık sık. Benimle aynı yaşta, daha küçük, benden çok daha büyük bir sürü kadın azmetmiş ve bir yola baş koymuştu. Hepsiyle gurur duydum ve sonra kendimle de gurur duydum daha zor olanı seçip, geçmiş alışkanlıklarımı değiştirmeye çalıştığım için. Ama hiç şüphesiz ki sizin varlığınız, o güler yüzünüz, enerjiniz ve anlattığınız konulardaki engin bilginiz en büyük destekti bana bu yolculukta. Bundan sonra da eğer fırtınaya yakalanırsam, biliyorum ki zihnime yerleştirdiğim o yüzünüz ve sesiniz bana pusula olacak.

 

Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Kendimi kesinlikle daha enerjik ve daha dingin, huzurlu hissediyorum. Bazı sabahlar kafamın içinde bir ‘sis’ le uyanırdım. Artık o yok. 😊 Fiziksel olarak ise küçüldüm 😊 belim ve basenlerim 5’er cm incelirken, kilom da 3,5 kg düştü. Ve tabii bu ‘iyi beslenme’ hali yavaş yavaş eşime de bulaşmaya başladı. O da kendini yedikleri içtiklerinde düzeltmeye çalışmaya başladı. Ama daha o ‘üzümün kararmasına’ çok var 😊


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Aslında programı şöyle sorunları, böyle sorunları olanlara tavsiye etmem programa haksızlık olur. Bence bu programa herkesin ihtiyacı var. Hayatı otomatik pilotta yaşadığımızdan, çoğu insan bu programda anlatılanları yaptığının ya da yapmadığının farkında değil. Okul müfredatına girmesi gereken konular anlatılıyor bence. Daha kapsamlı hali kesinlikle ilkokul seviyesinde başlangıç, daha sonra lisede tekrar ile okullarda okutulmalı. Hayatımızın EN önemli konusu beslenme, O’na gerektiği önemi vermiyoruz bence.


Eklemek istedikleriniz…

Bu programın çocuklara uygun versiyonunun olmasını, onlara uygun alıştırmalarla, deneylerle desteklenmesini çok isterim. Bu tabii benim gerçekleşmesini çok istediğim bir hayalim. Sizin her şeye yetişmeniz imkânsız. Ama belki birilerinin kulağına kar suyu kaçırır 😊

Bu programdaki tüm emekleriniz için sonsuz teşekkürler. Programın her detayı çok dikkatli planlanmış. Bütün deneyiminizi, bilginizi tüm içtenliğiniz ile aktarmanız ise paha biçilemez. İyi ki varsınız, iyi ki bu adımı atmışım ve sizin desteğinizle iyi ki bu yolu yürümeye başlamışım. Başlamışım diyorum çünkü yol devam ediyor ve daha da edecek biliyorum. Işığım olduğunuz için size minnettarım 😊 Gönülden sevgiler…


I. R.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Uzun yıllardır özenli davranmadığım vücudumla bağlantı kurup onun için güzel, iyi, sağlıklı bir şeyler yapmak ve bunu sürdürebilir olmaktı.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Program başlamadan önceki 3-4 gün aşırı stresliydim. Bu işi başaramayacağımdan endişe ettim ve yiyeceklerimin kısıtlanması fikrinin beni ne kadar gerdiğini fark ettim. Ama daha ilk oturumda Sema hanımcımın yavaş yavaş, sakin sakin ilerleyeceğimizi belirten konuşmaları beni ciddi anlamda rahatlattı. Sanırım en güzel kısmı her gün gelen e-mailler ve ihtiyaç duyulabilecek minik tarifler paylaşılmasıydı ve elbette istediğim an mail atıp cevap alabileceğimi bilmek de yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Mide ve bağırsak bölgemde ne acayip bir şişlikle yaşıyormuşum meğer! Basküle göre 4-5 kilo verdim ama görüntü çok daha fazla gösteriyor.Bu program sonunda sağlıklı beslenmenin çok da zahmetli bir şey olmadığını kesin olarak kavradım. Eskiden hafif karnım acıktığında ağzıma bir lokma peynir atan ben (ben bir peynir bağımlısıydım!) şimdi süt ve süt ürünü tüketmenin o ürünleri bize sağlayan hayvancıklara ne büyük zulüm olduğunu düşünüp bu ürünleri beslenmeme tanıtmamayı planlıyorum. Meğer peynir yemeyince ölmüyormuşuz Ayrıca sağlıklı yemekler lezzetli de olabiliyormuş. Programın benim için bir başka keyifli yanı da farkındalıkla beslenmek oldu. TV karşısında yemek yemek artık yok denecek kadar az. Yediğim her lokmada bir an tadını gerçekten almak için duruyorum ve bu sayede bazen karnımdan önce damağım doyup yoruluyor ve daha fazla yiyemiyorum.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Bedeniyle barışamayan, duygusal yeme atakları yaşayan ve yaptığı sağlıksız seçimlerle daha da suçluluk hissederek daha da yiyen yani benim önceki halim gibi olan herkese öneririm.


Eklemek istedikleriniz…

Tekrar tekrar teşekkür ederim, önce kendime sonra size J Çok keyifli, akıcı ve stressiz bir program hazırlamışsınız, ellerinize, emeklerinize sağlık. Tekrar görüşmek dileğiyle…


Ç. M.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bir süredir karatay usulü yapıp 5 kilo verip sonra yılbaşı civarı hepsini alınca şeker krizlerine başka bir çare gerek diye düşündüm. Zaten haşimotom var, antidepresan ile 110 kilodaydım. Öğrenmek ve bir çözüm bulmak için girdim programa. İyi ki öyle yapmışım.

Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Zaten karbonhidrat az besleniyordum (cozutmadığım zamanlar) ama eliminasyonun ikinci haftasından itibaren beyin sisi kayboldu, çalışırken verimim arttı. Sanırım duygu durumum daha iyi. Sindirim sistemim çok garip davranıyordu, şimdi süper işliyor, midem rahat, sadece gaz var. Onun için de önerdiğiniz gibi baklagilleri çıkarmayı deneyeceğim. Uykum düzeldi, çarpıntı oluyordu arada, onlar yok oldu! Dişlerim bile daha sağlıklı – ağzımda acı bir tatla uyanıyordum sabahları, artık yok. 3 haftada 5 kilo verdim. Daha mutlu ve dingin hissediyorum – tipi dinmiş gibi. Geri tanıtıma başlamak istemedim. Zorlanmış da hissetmiyorum. Yumurta ararım sanmıştım ama onu bile canım istemedi. Kahveyi hiç!

Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Sanırım en önemli şeylerden biri o kuru üzüm deneyi ve açlığınızı bedeninize sorun, açsanız yiyin, doyunca durum demeniz oldu. Porsiyonlarım yarıya düştü. Gözüm dışarda değil artık. Midem sinyali veriyormuş meğer. Doyunca da durabiliyorum genelde... Çabuk doyuyormuşum meğer.

Bize canlı yayında yaptırdığınız meditasyona başlarken midem rahatsızdı hala. O meditasyon sırasında rahatladı. Anladım ki stress de beni çok etkiliyor. Öyle olmadığını sanıyordum oysa. Şimdi yemek yerken rahatlamaya, yavaşlamaya dikkat ediyorum.

Bir de avokadolu muz tatlısına bayıldım!

Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Otoimmun, şeker hastalığı olanlara, şişmanlara, herkese aslında. Gazı olanlara, midesi rahatsız olanlara. Depresif hissedenlere. Annem, teyzem ve evdeki yardımcımız da başlayacaklar yakında.


Eklemek istedikleriniz…

Her şey için çok teşekkür ederim. Birşeyler öğreneceğimi, faydalı tarifler alacağımı tahmin ediyordum ama bana anında az yemeğe başlayacaksın deseler inanmazdım. Zihnimin açılması da müthiş oldu. Haşimotoda gluten etkisini doktoruma sormuştum ama pek üstünde durmamıştı. Şimdi anlıyorum ki hayat kalitemi çok etkiliyormuş. Ekmek börek severim çok, ama bu kadar etkilediğini öğrendikten/yaşadıktan sonra direnme gücüm arttı. Üstelik sizin ekmek tarifiniz müthiş doyurucu ve lezzetli. Şekerin de beni çok etkilediğini bu hafta dayanamayıp 4 dilim elma ve 3 dilim portakalı birden yiyince anladım. Uykum geldi ardından. Demek ki şekerim çok oynuyor. Meyveyi de çok seviyorum ama yanında başka birşeyle ve az yiyeceğim, tadına vararak. Son olarak, anladım ki benim gibi çok insanı sağlığına kavuşturmuşsunuz. Yaşayıp gördüm.

Hepimize kattığınız o güzel enerjiniz ve sağlık kat kat size geri dönsün.




Her grubun sonunda böyle geri bildirimler almak o kadar değerli ki. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.


Sevgilerimle,

Sema

1.459 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page