top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Şekeri Bırakıyorum 4 Mutlu Sonları


Yine yine yine yeniden muhteşem bir grup çalışması son buldu. Şekeri bırakan, temiz beslenmeye başlayan ve sporu hayatına ekleyen bir sürü kişi olduk. Şu hayatta benim için en büyük mutluluk bu.

Size burada 4. grup katılımcılarının çalışmamız hakkındaki geri bildirimlerini anlatmak isterim. Yaşasın değişen hayatlar, yeşeren umutlar..

Ingiltere'den C.A.

1) Bu program hedeflerime ulaşmama şu şekilde yardımcı oldu :

Bu programla birlikte 5 hafta boyunca vücudumu rafine şekerin etkilerinden temizledim. Öğünlerimi planlayarak beslenme düzenimi oluşturdum.

Beslenme düzeninin yanında sporu da hayatımın merkezine kattım.

2) Program başladığımdan beri farkettiğim en büyük değişim :

Programın başında rafine şekeri bırakmak zor olsa da sonlarına doğru artık daha rahat doyduğumu, daha iyi hissettiğimi ve daha rahat uyuduğumu farkettim. Tatlı krizlerim azaldı. Hatta daha az meyve daha fazla sebze hayatıma girdi. Rafine şeker sonrası vücudumda oluşan yorgunluk ve halsizlik azaldı. Kendimi daha enerjik hisseder oldum.

Program gerçekten hedeflerin üstünde. Grup çalışması olması motivasyon açısından çok iyiydi. Gruptaki diğer arkadaşlar ile ortak problemleri görmek, birlikte sorunların üstünden gelmek bu süreçte çok faydalı oldu. Programın tek küçücük eksiği süresinin az olması. Tam alıştık derken bitiyor.

Istanbul'dan D.E

1) Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Şekere ciddi anlamda bağımlılığım vardı. Sanki çikolata yemesem ya da o tatlıları vs yemesem çok şey gidecekti. Aslında sanırım beyin olarak bağımlıydım vücuttan ziyade. Önleyemiyordum bir şekilde de. Tek hedefim vardı o yüzden. O da bu bağımlılığımdan kurtulmaktı. 3 ay önce 16 yıldır içtiğim sigarayı bırakmıştım üzerine şeker bağımlılığım daha da yükselmişti. O yüzden bu benim için elzemdi.

2) Bu program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Şeker ihtiyacımı ne ile dengeleyeceğimi bilmiyordum. Sağlıklı yağlar hakkında bilgi sahibi değildim. Bir noktada motivasyonum azalmışken ilginiz beni rahatlattı, yeniden motivasyon sağladı. Aslında bu konuda uzman birisinin yol göstermesine ihtiyacım vardı. Çünkü şekeri bırakmak istiyor ama hem cesaret edemiyor hem de beceremiyordum. Tam anlamıyla yol gösterme açısından bana süper geldi.

3) Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Enerjim yükseldi. Kendimi zaten motive tutuyorum hayata karşı, erken uyanıp kendime vakit ayırmak istiyordum ancak son zamanlardaki o şeker ve karbonhidrat tüketimlerim benim elimi kolumu bağlıyordu. Uyku halinden hiç çıkamıyordum. Fakat son bir aydır her sabah gönül rahatlığıyla, kimi zaman alarm çalmadan uyanıyorum, enerjim yüksek, keyfim yerinde, ruhsal dalgalanmalar daha düşük, cildim daha güzel, vücudum daha sıkı, kilo kaybediyorum ki ciddi manada hiç açlık yaşamayıp gayet güzel besleniyorum. Kısacası daha mutlu, daha enerjik, daha zinde ve keyifli hissediyorum kendimi. Bir de en güzel yanı şu ki, benim ana öğünüm 2 büyük boy cips, 1 litre kola, 3-4 adet çikolata idi =) Bu arada o çikolatalar evde durduğunda dayanamayıp tüketiyordum. Ama son 1 haftadır evde sürüsüyle abur cubur mevcut ancak aklıma gelmiyor! Daha güzel bir şey olamaz benim açımdan =)

Istanbul'dan T.B.

1) Bu program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Bilgi, motivasyon, plan yapma kabiliyeti kazandırarak yardım etti.

2) Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Her türlü hamur işine dayanamazken, en sevdiğim kurabiye, börek canım istememesi, mutfakta duran çiğ ıspanağı ise deli gibi istemesi 😊 Elime konan paketli çikolatayı o anda kendimi tutsam bile gece çalışırken muhakkak yerdim. Birisine vermenin bile onu zehirlemek olduğunu düşünmeye başladım.

3 kilo verdim.

Italya'dan I.M

1) Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

Bugüne kadar hep dengeli beslenmeye baslayip, nasil devam ettirecegimi bilmedigimden bir yerden sonra ipin ucunu kaciriyordum ve mutsuz oluyordum. Bu programda sekeri birakmanin yani sira bugüne kadar ki denemelerimde neleri yanlis yaptigimi ögrenmek istedim. Kisacasi hedeflerim sürdürülebilir dengeli beslenme, kilo verme ve sekeri birakmakti.

2) Bu program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

Gruba ve Sema Hanima karsi kendimi sorumlu hissettigim icin, sekerden uzak durmak bana daha kolay geldi. Sema Hanimin tarifleri ve sorularimizi cevapsiz birakmamasi bocalama anlarinda bana büyük destek oldu. Sekersiz yasamanin düsündügüm kadar zor olmadigini anladim ve vücudumun aslinda sekere düsündügüm kadar ihtiyaci olmadiginin farkina vardim.

3) Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Sabahlari uyanmak daha kolay. Kesinlikle sindirimim de harika bir düzene girdi. Sekerden kopmamak icin attigim taklalar bosunaymis. Beni cikolatadan daha fazla mutlu edecek az sey vardir saniyordum, yanilmisim. Kendini sis ve yorgun hissetmemek cok daha güzel bir hismis :-)

Istanbul'dan M.E

1) Programa başlamadan önceki 3 önemli hedefim:

1.hedefim: Tip 1 diyabet hastası olduğum için şekeri ve glutenli ürünleri tüketmeyi bırakmak.

2.hedefim: Yemeği çok sevdiğim, yemekten kendimi durduramadığım ve şekerimi yükselten, çabuk acıkmama neden olan yiyeceklerle arama mesafe koymak

3. hedefim: Kilo vermek

4. hedefim: Daha hareketli, aktif olmak…

2) Bu program bana hedeflerime ulaşmam için şu şekilde yardım etti:

1.hedefime ulaştım: Şekerli ve glutenli ürünlere hayır demek daha kolay. Tükettiğim ve tüketmediğim zamanki vücudumda hissettiğim farklar beni şekersiz beslenmeye daha çabuk adapte etti.

2. hedefime kısmen ulaştım: Sadece kuruyemişlere zaafımı çok zor yeneceğim gibi…

3.hedefime henüz ulaşamadım. Kilom çok ve biraz direnç gösteriyor. Zamanla o da hallolacak.

4.hedefime ulaştım: Kiloma göre daha enerjik ve hareketliyim. Haftanın 3 günü yürüyorum. Gün içinde hareketim çok fazla.

3) Programa başladığımdan beri fark ettiğim en büyük değişim:

Şu anda glutenli ve ilave rafine şekerli hiçbir şey yemiyorum. İkramları ağzıma sokmuyorum. Glutensiz ürünlerle ve meyve ile sizin ve benzer tarifler uyguluyorum. Elma ve limon gibi tadı ekşi meyveleri yemeyi tercih ediyorum. Oldukça azalttım. Zaten sebze ve yeşillikleri severim. Daha çok tüketmeye başladım.

Rafine şekersiz ve glutensiz beslenmede en büyük değişimim; sanki iç organlarım, damarlarım, her hücrem yıkanmış, tertemiz olmuş gibi hissetmem. Sabahları daha zinde kalkmam. Daha enerjik olmam.

Program gerçekten çok faydalı, bitince boşlukta gibi hissettim. Keşke daha fazla olabilseydi. Her zaman yanımda olmanızı hissetmek ve sizi daima takip etmek çok güzel. Tüm dosyaların renkli çıktısını alıp başucumdan ayırmayacağım.

Tam gönlüme göre bir danışmanlık aldım sizden.

Istanbul'dan S.O

Sema Hanım, her şey için çok teşekkür ederim🙏 Başlamadan önce tereddütlerim vardı, nasılsa ben bir ara kaçamak yaparım diye ama sizin ve grubun sayesinde bu programı hiç kaçamaksız tamamladım☺️ İçimde gerçekten tatlı arzusu hissetmiyorum, canım çekmiyor Her şey için tekrardan teşekkürler🌸❤️🙏🙏

Kanada'dan R.C

Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkürler, tek başıma deneyip hep yarı yolda başa döndüğüm şekeri bırakma hedefimi bu sefer tamamlayabildim. Kendimi daha sabırlı ve anlayışlı hissediyorum. Şekeri brakmak fiziksel ve psikolojik olarak kendimi cok daha iyi hissettirdi..

Roma'dan A.G.

Ben bu çalışma grubunda : Metabolizmayı nasıl rahat bırakmam gerektiğini Aslinda tatlıya saldırmamak için yapmam gerekenlerleri öğrendim. Geceleri uykularımı kaçıran tatlı ataklarımı, tatlı düşlerimi ve yiyememe paniklerimi sağlıklı alternatifleri planlamakla dengeledim. Bu vesile ile hersey icin çok tesekkur ediyorum.

5. grubumuz 26.Kasım.2018'de başlıyor. Siz de şekeri bırakmak, daha canlı ve enerjik olmak, sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu linkten detayları okuyup, bu linkten de kaydınızı yaptırabilirsiniz. Dört gözle beslenmesi ve yaşamı değişecek yeni kişilerle, sizlerle tanışmayı bekliyorum :)

671 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page