top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Tuzlu Kek

Bu ara yine aşırı yoğundum. Bu tuzlu kekçikler 2 sabahımı kurtardı. Dün sabah 6:30’da karıştırdım, fırına attım. Ben duş alıp giyinene kadar pişti.

Vaktim yok diyenin bahanesini kesinlikle kabul etmiyorum. 10 sene, her gün dışarıdayken de bu şekilde, her öğünümü yanımda taşıyordum, yurtiçi, yurtdışı her yere, her gün ofise. Bu yüzden çalıştığım herkesin bahanelerine çözüm üretebiliyorum. Siz istiyorsanız önünüzde dağ dayanmaz. En önemli soru. Bunu yapmayı siz istiyor musunuz? Bu yazı bilgi yazısına donuyor gibi. Ben bunu ayrı konu yaparım. Şimdi tarife geceyim. Çok güzel oldu. Her zamanki haşhaşlı tava kekinin biraz değişik, fırında, kek versiyonu oldu.


3 yumurta 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu- bunu bilerek, düşük karbonhidrat olduğu için çok kullanıyorum. Hem çok sıvı çekiyor, 1 yemek kaşığı neredeyse 1/2 su bardağı normal un gibi. Başka un kullanmak isterseniz kıvamı yanda. Ona göre ayarlayabilirsiniz. 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi (yoksa tahin veya rondodan çekilmiş ceviz, ama kıvama dikkat.) 2 parmak genişliğinde rendelenmiş hellim. Bozulmasın diye koydum. Kıbrıs’tan getirdiğim son hellimdi. Yine karantina var, yine gitme gelme yok ama sevenler çözümünü bulur. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Çay kaşığı ucu ile karbonat, 2 çay kaşığı sirke, ikisi yerine 1/2 çay kaşığı kabartma tozu olur.










Hepsi karıştı. Muffin kabına kondu. 160 derece fırında 20-25 dakikada pişti. İçi puf puf, çok güzel oldu. Fotoğraflarda görebilirsiniz. Hem lezzetli hem süper tok tutucu.

Herkese afiyet olsun.

Sevgilerimle,

Sema

1.472 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page