top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Farkındalıkla Beslenme Kısa Semineri

Birbirinden bağımsız, hap bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya devam ediyorum. 1.5 saatlik seminerler yapmaya karar verdiğimden beri gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Şekersiz beslenme seminerinin ardından şimdi de Farkındalıkla Beslenme Semineri kısa versiyonu karşınızda. Bu seminerde egzersizler olduğundan 2 saat olarak planladım.

Farkındalıkla beslenme, sağlıkta ve yemekle ilişki kurmamızda uygulanabilecek en iyi yollardan biridir. Benim hayatımda ve çalıştığım binlerce kişinin hayatında çok büyük değişikliklere yol açmıştır. Bu konuda çalışmak için sağlıklı beslenme ile ilgilenmenize de gerek yok. Her çeşit besleniyor olup, yine bu seminere katılarak beslenme ile ilişkinizi düzenleyebilirsiniz. Bence bu teknikler kişiyi beslenme konusunda özgürleştiriyor.

Canımızın istediği, sevdiğimiz tatlardan vazgeçmeden, onlardan keyif almayı bize öğretiyor ve ben en çok bu kısmını seviyorum. Bu konuda herkesin bilgi edinmesi hem kendisine, hem de ailesine çok katkı sağlayacaktır.


Yapılan araştırmalara göre* farkındalıkla beslenen ve bilinçli farkındalığı hayatına adapte eden Tip2 diyabet hastalarında iyi gelişmeler sağlanmıştır. Kan şekeri ve glukoz düzeyleri daha kolay kontrol edilebilir olmuştur. Araştırma linkleri ilgilenenler için aşağıda mevcuttur. Sadece diyabet için değil, her türlü hastalıkta veya sağlığını korumak isteyen bireylerde farkındalıkla yeme tekniklerinin uygulanması sonrası büyük değişimler gözlenmiştir.


Bu seminerde değineceğimiz konulardan sonra beklentimiz şudur.


Yemekle ilişkiniz değişmeye başlar.

Neyi, neden yediğimizin farkına varmaya başlarız.

Otopilotta yemekten çıkarız.

Tokluk ve aldığımız tattan tatmin olma sinyallerini tekrar duymaya başlarız.

Porsiyon kontrolü yapabilmek için ilk adımı atmış oluruz.

Yediklerimizin lezzetini algılamaya ve tadını çıkarmaya başlarız.

Yemekle olan ilişkimizde daha farkında bir yaşama adım atmış olursunuz.


Elimden gelen en uygulaması kolay yoldan anlatmaya çalışacağım. Tat alma ve yeme egzersizleri, açlık ve tokluk sinyallerini fark etme egzersizleri yapılacaktır. Sakin bir ortamda, konsantre olacak şekilde katılmanızı öneririm.

Seminer sonunda katılımcılarımıza ''Devam Kiti'' bilgi kitapçığı gönderilecektir.


Tarih : 22 Mayıs 2022 Pazar saat 19:00

Yer : Zoom üzerinden online yayın

Kayıt alınacaktır ve 48 saat boyunca erişilebilir olacaktır.

Semineri tekrar dinleyebilirsiniz veya seminer saatinde uygun olmayanlar da 48 saat içinde izleyebilir.

Ücret : KDV dahil 300 TL'dir.

Kayıt : Aşağıdaki linkten kredi kartınız ile ödemenizi yapabilirsiniz. Şayet EFT ile ödemek isterseniz banka detayları için info@semaozpekmezci.com adresinden Deniz Hanım'la irtibata geçebilirsiniz.


Kredi kartı ile ödeme linki:


Bu seminerler serisinin devamı Glutensiz Beslenme, Süt Ürünsüz Beslenme, Vejetaryen Beslenme, Mindfulness Odaklı Yaşam ve Meditasyon, Duygusal Beslenme, Stres dolaylı Yeme şeklinde devam edecektir.


Umarım birçok kişinin sağlığına katkısı bulunur.


Herkese çok sevgilerimle,

Sema Özpekmezci


ÖNEMLİ***! Programa kişi sayısı ile katılımcı aldığımızdan, 20 Mayıs'tan sonra iptal veya iade yapılamamaktadır. Sorulmaması rica olunur. Programı kayıttan izleyip, her zaman ilerleyen zamanlarda kendiniz uygulayabilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page