top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Doğayla Tazelenme Kampı Mutlu Sonlar

Güncelleme tarihi: 22 Kas 2023

Öncelikle bize güvenip, düzenlediğimiz 3 günlük konaklamalı kampımıza gelen katılımcılarımıza yürekten teşekkür etmek isterim. Siz de “katılsam mı” diye düşünüyor ve sizi nelerin beklediğini merak ediyorsanız, katılımcılarımızın neler yaşadığına, kendi ağızlarından deneyimlerine bu sayfada ulaşabilirsiniz.

Ö.Y.

Bu kampa gelirken amacınız ne idi?

Kampa gelirken amacım günlük hayatın stresi ve koşuşturmacalarından uzaklaşmak, doğayla iç içe olmak ve hem Sema Hanım’ın hem de Constantinos Bey’in vereceği bilgilerden faydalanmaktı. Bunun yanında Sema Hanım’ın daha önce birkaç eğitimine katılmış birisi olarak Sema Hanım’ın kendisiyle yüz yüze tanışmak da istemiştim. :) Ben yurtdışında yaşıyorum ve bu sefer Türkiye’ye geliş zamanımı bu kampın olduğu tarihlere denk getirme fırsatım olduğu için de çok memnunum. Bu kampa annemi, babamı ve erkek arkadaşımı da (kendisi yabancı) davet ettim. Annemi ve babamı davet etmekteki niyetim onları günlük hayatın monoton akışından uzaklaştırmak ve buradaki bilgilerden onların da faydalanmalarını ve bu muhteşem doğada rahatlamalarını sağlamak idi. Bunun yanı sıra ailecek farklı bir deneyimimiz ve anımız da olsun istedim. :) Sema Hanım’ın daha önceki programlarına katıldıktan sonra üzerimdeki değişimi en yakından gören kişiydi erkek arkadaşım ve ona bu program ve içeriğinden bahsedip bu kampa davet ettiğimde de oldukça ilgi duydu ve severek katıldı. Bu arada, program süresince yaptığı harika İngilizce-Türkçe çeviriler için de Merve Hanım’a teşekkür ederim, böylece hem Constantinos Bey’in kısımları İngilizce’den Türkçe’ye çok akıcı ve anlaşılır bir dille çevrilmiş oldu, hem de yabancı olan erkek arkadaşım için Sema Hanım’ın kısımları çok rahat anlaşılır ve akıcı hale geldi. :) Kendi deneyimimden yola çıkarak eklemek isterim ki bu kamp Türkçe bilmeyen yabancılar için de oldukça uygun.

Kampta kendinizi nasıl hissettiniz? Kamp boyunca kendimi harika hissettim! :) Sema Hanım’ın kısımlarında öncelikle sağlıklı beslenme ile ilgili bilgilerimi tekrar pekiştirmiş oldum. Bunun yanı sıra meditasyon, nefes egzersizleri ve psoas kasını rahatlatma egzersizleri ile birlikte müthiş rahatlamış oldum. Constantinos Bey’in kısımlarında ise işin psikoloji boyutuna inerek iletişim ve aktif dinleme gibi konulara değinmek çok iyi geldi. Bu bilgiler bence kampı çok daha bütüncül bir hale getirdi ve bu zamana kadar üzerinde fazla durmadığım konular üzerinde de düşünmeme yol açtı. :) Yapılan doğa yürüyüşleri ve diğer katılımcılarla yaptığımız interaktif egzersizler de oldukça faydalıydı. Diğer bir deyişle ayakları yere basan ve insanı bütüncül olarak ele alan bir kamptı :) Ayrıca Zeliş Hanım’ın muhteşem yemeklerine ve kamp sırasında sunulan değişik sağlıklı atıştırmalara değinmeden de geçmek istemem, hazırlanan bütün öğünler çok lezzetli ve sağlıklıydı. Bu kamp için Zeliş Çiftliğini seçtikleri için Sema Hanım ve Constantinos Bey’e de tekrar teşekkürlerimi iletmek isterim, bence oradan daha güzel bir yer seçimi olamazdı, kendimi orada adeta evde gibi hissettim. :)

Bu kamp sonrasında kendinizde neler gözlemliyorsunuz? Kamp sonrasında kendimi kesinlikle daha sakin ve rahatlamış hissediyorum. Kampta öğrendiğim nefes ve rahatlama tekniklerini, örneğin Chi Gong, severek uygulamaya devam ediyorum. Meditasyona kaldığım yerden devam ediyorum. Farkındalıkla yürüyüşü de günlük hayatıma dahil etmeye çalışıyorum, çünkü yürüyüş yaparken bile aklımdan bir sürü düşünce geçmeye devam ediyor ve bunu fark ettiğim sırada bir durup bulunduğum, yürüyüş yaptığım ortama, kendi vücuduma geri dönmeye gayret ediyorum ki bu bile kendi başına oldukça iyi geliyor. :) Ayrıca sağlıklı beslenmeye devam ediyorum ve arada Zeliş Hanım’ın yemeklerini de özlemiyorum değil. :) Son olarak eklemek isterim ki, bu kampı yerli-yabancı herkese ama herkese tavsiye ederim. Sağlıklı beslenmek ve stresten uzaklaşmak adına bir adım atmak isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyenler için de bence çok iyi bir başlangıç noktası olacaktır bu kamp. Bütün bunlara ek olarak Sapanca’nın muhteşem doğasının herkese çok iyi geleceğini düşünüyorum. :) Buradan tekrar etmek isterim ki iyi ki böyle bir kampı düzenliyorsunuz, gerçekten her şey çok güzeldi, bu sayede ben de Sapanca'yı biraz olsun keşfetmiş oldum - oraları kesinlikle tekrar görmek ve Sapanca ve çevresini keşfetmek çok isterim.

 

S.S.

Yıllardır sabahları normal olan göbeğim öğleden sonra birden şişmeye başlar ve ben patlayacakmış gibi olurum. Aşırı kilolu olmamama rağmen bu durum yüzünden de beslenme üzerine çok kafa yorarak duyduğum her şeyi yapardım (Biorezonans,mega test ,akupunktur ve diyet). Ancak verilen ölçülerde ve zamanlarda verilen listedekileri yemek bende daha da strese sebep olmuştur.

Sema Özpekmezci'yi uzun süredir takip ederek tariflerini yapıyordum. Doğayla tazelenme kampını duyduğumda önceleri dönerci ve gevrek sever olarak vejetaryen beslenmeyi duyduğumda aç kalırım ve sürekli yeşillik yerim diye biraz korkmadım değil. Ancak mekanın, Zeliş Abla'nın müthiş yemekleri ve misafirperverliği bizi bizden aldı. Sevgili Sema (eski meslektaşım ve ortak tanıdıklarımızın çıkması da güzel bir tesadüf oldu) ve Konstantinos'un eğitimlerinde değil aç kalmak üstelik sürekli tok hissederek her şeyin aslında düşüncelerimizden kaynaklandığını nasıl doğru beslenmemiz gerektiğini öğrendik.

Ayrıca 2 günde 1,2 kg , göbek ve bel çevresinden 2 'şer cm incelerek geri dönmek de bana bonus oldu. Sevgili Sema'ya - Konstantinos' a içten arkadaşlıkları, bilgilendirmeleri ve duygularını tüm gerçeklikleriyle bize aktardıkları için kucak dolusu sevgiler.

 

C.A.

Canım Sema,

Uzun zamandır katılmak istediğim kampa gelirken en büyük isteğim, her şeyi 3 günlüğüne geride bırakıp sadece kendim için orada olmaktı…


Bu 3 gün hem ruhsal hem fiziksel açıdan çok doyurucu,dingin, sevgi ve huzur doluydu.

Sema & Constantinos ikilisi olarak harika bir iş çıkarmışsınız. Ruhum ve bedenim dinlenmiş bir şekilde şehre döndüm… Zorlandıkça, bu geçirdiğimiz 3 gün bana kılavuzluk edecek.


Ayrıca harika yemekler, tertemiz odalar, dünya tatlısı grup arkadaşlarımla tam bir harikalar diyarındaydım.

Sonsuz teşekkürler…

 

A.P.

Sevgili Sema&Constantinos,

Bizlere sunduğunuz yuva gibi sıcacık bir mekanda, sağlıklı ama bir o kadar da lezzetli öğünler ile bedenimizi besledik ve Tai Chi/Chi Gong pratikleri ile sinir sistemimizi sakinleştirdik, sessizlikte dengelendik, glutensiz-tahılsız-şekersiz de doyduk ve bu rüya gibi üç günün sonunda gerçek yaşama dönmekte epey zorlandık. Grubun enerjisi muhteşemdi.


Kendi adıma 3 günün sonunda sizin planladığınız beslenme ile bedenimdeki değişikliği çok net gözlemledim, bundan sonra en azından yapabileceklerimi yapıp, yapamadıklarım için boş yere stres olmayacağımı, bu yolculukta yalnız olmadığımı gördüğümü, söyleyebilirim. Constantinus'un Chi Gong pratiklerini sıklıkla yapmaya çalışacağım, sakinleştirici bir özelliği var.


Her şey için, tüm emeği geçenlere ve katılımcılara sonsuz teşekkürler.

 

G.Ş.

Glutensiz-şekersiz-süt ve süt ürünsüz beslenme biçimini yıllardır benimsiyordum ve 7 yıldır da vejetaryenim. Babamı kaybettikten sonra yediklerimden tat almadığımı, önüme gelen yemeğin ne olduğunu bile fark etmediğim, 2 ayda aniden 6 kilo aldığım bir sürece girmiştim. Kilo artışını son 5 aydır elimden geldiğince yönetiyordum ve aldığım kiloların

çoğu gitmişti. Sağlıklı ürünler yiyordum fakat zaman zaman yediklerim çok fazla oluyordu. Çünkü yediklerimden tat alamıyordum. Bunu fark edince Sema Hanım'ın hazırladığı bu program da bu sorunlarımın üstesinden geleceğimi umarak bu programa kayıt yaptırdım. Sema Hanım o kadar içtendi ki özündeki şefkati yüzüne yansıtıyordu. Anlattıkları ve uygulattığı yöntemlerle eskiden olduğu gibi bir ürünü keşfederek, tadına vararak yemeyi tekrardan hatırlattı. Aslında zamanın içinde akıp giderken hiç nefes almıyormuşuz. İyi ki varsınız Sema Hanım.


Aynı zamanda yakın zaman önce babamı kaybetmenin içimde bıraktığı acı hissiyatını tek başıma kalarak yaşayamamıştım ve bu acıyla yalnız baş edebileceğimi düşünmüyordum. Düşünmesi bile içimdeki o acıyı derinleştiriyordu. Amacım ailemden, işimden, arkadaşlarımdan uzaklaşarak tanımadığım insanlar ile geçireceğim zamanda o acı ile nasıl başa çıkarım konusunda da bir yüzleşme yaşamaktı. Constantinos’un anlattıkları içimde yaşadığım kendimi affedememe durumunu bir nebze de olsa hafifletti. Bu konuda kendisinin öğretilerinden çok yararlanacağım. İyi ki var.


Kampın ilk gününden itibaren kamp arkadaşlarımın sıcaklığı, Sema Hanım ve Constantinos’un şefkatini hissettim. Burada 3 gün boyunca mutlu olacağımı ilk tanışmamızda anlamıştım. Her yaş grubundan insanın birbiriyle anlaşması,

bir noktada buluşması, gülümsemesini görmek içimi ferahlatıyordu. İyi ki tanıştık.

Kamptan sonra, ben başkalarına gösterdiğim şefkati hiçbir zaman kendime göstermiyordum, hak görmüyordum onu fark ettim. Ne zaman bu döngünün içine girdim bilmiyorum ama bu kamptan sonra daha çok kendime şefkatli olmam gerektiğini

hatırlıyorum. Ben her zaman iyi bir dinleyiciymişim fakat asla başkasının beni dinlediği bir dinleyicim yokmuş. Bu durum bundan sonraki hayatımda iletişim kuracağım insanlar da gözlemleyeceğim ilk özelliklerden biri olacak.


Zeliş’in Çiftliği mükemmel, huzurlu bir ambiansa sahip. Evindeymişim gibi hissettim. Yaptıkları yemekler benim beslenme düzenimdeki gibiydi ve çok daha lezzetliydi, normalimden daha çok yedim desem yalan olmaz. :D


Bu fırsatı yarattığınız için sizlere şükran duyuyorum, teşekkür ediyorum. İYİ Kİ VARIZ!

 

K.B.

Zihnimi ve bedenimi sakinleştirmeye ihtiyacım olduğu, stresin yarattığı gerginlik sebebi ile sıkıntılar yaşadığım bir zamanda karar verdim kampa katılmaya. Yoğun iş ve özel hayat temposunda kendimizi dinlemeyi başaramıyoruz maalesef. Bir dur diyemiyoruz kendimize. Beslenmenin de stres seviyelerimiz üzerinde etkisi olduğunu düşünüyordum fakat kamp ile beraber bundan tamamen emin oldum. Zeliş’in Çiftliği gerek yemekleri, gerek havası ve doğası ile insanı huzur içinde bırakıyor. Kamp süresince çok sakindi zihnim. Telaşsız bir zihin ve beden beraber vakit geçirdiğimiz herkeste oluşturduğunuz etki ile hepimiz gülümsüyorduk, mutluyduk sanırım bunun etkisi de çok fazlaydı. Kamp sonrası zihnimin ve bedenimin bu stresten, gerginlikten uzak halime sahip olmayı her zaman için hak ettiğine karar verdim, kendime hak ettiğim şefkati gösteriyorum ve şu an bunun için bir şeyler yapmak için adım atıyorum. Bunlardan biri sizin Sağlıklı Zihin, Sağlıklı Beden grup çalışmanıza katılmak oldu. Sabırsızlıkla bekliyorum. Bizlere düşündüğümüz, arzu duyduğumuz, hedeflediğimiz, istediğimiz şeylere ulaşmanın aslında kafamızda büyüttüğümüz kadar zor olmadığını ve başkalarına gösterdiğimiz şefkati, anlayışı en başta kendimizin hak ettiğini gösterdiğiniz için size ve eniştemize çok teşekkür ediyorum.

 

M.Y.

Merhabalar Sema Hanım,

Sizleri şimdiden çok özledim, herkese kampı ve orada öğrendiklerimi özşefkati anlatıyorum. Beslenme tüyoları veriyorum. Kendimi çok daha fazla önemsiyor ve seviyorum. Benim için farkındalık seviyemi çok arttıran bir deneyim oldu. Çok minnettarım herkes etrafımda çok merak içinde gelmek istiyorlar. Herkesin bu deneyimi yaşamasını istiyorum. Meditasyona devam :))) parasempatikler devrede çoook sevgiler ve selamlar...

 

D.K.

Sevgili Sema,

İlk kampına en çok senin için geldim. Yararını hiç düşünmedim. Çünkü seninle yola çıkmak, ilk kamp olsun son kamp olsun çok güzel olacaktı. Bununla ilgili en ufak bir şüphem yoktu.


Harika, unutulmaz bir 3 gün geçirdim seninle, Constantinos ve diğer tüm katılımcı arkadaşlarla. Mümkün olsa her kampına ve yaptığın her işe katılmak isterim.

Duygularını edebi bir zerafetle açıklayabilen birisi olmadığımı biliyorum. Ama seni çok sevdiğimi bilmeni isterim. Seni tanımak çok büyük bir şans gerçekten. Ayrıca Zeliş Çiftliği de mükemmel bir seçim olmuş. Herkesi ama herkesi gönülden bu kampa katılmaya davet ediyorum. :)

 

S.D.

Sema Hanımcım, duygusal anlamda zor bir süreçten geçiyordum ve hiç tanımadığım insanlarla bir arada olup her şeyden uzaklaşmak istemiştim. Bu anlamda çok iyi geldi. Doğayla iç içe, farklı hikayeler dinleyerek, sizin ve eşinizin pozitif enerjisi yaşama dair umudumu artırdı gerçekten. İyi ki geldim, başka konseptlerde, etkinliklerde yine görüşmek dileğiyle. Çok sevgiler. :)

 

Ç.G.

Ben bu kampı ilk gördüğüm andan itibaren orada olmak istediğimi biliyordum; en başta sizi tanımak, o harika enerjinizi yakından hissetmek için. Sonra da sanırım dinlenmek için; hem ruhsal hem bedensel olarak. Ve tam olarak öyle oldu. Yeşil ve tertemiz doğa, oksijen, o kocaman ortancalar, hele o nefis yemekler… Ruhsal olarak dinlenmeye gelince: Aslında bundan çok daha fazlası oldu! Hem dinlendim hem de çok ciddi farkındalıklar yaşadım hem sizin hem de eşiniz Constantinos’un sayesinde. Birlikte yaptığımız her bir aktivite, meditasyon, uygulama benim içimde suya atılmış bir taşın etkisi gibi dalga dalga büyüdü.

Birkaç örnek anlatmak isterim: İlk önce sanırım ilk gündü yanlışlıkla ısırgan otuna değdim ve bir miktar canım acıdı. O acıyı, ısırgan otuna kızgınlığımı gözlemledim sonra -bunlar birlikte yaptığımız meditasyonların getirdiği farkındalıklardı-. Bir anda şöyle düşünürken buldum kendimi: Isırgan otu yalnızca ısırgan otluğu yapıyor ona değmek benim hatamdı/dikkatsizliğimdi. Ertesi gün ormanda sessiz yürüyüşe çıktığımızda ise bambaşka bir şey oldu: Doğada ne kadar çok dikenli bitki vardı! Nereye baksam diken görecektim neredeyse. :) Ve o an hayatım boyunca kendi dikenlerimi törpülemek için ne kadar çok uğraştığımı fark ettim sırf birileri -toplum, annem, babam vs- bana bunun doğru olduğunu öğrettiği için. Oysa bütün o dikenli bitkiler de doğanın bir parçasıydı ve en az dikensiz/çiçekli vs. olan öteki bitkiler kadar güzeldiler, gerekliydiler, vardılar! O an kendi dikenlerime sahip çıkmaya karar verdim. Hayatımda ilk defa! Bunun benim kendimi olduğum gibi kabul edebilmemde ne kadar büyük bir adım olduğunu anlatmak zor ama sizin beni anladığınıza adım gibi eminim.

Bir diğer örnek Constantinos’un yazmamızı söylediği konular üzerine yazarken fark ettiklerim. Beklentilerimiz, değiştirmek istediğimiz şeyler, hangilerini gerçekten istediğimiz, hangilerinin aslında bizim isteklerimiz değil de başkalarının beklentileri olduğu… Bütün bunlar benim hayatımda çok ciddi dönüşüme sebep oldu. Kendime farklı bir gözle bakıyorum o zamandan beri ve bunun bana ne kadar iyi geldiğini böyle kelimelerle anlatmakta zorlanıyorum ama size son gün sarılırken bence hepsini hissettiniz. :) Size, varoluşunuza, bugüne kadar yaşadığınız, siz olmanızı sağlayan her şeye, eşinize, birlikte yarattığınız bu sinerjiye minnettarım. Ve tabii kampa birlikte katıldığım herkese! Siz herkes hemen kaynaşıyor dediğinizde biraz şüpheyle yaklaşmıştım. Kendim çok kolay kaynaşamayabiliyorum çünkü. :) Ama herkes o kadar içten o kadar güzeldi ki! Uzun zamandır bu kadar çok güzel insanı bir arada görmemiştim.

Velhasıl gelirken beklentim büyüktü, güzel bir şeyler olacağını zaten biliyordum ama bu derece dönüşeceğimi, iyi hissedeceğimi, üzerimde bu kadar kalıcı etkisi olacağını hiç tahmin etmemiştim. Vesile olduğunuz her şey için kocaman, kalpten, sevgi dolu teşekkürlerimle.

 

Y.K.

Bu kampa gelirken amacım meditasyon ve yoga hakkında fikir sahibi olmak, pratiklerini deneyimlemek, sağlıklı yemekler eşliğinde doğada sakin 3 gün geçirmek, Sema Hanım’la tanışmak ve kendime günlük hayatın koşuşturması içinde bir hediye vermekti diyebilirim. Kampın başından sonuna her anında güler yüzü ve pozitif ışığıyla Sema Hanım çok iyi düşünülmüş programı eşliğinde bizle bilgilerini paylaştı. Doğa deseniz muhteşem zaten. Gelen katılımcılar olarak da her birimiz gayet uyumlu ve birbirimizle iletişim halinde idik. Constantinos da bize Mindfulness ve şefkat ile ilgili çok değerli bilgiler verdi ve pratikler yaptırdı. Kafamızdaki soruların hepsini yanıtladı. Özellikle Tai Chi pratikleri ilgimi çekti. Yediklerimizi hiç söylemiyorum gidip tatmanız lazım. Kamp sonrasında daha sakin ve farkında bir hayat yaşamaya çok hevesli olduğumu hissediyorum. Bunun da yaşamımda nasıl bir fark yaratacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Öğrendiklerimizi pratik etmeye başladım bile.

İyi ki katıldım, iyi ki tazelendim, iyi ki sizleri tanıdım.

 

E.Ö.

Doğada yaşam, chiqong, yoga, meditasyon ile kendime yolculuğumda bir ağacın altında

oturmak ve lezzetli yemeklerle biraz durmaya gelmiştim.


Şehirde yavaşlamaya, hiçbir şey yapmadan sadece durmaya ihtiyacım oluyor... Bu programla yenilenmek duygusu şahane oldu; kozadan uçan kelebek gibi. Her ne kadar chiqong için gelsem de yıllardır sağlıklı yaşamına ve yoluna tanık olduğum sevgili Sema ile tanışmaya da geldim. Onun bizleri sarıp sarmalayacağına çok emindim.


Minnettarım Sema ve Constantinos'a 🌿

Saygı ve sevgilerimle

 

Ş.A.

Geçen hafta katıldığım kampınız için çok teşekkürler. Şimdiye kadar çok kişisel gelişim kitabı okuyup, çok kendimi geliştirme eğitimlerine ve kamplara katıldım. Bir çok diyet programı uyguladım ama sanırım bunların hepsinden aldığım birçok faydanın yanında, asıl sizinle yaptığımız meditasyon ve eğitimle tüm parçalar yerlerini buldu. Şimdiye kadar öğrendiklerim havada uçuyordu, tam oturtamamıştım. Şimdi her şeyi içselleştirip, uygulamada zorluk yaşamadan hayatıma soktuğum bir beslenme şeklim ve hayat tarzım oldu. Her gün en az yarım saat meditasyon yaparak yavaşlamayı deneyimliyorum ki kesinlikle hiperaktif birisiyim; pardon birisiydim. Artı, hemen kamp sonrası bir haftadır aile ziyaretleri için şehir şehir gezdiğimiz halde beslenmemi kontrol edebiliyorum; hem de tamamen lifli besin öncelikli ve ekmeksiz, şekersiz bir hayatla. Beynim ve midem o kadar doyuyor ki, yaşadığım mutluluk tarifsiz ve muhteşem! Bana kattığınız çok fazla şey var ama şu kadarıyla bitireyim; geldiğimden beri her gördüğüme sizin kampınızdan ne kadar faydalandığımı anlatıyorum. Her şey için çok çok teşekkürler. Benim hayatıma kattıklarınızı umarım birçok kişi deneyimler.

 

D.A.A.

Ben de birkaç cümle ile deneyimlerinimi paylaşmak istiyorum.

Tek başıma çıkıp geldim. Amacım sadece günlük stresimden uzaklaşmak, sağlıklı beslenmek üzere 3 günlük bir kamp hediye etmekti kendime. Ama tek başına iken nasıl birlik olduğunu, dostluklar kurulduğunu, tanımadığımız onca kişinin hikayesiyle nasıl ortak paydada buluştuğumu anlayamadım. Bu işin sırrı da siz ve eşinizde sanırım. Kendi kendimize bile açamadığımız kalbimizi, düşüncelerimizi nasıl bir başkasına döktüm inanın bilmiyorum. Tabi bu esnada göz yaşları sel olup aktı. Sonrasında gelen rahatlamanın hala etkisindeyim.

Bir başka konu da korkularımı sevdim, yüzleştim, birçok şeyi kabul ettim. En önemlisi de heybemde çok şeyle döndüm evime . İyi ki diyorum; var olun, sağolun, hep olun...

 

Sessizliği deneyimlemek, doğayla iç içe olmak, her meditasyonda her egzersizde kuş veya yağmur sesinden başka bir şey duymamak müthiş hissettirdi. Aslında zihinde başka şeyler de duyuldu elbette, susturmak imkansız çünkü ama bunları en azından nasıl kontrol altına alabileceğimizi, var olduklarını kabul etmemiz yolunda rehberlik ettiniz bizlere, bu çok çok değerliydi. Döndüğümden beri bu bilinçle hareket etmeye çalışıyorum, her bir nefesimi farkındalıkla alıp sadece yaptığım işe odaklanmaya çalışıyorum. Ve elbette üç dört aydır bozduğum yeme düzenimi de düzeltmek için müthiş bir ilham oldu. :)

 

A.B.

Öncelikle değerli vaktinizi bizlere ayırdığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. 3 günlük sürede edindiğimiz bilgiler ve tecrübeler bizim için güzel bir başlangıç oldu. Ben sürenin başlangıç için yeterli olduğunu düşünüyorum. Eşim adına konuşmak istemiyorum, belki kendisi de farklı noktalara değinerek mailinize cevap verecektir. Ancak ikimiz için de, bedensel ve ruhsal sağlımızın aksayan yönlerini iyileştirmek adına yapmamız gerekenlerin daha da netleştiğini söyleyebilirim.

 

H.G.

Canım Sema Hanım ve kıymetli eşi Constantinos;

Hayatımın en doğru kararlarından bir tanesini alıp, baba evine döndüğüm o muhteşem gecede sizin hem 3'lü eliminasyon hem MBSR hem de Sapanca kampınıza kayıt yaptırdım. Çok uzun zamandır sizi Instagram'dan takip ediyordum ve hep iç geçirirdim, sizinle tanışma fırsatı yakalamış insanlara. Artık ben de onlardan biriyim.

Hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, bu kampta bizzat deneyimlemiş oldum. Oda arkadaşım Merve ile denk düşmemiz, hayatın bir kısmında aynı yollardan geçmiş olmamız ve bana yaptığı ablalık her zaman aklımda olacak.


Önceki ben asla yalnız başıma bir şeyler yapamaz, illa yanımda birilerini isterdim. Kampa yalnız katılırken de endişelerim vardı. Ama beni hiç yalnız hissetirmediniz. Katılan herkes öyle güzel enerjilerle kucakladık ki birbirimizi, sanki hepsini önceden tanıyormuşum gibiydi, asla yalnızlık hissetmedim.


Kampta yapılan meditasyonlarda kendimi dinlemenin aslında ne kadar iyi geldiğini , ne kadar iyileştirici olduğunu anladım. Bundan sonraki hayatıma da bu şekilde devam edeceğim.


O muhteşem ortamda , doğanın içinde çok güzel insanlarla birlikte olduğum için çok mutluyum. Bir sonra ki kampınızı iple çekiyorum.

Her şey için çok teşekkür ederim.

Görüşmek dileğiyle.

 

D.A.

Kampa aslında biraz bilinçsizce geldiğimi söyleyebilirim. Evden, işlerden uzaklaşmak ve biraz psikoloji konuşmak için gelmiş olabilirim. :) Gidince yoğun bir programın beni beklediğini gördüm. Sema hanımın programı dakik, tek tek ve ince ince düşünülmüş, yoğun bir program ;)

Ama yoğun derken, yani yerde oturup dinliyoruz. Sürekli nefes egzersizleri var. Hem sakinlik hem yalnızlık hem yalnız olmama hissi...İkili çalışmalarımız mükemmeldi. En büyük derdimin ne kadar basit olduğunu hem arkadaşımla paylaşınca hem de Dinos'un rehberliğinde iyice farkettim. Arkadaşlarımın sıkıntılarında kaygıyı gördüm, hepsini kendimiz içimizde kuruyormuşuz, onu farkettim. Nefes egzersizi ile sakinleşme öğrendim. kendime değer vermeyi ama dozunda... :)) Sonra yoga nedir bilmeyen ben, yogaya bir giriş yaptım.


En güzeli de 3 günde hepimizin bir olma hissiydi. Son egzersizimizde kalbini bana verenler olması hem sevgi verdim hem de sevgi aldım.

Son olarak da tanımadığım kişilerle bir oda paylaşmak fikri, çok garip ve korkutucu idi benim için. O korkumu da bir şekilde yenmiş oldum. Evden ayrılınca evde kıyamet de kopmuyormuş, bensiz de oluyormuş, arada bunu tekrarlamak lazım demek ki dedim.


Nefes alıp verirken, yoga yaparken Recep İvedik gibi olurum derdim. Biri bana dese ki: "Sen oturup nefes egzersizi yapacaksın, mumlar yakacaksın." hayatta inanmazdım. Aksine çok da sevdim.

 

M.T.

Semacığım Merhaba,

Öncelikle size ve eşinize çok teşekkür ediyorum. 3 gün yetmedi bile. :)) Dolu dolu çok güzel bir deneyim oldu benim için.


Bu kampa gelirken amacım kendimi iyi hissetmekti. Sizinle Ocak ayında eliminasyonla güzel bir başlangıç yapmıştım. Bunu bir adım daha ileriye taşımak, hem zihnen hem bedenen tazelenmekti amacım.


Doğayla iç içe olmak, sabah erkenden kuş sesleriyle uyanmak, yağmurun sesi, köpeklerin havlamaları, tanımadığımız insanlarla 3 gün bir olmak, tertemiz ve leziz beslenmek kendimi çok iyi hissettirdi.


Eve döndüğümde kendimde gözlemlediğim en büyük değişiklik sükunetti. Olaylara daha sakin bakabiliyordum. Sanki omzumda bir yük vardı ve biri onu çekip almıştı. Hem zihnen hem bedenen huzurluydum. Kısacası bu yılın başından beri bana kattıklarınız için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız

Sevgilerimle

 

B.S.

Çok güzel geçen günlerimiz için size tekrar teşekkür etmek istedim. Çok uzun zaman sonra kendim için ilk defa bir şey yaptım; öncesinde bazı endişelerim vardı. "Odayı kimle paylaşırım?", "Yalnızlık hisseder miyim?", "Sıkılır mıyım?" gibi…

Ama öncelikle sizin enerjiniz ve sıcaklığınız tüm ekibe yansıdığı için bilgiyle, sevgiyle kendimizle dolu dolu günler geçirdik. Tüm diğer sorumluluklardan uzaklaşarak kendimle ilgili düşünmek, soru sormak ve yanıtlarını bulmak, yanıtlarıma şaşırmak bana çok iyi geldi. Çok kısa süre önce yaşadığım ani sağlık sorunlarının da bedenimin bana verdiği “dur” sinyali olduğunu anladım. Kendime daha çok şefkat gösterip, bedenimi dinlemeye, farkındalığımı arttırmaya çalışacağım.

Size, eşinize ve tercümanımız Merve’ye ve tüm katılımcılara tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sevgiler…

 

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page