top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Özge G. Mutlu Son


Özge G. Yaş 35, Dubai

Yine mesafelerin önemli olmadığı bir program. Istanbul'da Dubai'ye..Daha yepyeni bir lohusa. Özge ''Bebeğimi emzirirken sağlıklı beslenmek istiyorum'' dedi. Bundan daha güzel ne olabilir? Oğluna verebileceği en güzel beslenme zeminini hazırladı. O bir süper anne. Hem 2 çocuğuna yetişti hem de beslenmesini kökten değiştirdi. Bu duygusal günlerde öyle çok şey paylaştık ki. Tabii ki Istanbul'a gelir gelmez de buluştuk...Hayatıma yeni katılan dostum...

Programa başlamadan önceki 3 hedefim;

Kilo vermek, sağlıklı beslenmeyi sürdürebilmek, yeni doğum yaptığım için bebeğimi de sağlıklı besleyebilmek.

Koçum bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti;

Sema bana bu süreçte tam bir yol arkadaşı oldu. Dubai'de 2. doğumumu yeni yapmıştım. Ilk doğumumda da yaklaşık 20 kilo almıştım. Tekrar eski kiloma dönmem nerdeyse 9 ay sürmüştü. Bu defa yine çok kilo aldım ama o kadar uzun süre bu kiloda kalmak istemedim. Insülin direncim olduğu icin sürekli yeme isteğim vardi. Hamurişi ve tatlı özellikle. Sema'yı instagramdan takip edip beslenme düzenine zaten hayrandım. Belki bana da destek olur, ben de yediğim sağlıklı şeylerden mutlu olmayı öğrenirim diye düşündüm. Sema bana destek olmakla kalmadı, benimle beraber loğusalık sürecimi yaşadı, beni anladı, hiçbir zaman yargılamadi ve en önemlisi bana inandı. Kilo verme işinin hayatımda o an çok da önemli olmadığını, önemli olanın benim ve bebeğimin sağlığı olduğunu. Yaptığım programın 3-5 aylık bir program olmayacağına ve sağlıklı, temiz yemenin hiç de sıkıcı olmadığına beni inandırdı. Öyle bir motive etti ki beni, ben doğumdan tam 3 hafta sonra hayatımda hiç beslenmediğim kadar sağlıklı beslenmeye başladım. Hem de büyük bir keyifle, hiç açlik hissetmeden. Hem kilo vermeye başladım, hem de bebeğimi emzirmeye devam ettim. Yaptığımız bir diyet değildi, aksine belki başlamadan öncesine göre daha bile çok yedim ama yediğim herşey çok sağlıklı ve lezzetliydi. Sema bana hem çok pratik hem de çok lezzetli bir sürü tarif verdi. Hayatımı çok kolaylaştırdı.

Programa başladığımdan beri farkettiğim en büyük değişim;

Kendimi çok daha mutlu hissetmeye başladım, sık acıkmalarım yaklaşık 1 ay içinde geçti ve tabii kilo da vermeye başladım. Eğer bu kadar uykusuz olmasaydım eminim daha bile hızlı kilo verebilirdim. Ama amacımız hiç hızlı kilo vermek olmadı zaten, hep geleceğe yatırım yaptık ve hayat boyu rahatlıkla uygulayabileceğim bir düzen kurduk.

Koçumu şöyle tanımlayabilirim;

Gerçek, enerjik, bilgili, her an desteğe ve yardıma hazır

Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm;

Sağlıklı yaşamak isteyen, sağlıklı yaşadıkça kalıcı kilolar vermek isteyen, şekersiz yaşayamayacağını sanan, hormonal sıkıntılar yaşayan, benim gibi insülin direnci olan herkese tavsiye ederim. Hareket etmek için motivasyona ihtiyaci olanlara da tavsiye ederim. Ben Sema ile tanışmayı herkese tavsiye ederim. Gerçekten bir insan işini ancak bu kadar severek yapabilir.

Iyi ki varsin Sema❤

Sema'dan not : Yine gözümde yaşlar...Sen de iyi ki varsın Özgecim...

769 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page