top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Cevizli İncir Tatlısı

Güncelleme tarihi: 6 Tem 2021

Tadının tam olarak aşureye benzediğini iddia edebilirim ama kanıtlayamam. Kanıtlayabilmem için sizin de denemeniz lazım. 🙈

Bizim ailenin pek sevilen bir tatlısıdır bu, Teyzem yapar (Teyzecim kulakların çınlasın ☺️) Hep yaptığım bir şey, bu sefer minnacık bir dokunuş aşure tadı verdi, nasıl oldu inanın ben de bilmiyorum.

-İncirleri en az 1 gün temiz suda, yayvan bir kasede bekletiyorum. Bu şekilde fazla tadını suyuna bırakıyor ve şişiyor. İncir kuru hali ile benim yiyemeyecegim kadar tatlı bir meyve çünkü. Bu şekilde bayılıyorum.

-Şişen incirleri kesip içine ceviz oturtuyorum. Bu esnada sevene kaymak da tavsiye edilir 🤫 O suyu da dökmedim. Kavanozla buzdolabında, kurabiye yapıcam :)


Bu aşure tadı değişikliğini yapan, üstüne serptigim baharat karışımı oldu. Kek pasta baharat karışımı vardı, onu serpeyim dedim. Oofff ki ne oooff. İçinde yenibahar, tarçın, zencefil, hindistancevizi, keçiboynuzu ve mahlep varmış. Oranları bilmiyorum ama bu arkadaşlar birleştiğinde aşure efekti veriyor, onu biliyorum 😀 Lutfeeen yapın 🥰 Bir kısmının da üstüne tahin damlattim. Tahinle de aşkım ama tahin o baharatların tadını bastırdı. Baharatlı, tahinli, tahinsiz, baharatsız her şekilde efsane.


Herkese sevgiler

Sema Özpekmezci

332 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page