top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Glutensiz Peynirli Pide

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2021

Bana en sonunda bunu da yaptırdınız... Glütensiz Peynirli Pide!


Normalde hiç canım istemez, aklıma gelmez ama çok tatlı bir danışanım var, canı kıymalı pide istedi. Hadi onun için deneyeyim dedim, of ki ne of oldu. Dün kıymalı yaptım, bugün peynirli. Duyuruyorum, yeni bağımlılığımız hoş geldi. :) Ben ki böyle şeyler yemem, 2 gündür yiyorum ve yarın sabah tekrar yapmak istiyorum. Bu vesile ile de bir haftalık peynirimi yemiş oldum.


Buna pizza da denir, pide de. Hem yumuşak hem kıtır. Tam benim damak tadıma göre ve süper basit. Üst malzeme istediğiniz şey olur. Yarın da pazılı yapmak istiyorum, biri beni durdursun.


3 yemek kaşığı karabuğday unu (dilediğiniz un olur, değiştirecekseniz aşağıda kıvam var, ona göre ayarlayabilirsiniz)

4 yemek kaşığı su

Cıvık oldu, 1 yemek kaşığı nohut unu ekledim. Kıvamı yanda. Bu kıvama sadece karabuğday unuyla da gelebilirsiniz. Katı olursa su, cıvık olursa un eklersiniz. Anne usulü…

Azıcık tuz.














Hepsini yoğurdum. Yukarıdaki gibi bir hamur oldu. Tepsiye yağlı kâğıt serdim. Hamurun altına üstüne un koydum ve elimde incelterek açtım. Dağılmaya müsait, nazikçe açarsanız sorun yok ama. :)


Hamurun üstüne sulandırdığım salça sürdüm.

1 baton dil peyniri rendeledim ve doğru önceden ısıtılmış alt üst fırına.

200 derecede 10-15 dakikada pişti. Peynir yanmasın diye ilk 7-8 dakika sadece fırının altını açtım. Alt kıtırdayınca üstü de ekledim. En son da karabiber ve pul biber. Bu tek kişilik bence. Tüm asamalar aşağıda. Gerçekten ama gerçekten efsane oldu. 👌🏻
















Kıymalının resmi yok. Onda bir hata yaptım, dağıldı. O yüzden pişmiş fotoğrafı yok. Ben yine de yedim ama, enfesti. :) Size anlatayım, sizinki dağılmasın. Tabanı tepside değil, tezgâhta açmıştım. Kıymayı da üstüne koyunca tezgâhtan kaldıramadım. Kıyma ağırlık yaptı. Ne bileyim, hayatımda pide yapmadım ki. Normalini yapmadım, kısmet glütensizini yapmaktaymış. Hamuru hep tepside açıp malzemeyi orada koyun, ben ettim siz etmeyin.


















Pide pişince, fırından alacağıma yakın, kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürdüm. Daha da çıtırdadı. Yarın da karşınıza pazılı ile gelirsem şaşırmayın. Herkese afiyet olsun.


Sevgilerimle,

Sema.

2.660 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page