top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

6 Santimetre - Düşük Karbonhidrat Yüksek Yağ Beslenme Programı

Güncelleme tarihi: 16 Nis

26 Nisan başlangıç tarihli programımızda kontenjan dolmuş, kayıtlar kapanmıştır. İlginize çok teşekkür ederiz.


Bir sonraki programımızla ilgili ilk haber alanlardan olmak isterseniz, bize info@semaozpekmezci.com mail adresinden yazabilirsiniz.


Aylardır herkesin istediği, beklediği yeni program başladı :) Adı 6 Santimetre. Size bunun hikayesini aşağıda anlatacağım. Mezuraları, terazileri hazırlayın. Müthiş bir 3 hafta geçireceğiz :) Harika geçen önceki programlardaki katılımcılarımızdan gelen Mutlu Sonları okuyabilirsiniz.

Önce adından başlayayım. Ben bu beslenmeyi senelerce sürdürmüştüm. Hayatımda en mutlu olduğum, bedenimin en güçlü, enerjik ve sıkı olduğu, şekerimin hiç düşmediği, şişkinlik diye bir şeyin adının bile kalmadığı bir beslenme bu. 4 sene kadar sürdürdüm. Sonra vejetaryen olmamla birlikte bu düzenden çıktım. Üzerine hayat bir çok şey getirdi. Meme kanseri, ailemdeki rahatsızlıklar, Dinomun yaşlanması ve son 1 senemizin çok zor geçmesi derken, ben bırakın düşük karbonhidratı, tamaman yüksek karbonhidrat beslenir oldum. Evet, yine sağlıklı bir beslenmeydi ama benim metabolizmam için karbonhidrattan yüksekti. Bu da bana yağ depolanması olarak geri döndü. Ne yaparsam yapayım, meme ca tedavim esnasında bedenime eklemiş olduğum ek yağları azaltamıyordum. Bu beslenmeye geri dönmem gerektiğini bilsem de, bir türlü o gücü kendimde bulup dönemiyordum.

Bir gün ''Bu artık yetti.'' dedim, kolları sıvadım ve geri döndüm. Bir ayın sonunda belim 6 cm incelmişti. Tabii ki diğer bölgelerim de ama koşa koşa eşime gidip ''Belimden 6 cm gitmiş!'' diye boynuna atladım. O da, o günden beri beni severken "Benim 6 cm'm" diye seviyordu. ''50 cents oluyor da 6 cm neden olmuyor.'' dedi ve adım 6 cm kaldı.


Dün bu program için isim düşünürken, tam da o anda eşim bana yine ''6 cm'' demişken, dedim neden olmasın :) Eğlenceli bir isim.


Düşük Karbonhidrat Yüksek Yağ beslenme aslında bir şemsiye. Bunun altında Ketojenik Diyet, Atkins gibi bir çok çeşit var. Ben sizlere en normalini uygulatacağım. Ketojenik beslenmek, ketosize girmek gibi bir çabamız olmayacak. Dümdüz düşük karbonhidrat beslenme zaten size müthiş bir metabolik sağlık getirecek.


Bu programa katıldığımda ne olur?

Kendi bedeniniz için DKYY beslenmeyi öğrenmiş olursunuz.

Beden yağlarınız azalır.

Kan şekeriniz ve insülininiz dengelenir.

İştahınız kontrol altına alınır.

Tatlı krizleriniz son bulur.

Sık acıkma, acıkınca sinirli olma, devamlı bir şeyler aşerme halinden çıkarsınız.

Çok daha enerjik olursunuz.

Uykularınız daha derin ve sağlıklı olur.

Metabolik olarak daha sağlıklı olursunuz.

Şişkinlik, gaz sorunlarınız azalır.


Diğer programlarıma gelenler de bilir, ben öğretirim. Size yine balık vermeyeceğim, balık tutmayı öğreteceğim. Adım adım, ihtiyacınız olan makroları, miktarları hesaplamayı öğreteceğim. Her besinin içindeki karbonhidratı hesaplamayı, dengelemeyi anlatacağım. Böylece sağlık için çok faydalı olan bu beslenme biçimini ömür boyu sürdürebilecek şekilde kendiniz öğrenmiş olacaksınız.

Pek tabii ki bilgi dosyaları, tarifler, menü örnekleri hepsini de sizlerle paylaşacağım.


Program kimlere uygundur?

Hamile ve emzirenlerle, veganlar hariç herkese uygundur.

Profesyonel sporculara destek veremiyorum. Uzmanlık alanım dışında.

Şayet yeme bozukluğunuz varsa bu program size de uygun değildir. Gram gram ölçerek ihtiyacımıza göre yemeyi öğreneceğiz. Bunun sizi tetikleyeceğini düşünüyorsanız bu programa katılmamanızı öneririm.


Mezuraları, tartıları alın ve gelin, heyecanla bekliyorum :)


Program Detayları

Program 3 hafta

26 Nisan'da başlıyoruz ve ilk 3 günümüz hazırlık


Canlı Yayınlar

1. Canlı Yayın - DKYY Beslenmeyi Uygulama ve Kişiselleştirme

28 Nisan 2024 - Pazar 20:00

2. Canlı Yayın - Soru Cevap

2 Mayıs 2024 - Perşembe 20:00

3. Canlı Yayın - DKYY Beslenmede 2. Haftaya Geçiş, Rahatlama

7 Mayıs 2024 - Salı 20:00

4. Canlı Yayın - Soru Cevap

9 Mayıs 2024 - Perşembe 20:00

5. Canlı Yayın - DKYY Beslenmeyi Kendi İhtiyaçlarınıza Göre Şekillendirmek ve Devam Etmek

13 Mayıs 2024 - Pazartesi 20:00


Tüm canlı yayınlar TR saati ile 20:00'dedir ve Zoom üzerinden gerçekleşecektir.

Yayınların kaydı 24 saat aktif kalacaktır. Canlı yayın zamanı size uymuyorsa 24 saat boyunca izleyebilir, yakalayabilirsiniz.

Program boyunca beslenmeyi uygulayabileceğiniz tüm dökümanlar sizde kalmak üzere sizinle paylaşılacaktır.


Programım online olduğu için dünyanın her yerinden katılabilirsiniz.


Ücret : Tüm program KDV dahil 5.000 TL


** Sorularınız için info@semaozpekmezci.com adresine yazmanızı rica ederim.


Kredi kartı ile ödemek isterseniz, aşağıdaki link üzerinden kaydınızı oluşturabilirsiniz.


Şayet EFT ile ödemek isterseniz, banka detaylarını info@semaozpekmezci.com adresinden, asistanım Tuğçe'den alabilirsiniz.


3'lü Eliminasyon ile Tazelenme ve 6 Santimetre Programları Arasındaki Fark

Eğer otoimmün rahatsızlıklarınız varsa, beslenme davranışlarınızda ayarınız biraz kaçtıysa, biraz duygusal yemeniz, biraz stresle yemeniz varsa, sizi 3’lü Eliminasyon’la Tazelenme’ye davet ederim. Bu sadece bir başlangıç diyetidir, ben üzerine sürdürülebilirlik anlatıyorum. Hiçbir zaman ömür boyu yapılması gereken bir diyet değildir. Özellikle otoimmün rahatsızlığı olanlar çok ilgi gösteriyor. Ama onun haricinde hiçbir rahatsızlığınız olmasa da bedeni fabrika ayarlarına döndürüp üzerine sağlıklı bir beslenme inşa etmek için hazırladığım bir programdır. İçinde stresle yeme, duygusal yeme, farkındalıkla yeme var. 


6 Santimetre-Düşük Karbonhidrat Yüksek Yağ programı, daha ne yiyeceğimizin belli olduğu, daha hesaplı, kitaplı, herkesin kendi ne yiyeceğini hesapladığı bir beslenme eğitimi. Eğer ki beslenme bozukluğunuz varsa, bu programa gelmenizi tavsiye etmem. Çünkü bu programda, bayağı listelerle hesap kitap yaparak ve daha çok metabolik, bel bölgesindeki yağları azaltmaya, beden yağlarımızı azaltmaya ve metabolizmamızı, şeker ve insülinimizi dengelemeye yönelik çalışıyoruz.


Yasal uyarı: Bu programın içeriği özel olarak Sema Özpekmezci tarafından oluşturulmuştur ve tescillidir. Program boyunca paylaşılan dökümanların, içeriğin, ses kayıtlarının ve paylaşılan/verilen her türlü bilginin başka bir yerde izinsiz kullanılması, kopyalanması yasaktır. Tespit edildiğinde gerekli makamlara başvurulacaktır.


ÖNEMLİ!

*Programa kişi sayısı ile katılımcı aldığımızdan, 23 Nisan 2024 tarihinden sonra iptal veya iade yapılamamaktadır. Sorulmaması ve istenmemesi rica olunur. Programı her zaman ilerleyen zamanlarda kendiniz uygulayabilirsiniz.


** Kaydınızı yaptırdıktan sonra bir onay e-maili geliyor. Şayet adresinizi sisteme doğru yazmadıysanız, email size ulaşmıyor ve biz de size ulaşamıyoruz. Kayıt olurken email adresinizin doğruluğunu lütfen kontrol eder misiniz?


Otomatik maili almadıysanız lütfen spam kutunuzu kontrol ediniz. Ayrıca, 25 Nisan 2024 günü program başlangıcından bir gün önce, tüm detayların olduğu bir email gönderiyoruz. Bu email bazen spama düşüyor veya ''hotmail'' uzantılı mail adresleri toplu mailleri almıyor. 25 Nisan günü email almamışsanız, mutlaka info@semaozpekmezci.com adresinden bizimle irtibata geçmenizi rica edeceğiz. Emaili almadıysanız ve iletişime de geçmediyseniz, bu konuda sorumluluk almadığımızı belirtmek isteriz.


*** Bu beslenme hiçbir hastalığın iyileşmesi için garanti vermemektedir. Bu konuda bir sorumluluk almadığımızı belirtmek isterim. Bu seminere katılarak kendi isteğiniz ile düşük karbonhidrat yüksek yağ bir beslenme yapmak istediğinizi kabul etmiş sayılırsınız. Özel durumlarınız için doktorunuza danışmanızı rica ederim.

Seminer programında bireyselleştirme yapılmamaktadır.


Heyecanla bekliyorum.


Herkese sevgilerimle,

Sema




8.939 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page