top of page
  • info256306

Yaz Pilavı

Yaz Pilavı 😍 Günaydın :))) bizde pirinç bol bol pişen bir şey. Ben pek yemiyorum ama eşime sıklıkla yapıyorum. Hep pilav gibi yapınca sıkılma oluyor. Bu şekilde çok harika bir seçenek oluyor.

Ben küçükken annemler günlerde yanlış hatırlamıyorsam Yaz Pilavı diye bir şey yaparlardı. Bezelyeli, havuçlu falan. Oradan esinleniyorum ben de. Sebze artınca pirinç de azalmış oluyor 😀


🌸Kahverengi/kabuklu pirinci suyunu çektirerek pilav gibi ama yağsız pişirdim. Bire iki suyla pişiyor.

🌸 Aynı anda tost makinesinde ince kestiğim kabakları ızgara yaptım. İsterseniz fırında veya tavada da olur. Pişince küp küp kestim.

🌸Domatesleri küçücük doğradım.

🌸Hepsini kaba alıp karıştırdım. Taze soğan da çok yakışırdı. Bende bitmiş.

İçine zeytinyağı, limon, sumak koydum ve en son da dereotu.


Çok ama çok güzel oldu. Paylaşmayı hiç düşünmediğimden aşamalarının fotosunu çekmemiştim. Tadına bakınca öyle çok bayıldım ki, “zaten ne aşaması var, çek fotoyu paylaş” dedim ve ta daaaam işte size geldi.

Çok tavsiye ederim. İnşallah yapar seversiniz :)


Bizde beyaz pirinç kullanılmıyor. Kabuklu Karacadağ pirinci veya büyük marketlerdeki Türkiye menşeili kabuklu/kepekli pirinçleri kullanılıyor. Glisemik indeksi yüksek olduğundan, kan şekerini çabuk yükselttiğinden ve doğal halinden uzaklaştığından beyaz rafine pirinç kullanmıyorum ama tabii isteyen bunu beyaz pirinçle de yapabilir :)


Benim pirinçler genelde arseniksizlik test raporlu canım @pinoaturkiye den.


Basmati pirinç ile ilgili görüşlerim: Beyaz olan her şeye karşıyım, lahana/karnabahar hariç 😂 ülkemizde basmati kabuklu yok gibi bir şey. 1-2 firmada var. Kabuklu basmati bulursanız ne ala ama geneli beyaz basmati ve beyaz basmatinin sağlıklı diye lanse edilmesini aklım almıyor. Fikrim budur. Veriler basitçe ortada. Glisemik indeksi diğer beyaz pirinçlere göre daha düşük, ama hala yüksek değerde.


178 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page