top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Kıymalı Börek

Bunu siz istediniz börek sevdalıları 😊 Kıymalı Börek yaptım.



Çıtır çıtır, çok lezzetli hem de 1 dilim ekmek kadar karbonhidratı var 💃🏼 ama börek tadı. Yulaf Böreğini sevenler buna da bayılır. Yapım aşamalarına göz atmak için Instagram hesabımdaki posta göz atabilirsiniz.

-4 yemek kaşığı glütensiz yulaf ezmesini rondodan geçirdim, iri bıraktım. -1 yumurta ve 2 yemek kaşığı kefirle karıştırdım. Sütüm yoktu, kefir koydum. Süt de olur yani 😊 - Sıvıları çeksin diye karışımı 15 dakika beklettim. Aslında ayni yulaf böreği gibi. Benim 10 cm çapında ufak bir fırın kabım var. Onun dibine yağlı kâğıt serip karışımın yarısını döktüm. - Sonra araya 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma koydum. Benim hazır vardı, domatesli salçalıydı. Salçasız, sadece soğanla kavrulmuş kıymayla da çok güzel oluyor. Hatta daha güzel oluyor. - En son kalan karışımın diğer yarısını üstüne döktüm. - Biraz sade yağ eritip en üste sürdüm. Tereyağı veya zeytinyağı da olur. - 180 derece fırında 20-25 dakikada pişti.



Bildiğiniz çıtır çıtır. Bu bir kişilik bence. Siz miktarı 3’e 4’e çıkartıp daha fazla yapabilirsiniz. Ben bir sonrakine öyle yapacağım. Bayıldım. Tavada ısınınca da harika oluyor. Lütfen deneyin diyeceklerimden biri daha bu. Yulaf böreğinin tahtını sallar mı, sallar valla 😍


Herkese sağlıklı, mutlu ve şekersiz günler dilerim

2.632 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MBSR Programı

bottom of page