top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Kansere Yol Açan Diyet Ürünler

Şu anda bir restaurantta oturuyorum ve yan masam “Cola Zero” istedi. Hala bunu içenler var mı diye düşünürken, bir anda yazma ihtiyacı hissettim.

Sevgili dostlar, beni bilirsiniz. Negatif beslenme önerilerindense her zaman tutunabileceğimiz, kolay bulabileceğimiz seçenekleri anlatırım. Fakat bunu anlatmazsam olmazdı.

Benim senelerdir devamlı anlattığım bir şey var.

❗️ Yapay tatlandırıcı kullanmayın❗️ derim. Dünyanın en zararlı şeylerinden biri. Beyin ve bağırsak florasına büyük zarar veriyor ve geçen ay, Dünya Sağlık Örgütü Aspartam’ı kanserojen maddeler içine aldı. Bu büyük bir şey çünkü üstünde “diyet, diyabetik, şekersiz, şeker ilavesiz” yazan çoğu üründe aspartam ve türevleri var. Çaylara atılan tatlandırıcılar, 'zero', 'light' etiketi ile 0 kalori olduğunu söyleyen gazlı içecekler (0 kalori olması, sağlıklı veya zayıflatır anlamına gelmez.) sakızlar, bazı diş macunları… Çok fazla üründe var.


Tatlandırıcılar dostunuz değildir. Bunu binlerce kez söyledim ve artık Dünya Sağlık Örgütü de en tehlikeli listesine aldı.


İçmeyin; ama içeçekseniz de, yiyecekseniz de bu tatlandırıcılı versiyonlarından kaçının. Pancar şekeri bunların yanında masum kalıyor. Onu da yiyin demiyorum ama, laboratuvar ortamında üretilmiş bu tatlandırıcılardan artık tamamen uzaklaşılması lazım. Bence yakında üzerlerine sigara gibi uyarı bile gelebilir.


Diğer tüm şeker alternatifleri yazıma, Google’a 'Sema Özpekmezci Şeker Alternatifleri' yazarak ulaşabilirsiniz.


Sevgilerimle 💗

Sema

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page