top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Tok tutan zeytinli kraker


İkinci nesil tohum kraker yaptım :) Tohum krakeri senelerdir ne çok kez yaptık, yedik. Bu da onun başka versiyonu. Tohumu azaltılmış, kurubaklagil eklenmiş ve yumurtasız hali. Bu kraker nasıl tok tutuyor, size anlatamam. Yanına bir salata ile, 2 tane ile muhteşem doyuluyor. Lezzeti de enfes, çıtır çıtır..

zeytinki kraker, kraker, glutensiz, laktozsuz, yumurtasız

Malzemeler :

* 1 sb filizlenmiş yeşil mercimek. Sizin evde hazırda filizlenmiş mercimeğiniz yoksa1/2 su bardağı yeşil mercimeği çok az pişirip suyunu dökün. Hafif yumuşasın yeterli olur. Filizlendirme yapayım derseniz de onun tüm detayları bu linkte var :)

* 1/2 su bardağı badem unu (bademleri rondodan çekerek elde edebilirsiniz)

* 2 yk yeşil zeytin ezmesi (siyah da olur)

* 2 yk kabak çekirdeği içi (çok az rondodan çektim)

* 2 yk siyah haşhaş ve susam (opsiyonel, olmasa da olur)

* 2 yk chia tohumu, 4 yk sıcak su ile bir kapta şişirip, jel kıvamına getiriyoruz. Eğer chia kullanmak istemezseniz veya yoksa 1 yumurta beyazı da olur.

* 2 yk zeytinyağı

* Çok az tuz ve 1 çk tatlı kırmızı biber tozu

 

Öncelikle mercimekleri rondodan geçirdim. Püre gibi olmadan, iri kalacak şekilde bıraktım.

kraker, filizlenmiş mercimek

Sonra diğer tüm malzemeleri katıp yoğurdum. Elde ettiğim hamuru yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine koydum.

Ellerimi ıslatıp, parmaklarımla ve avucumun ortası ile bastırarak hamuru yaydım. Elinizin bu noktada ıslak olması çok önemli, yoksa yayılmıyor.

kraker, glutensiz kraker, laktozsuz, eliminasyon, tohum

İncecik yayılınca bıçakla kestim. Bu kesme işlemin mutlaka pişirmeden önce yapmanızı öneririm. Piştikten sonra bıçakla kesilmiyor, parçalanır. Ancak elinizle kopararak parçalara ayırabilirsiniz.

Yandaki halde fırın gönderdim.

170 derece turbo fırında 25 dk civarında pişti. Kıtır olup, kızarmaya başlayınca olmuştur. Her fırının ayarı farklı olduğu için gözlemlemenizi rica ederim.

Soğuduktan sonra krakerleri cam bir kavanoza koydum. Planım, tüm hafta sabahları ikişer tane yiyip kahvaltı etmekti ama eşim işten gelince, akşam 5 çayı ile kavanozun yarısını yedi :) Şimdi kalkıp tekrar yapacağım :)

23.379 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page