top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Mercimek Krakeri


Bugün tuzlu, süper basit, fırın gerektirmeyen, inanılmaz lezzetli bir kraker yaptım. Ben denemek için az yaptım, bilseydim 2 ölçü yapardım. Bu krakerler 5 dakikada biteceğinden size tavsiyem aşağıdaki miktarın 2 veya 3 katı yapmanız. Yazarken uzun ama yapımı çok basit.

glutensiz kraker, glutensiz, kırmızı mercimek, kraker, sağlıklı

Malzemeler :

1/2 su bardağı kırmızı mercimek

1/4 su bardağı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, kimyon, kişniş

Kızartmak için : Hindistancevizi yağı, sade yağ (tarifi bu linkte) veya dilediğiniz bir yağ

Kırmızı mercimekleri kahve öğütücüsünde çektim. Hemen un oldu. Ben çekerken tane kimyon ve kişnişi de ekledim, beraber çektim ama dilerseniz baharatları toz da kullanabilirsiniz.

Kahve öğütücüsünü ben çok kullanıyorum. Bir kere aldım, tepe tepe kullanıyorum. Evde baharat çekmek, tohumları un yapmak için ideal.

mercimek unu, glutensiz un, sağlıklı un

Koyduğunuz mercimeğin yarısı kadar su güzel bir hamur elde etmenizi sağlıyor. Yağını, suyunu, tuzunu koydum ve hamurum hemen hazır oldu. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur.

Elime bir eldiven giydim ve eldiveni ıslattım. Böylece yapışma olmuyor. Elimle aşağıdaki gibi ince ve yuvarlak parçalar yapıp, yanda ocakta ısınmış tavaya attım. Tavada önden 1.5 yemek kaşığı hindistancevizi yağını erittim.

Önlü, arkalı pişirdim. Hiç yağ çekmiyor ama ben yine de bir peçete üstüne çıkarttım.

Çay tabağından daha küçük bir ölçüde 7 tane çıktı ve 4 tanesi anında bitti :)) Yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Dedim ki, benim takipçilerim şimdi kesin sorarlar ''Sema Hn nohut unu ile yapsak olur mu'' diye :) Hazır tüm malzemeler etraftayken ve tavada yağ da duruyorken nohut unuyla da deniyim dedim. Onu da şimdi ''Nohut Cipsi'' olarak ayrı post yapıyorum :) Buraya tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

Sıcak sıcak yemek en güzeli. 3 tane kalmıştı, saklama kabına koydum. Akşamüstü tadına baktım, hala güzeldi. İlk andaki çıtırlığı yoktu ama yine de enfesti.

Yapacak herkese afiyet olsun diyorum. Benim için Pazar sabahlarının gözdesi artık bu :)

10.928 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page