top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Menstrual Cup

Güncelleme tarihi: 17 Ağu 2023

Her ay kullandığımda “Bütün kız kardeşlerime anlatmak istiyorum.” deyip 4 senedir kullandığım ve çok memnun olduğum için tekrar hatırlatmak istediğim “menstrual cup”. Başlamadan bir uyarı!




⚠️ ‼️ Sadece kişisel tecrübemdir. Doktorunuza danışabilirsiniz. Toksik şok riski olanların özellikle kendi sorumluluğundadır, yine doktorlarınıza danışın lütfen.


Her ay kullandığımda “Sensiz geçen 25 yılıma yazık olmuş.” diyorum. Pedlerin zararlarını yazmak buraya sığmaz. Googleda basit bir arama ile bilgilere ulaşabilirsiniz. Her türlü zararını bir kenara bıraktım, beyazlatılmış bir maddenin, vücudumuzun en hassas bölgesinde, bakteri üremeye çok müsait, nemli bir yere değmesi bile sorun.

Dünyaya bıraktığı zarar zaten ayrı. Bir de verdiği rahatsızlık. Hışır hışır, devamlı bir doluluk hissi. Ben menstural cup’a geçene kadar pedin bu kadar rahatsızlık verdiğinin de farkında değilmişim.


🎈Menstural cup ile artık aylık döngüde olduğumu fark etmiyorum bile.

🎈Bence takması çok kolay, Youtube'da videolar var. ikiye kıvırıp sadece yerleştiriyoruz. Youtube'da videoları mevcut, bakın lütfen.

🎈Bir cup 3 ped kadar sıvı alıyormuş, 12 saatte bir temizlemem yetiyor. Benim ilk günlerimin geceleri çok ağır olur. 1 tampon, bir ped ancak yeterdi. Cupta hiçbir sorun yaşamadım, fazla fazla yetiyor.

🎈5-6-7 saatte bir (ihtiyaca göre) çıkartılıp, klozete boşaltılıp, lavaboda yıkanıp, geri takılıyor. Ben 2 sene araştırdım. Burası en çok düsündügüm noktaydı, nasıl boşaltacağız diye. Hiç pis değil.

🎈Ve yine menst cup kullanmaya başladıktan sonra fark ettim. Çok afedersiniz, o rahatsız koku bizim kanımız değilmiş. Ped üzerinde beklemesinden oluşan bir seymiş. İnanin hiç uzak durulacak, iğrenilecek bir şey değil.

🎈Her dönguüde ilk kullanım öncesi ve döngü bittikten sonra, son kullanım sonrasi 5 dk kaynatıyorum. Kuruyunca kesesine koyup kaldırıyorum.

🎈Dışardayken boşaltma ihtiyacı olmuyor çünkü uzun saatler duruyor. O kadar uzun dışarıda kaldığım hiç olmuyor.


Her kadın su rahatlığı yaşamalı. Umarım siz de benim kadar sever, hem kendinize hem de dünyamıza bu iyiliği yaparsınız. 💗



742 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page