top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Pırasa Böreği


Ben pırasayı yemek olarak yemeyi pek sevmiyorum ama kendisi o kadar faydalı ki. Bu hafta pazardan 1 kilo pırasa aldım ve tabii ki de aklımda bu enfes şey vardı. Geçen kış her hafta yapmıştım, yapmıştık...

pırasa,pırasa böreği, sebze, sağlıklı beslenme

1 kilo pırasa, çok ince kıyılmış

2-3 tane rendelenmiş havuç

6 yumurta

3 yk mısır unu (dilediğiniz un olur)

Pırasa ve havuçları zeytinyağında biraz tuzla soteliyorum. Pırasalar sönüp yumuşayınca altını kapıyorum. Çırpılmış yumurtaların içine unu ekliyorum ve ılıklaşmış sebzeler ile karıştırıyorum. Sonra hepsini yağlı kağıt serilmiş borcama döküyorum. Üstüne en son sade yağ veya tereyağı parçaları bırakıyorum. Çörekotu serpip 170 derece turbo fırında pişiriyorum. Sanırım 30 dk kadar sürüyordur.

pırasa,pırasa böreği, sebze, sağlıklı beslenme

Pırasa sevmeyen de yumurta sevmeyen de bunu bayıla bayıla yer. Nasıl harika bir lezzet size anlatamam. Yanına yoğurtla bana yarın öğlen yemeği olacak.

Not : 6 yumurta çok değil mi diye soranlar oluyor, açıklamak isterim. 1 kilo pırasa ve 2-3 havuç, toplamda neredeyse 1.3 kilo sebzeye 6 yumurta kullandım. Kocaman bir borcam oldu. Siz yarım kilo sebze ile yaparsanız 3 yumurta kullanılabilir. Böylece çok yumurta olmamış olur :)

12.381 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page