top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Badem Unlu Glutensiz Poğaça


Unsuz, tahılsız, glutensiz ama harika bir poğaça ister misiniz? Eskiden Paleo beslenirken en çok yaptığım şeylerden birisiydi. Bu aslında benim tarifim değil. Dünyada Paleo beslenenlerin Fat Head dediği bir hamur. Bu hamur her şekle geliyor. İsterseniz pizza altı oluyor, isterseniz ekmek. Ben hamurun bazını kullanıp, biraz kendi damak zevkime göre değiştirdim. Poğaça isteğinin en sağlıklı karşılanma yolu oldu. İçinde iyi yağlar olduğu için de çok tok tutuyor.

Sadece 4 malzeme ile yapılıyor.

Malzemeler :

- 1 bardak badem unu (artık piyasada çok bulunuyor ama bademleri rondodan çekerek de elde edebilirsiniz)

- 1 bardak rendelenmiş dil peyniri (yerine ancak yine dil peyniri gibi yağlı bir peynir olmalı. Lor gibi peynirlerle olmuyor)

- 1 yumurta

- 1/2 paket kabartma tozu

- Bir pinçik tuz (peyniriniz tuzlu ise ekstra tuz eklemeyin)

- 1 çay kaşığı mahlep (olmasa da olur ama harika bir koku veriyor)

Rendelenmiş peyniri bir tavada eritin. Bu sırada diğer tüm malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Eriyip sıvı gibi olan peyniri hazır olan diğer karışıma tahta bir kaşıkla ekleyin. Tahta kaşığı mutlaka ıslatmanızı öneririm ki peynir kaşığa yapışmasın :)

Tüm malzemeler birbiriyle birleşince ellerinizi ıslatıp yuvarlaklar yapın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece turbo fırında 25-30 dk kızarana kadar pişirin.

Dışı kıtır, içi yumuşak harika bir poğaçaya kavuşacaksınız. İç dokusunu aşağıda görebilirsiniz.

Bu malzemeler ile 6 tane çıkıyor. Siz dilerseniz malzemeyi 2 katına çıkartabilirsiniz çünkü yemelere doyamayacaksınız :) Fazlasını buzdolabında saklayabilirsiniz. Isıtınca hemen yine çıtır çıtır oluyor.

Kahvaltıda yanında eşlikçileri ile lezzetli bir tabak oluyor. Hem de yüksek karbonhidratlı olmadığı için insülin ve şeker dengelerini bozmuyor. Glutensiz olduğu için bağırsakları rahatsız etmiyor. Daha ne olsun değil mi :) Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

10.957 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page