top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Yazın gözdesi, sağlıklı kızartma


Yaz bitip de yapraklar kırmızıya dönerken, yaz sebzeleri ile sağlıklı kızartmamız son son yapayım dedim. Şu anda kendisi arkamdaki fırında pişiyor ve bir anda ''Bu mutlaka blogda olmalı'' diye mutfak masasında hemen hızlıca yazmaya başladım. O kadar güzel oluyor ki yağda kızarmış versiyonundan farkı yok. Hatta bence çok daha lezzetli..Yağda kızarmış patlıcanda ben yağdan dolayı patlıcanın tadını alamam sanki ve bu şekilde harika oluyor.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip biber, patlıcan, havuç, kabak hangi sebzeyi istersem kesip koyuyorum. İçine 1 adet çocuk ve erkekleri kandırmak için patates de iyi oluyor :)

Sonra üstüne ''bolca'' zeytinyağı döküp 170 derece alt üst çalışan fırına gönderiyorum. 30 dk gibi bir süreye kalmadan pişmiş oluyorlar.

Bir ipucu : Kabak daha geç pişiyor. Şayet malzemenizin içinde kaba varsa kabakları önden atıp diğer malzemeleri tepsinin yanına 10 dk sonra eklemenizi öneririm.

Bu esnada da kızartmanın sosunu hazırlıyorum. Bir tencerede zeytinyağında 2 diş sarımsağı çeviriyorum. Bir büyük domatesi rendeleyip ekliyorum. Azıcık tuz ekliyorum. Domatesin asidini kırması için de 1 kuru kayısıyı minnacık doğrayıp içine atıyorum.

Domatesler pişince altını kapatırken Instagram takipçilerimden öğrendiğim bir son dokunuş yapıyorum. 1 yemek kaşığı elma sirkesi. Amaaann allahım sos muhteşem oluyor.

Kızaran sebzeleri cam bir kaba koyup, üstüne sosunu da döküp dinlenmeye bırakıyorum. Sos biraz içine işleyince harika oluyor, özellikle ertesi gün.

Belki son domateslerle, patlıcanlarla denemek isteyen olur diye hemen burada anlatmak istedim :)

Herkese sevgiler..

3.738 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page