top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Granola Bar

Jet hızıyla bitti, başka bir versiyonu fırında.



-2 tane yumuşamış büyük boy muzum vardı. Onları ne yapacağım derken ortaya bu çıktı. 2 tane irice muz.

-8 yemek kaşığı yulaf ezmesi

El rondosunda biraz küçülttüm, un gibi yapmadım. Unla olmaz bence, denemedim. Çıtırlığı ve doygunluğu veren yulaf ezmesi bence.

-1 avuç çekirdekli siyah üzüm - bıçakla küçülttüm. Fotoğrafta siyah gözükenler onlar.

-2 kuru kayısıyı küçük kestim. Kendime yapıyor olsam eklemezdim ama tatlı tadı az olacakmış gibi düşündüğümden ekledim. Eğer benim gibi az tatlı seviyorsanız eklemeyin, tatlı seviyorsanız ekleyebilirsiniz

-1 avuç tuzlu fıstık, el rondosunda küçülttüm. Ben yine tatlı-tuzlu karışımını çok sevdiğim için bunu ekledim. Her türlü kuruyemiş olur.

-2 tk katı hindistancevizi yağı, yoğururken el sıcaklığı ile eridi zaten - yerine dilediğiniz yağ olur. Tahin veya fıstık/badem ezmesi de olur.

-1/2 tarçın, çay kaşığı ucu ile toz zencefil ve azıcık muskat rendesi (zencefil ve muskat olmasa da olur ama çok güzel bir rayiha veriyorlar)

-Üstünü süslemek için susam


Hepsini yoğurdum. Tüm yapım aşamaları ve kıvamını görmek için Instagram hesabımdaki videoya göz atabilirsiniz. Kaşıkla aldım ve kalıba yerleştirdim. Bu kalıbı seneler önce hep dondurulan şeylerde veya çikolata yapımında kullanmıştım. Pişmeye uygun olsa da ilk kez silikonu pişirmede kullandım. Normalde içim rahat etmiyor ama bu seferlik şeklinden dolayı, fotojenik olsun diye kendisine göz yumdum :)



Tepsiye elle de şekil verilebilir veya bir fırın kabına yayılıp, pişirmeden kesilebilir de. 150 derece turbo fırında 30 dakika pişti. O kadar lezzetli oldu ki. Fırındakide muzsuz ve biraz değişmiş versiyonu çünkü evde muz bitti. Onu da en kısa zamanda yazarım :) Bunu denemeniz için çooook ısrar ediyorum. 🥰

793 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page