top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Bademli Elmalı Islak Kek


Daha önce buna çok benzer bir kek yapıyordum. Dün aslında o kekten yapmak için harekete geçtim ama sonra hayat beni başka bir noktaya getirdi :) Aklıma keki badem unu ile yapmak geldi ve iyi ki de gelmiş. Efsane oldu.

Kekimizde tabii ki yine her zamanki gibi beyaz şeker yok. Kekimize tadını veren güzellikler meyveler. Şu andaki tadı tam tatlı severlere göre oldu. Ben az tatlısevdiğim için bir sonrakine üzümleri koymadan yapacağım. Fakat siz tam bir tatlı severseniz malzemeyi hi eksiltmeden böyle denemenizi öneririm.

Kekimi tatlandıran harikalar... İki kırmızı elma, bir muz ve 2 avuç kuru üzüm

Malzemeler :

2 kırmızı elma

1 muz

2 avuç kuru üzüm

2 yumurta

1 bardak badem unu

1/2 paket kabartma tozu

Tarçın

Muskat rendesi

Meyvelerimizi yukarıdaki gibi hazırladıktan sonra içine 2 tane çırpılmış yumurtamızı ekliyoruz. Sıvı karışımımız hazır oluyor.

Daha sonra diğer tarafta tüm kuru malzemeleri karıştırıp ıslak malzemelerle birleştiriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbımıza döküyoruz. Benim kek kalıbım 28 cm uzunluğunda baton kalıp.

160 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dk kadar pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra dilimlemenizi öneririm. Kek de soğuduktan 4-5 saat sonra daha güzel oluyor ama ilk dilimi yemeden durabilir misiniz bilmiyorum :) Özellikle ertesi gün daha da güzel oldu. Kekin yapısı hafif ıslak oluyor. Ben o ıslak kek havasına bayılıyorum.

3.776 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İncir Turta

bottom of page