top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Glutensiz Socca

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2021

Veeee çok sevdiğim ekmek Socca ile geldim. Sizlere çok sevdiğim, bir İtalyan sokak yemeği olan Soccayı anlatayım. Dünyanın yapımı en kolay ekmeği ve aşırı lezzetli.


- 1/2 su bardağı nohut unu - ekleme : bu ekmek geleneksel bir tarif. Başka unla ben denemedim, orijinali böyle. Dileyen deneyebilir tabii :) - 1/2 su bardağı su - Tuz - Pişirmek için tavaya zeytinyağı - Aroma vericiler keyfinize kalmış. Ben biberiye ve tane kimyon kullandım.

Nohut unu ve suyu karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Ben sabahtan hazırladım, akşamüstü pişirdim. Beklerken biraz daha koyulaştı.

Aynı anda da pişirebilirsiniz. Fırına girmeye müsait bir tavaya zeytinyağı koydum. Isıttım. Karışımı döktüm. Altı pişince önceden 200 derece, sadece üstten ısıttığım fırına koydum. Bu esnada biberiye ve kimyonu da ekledim. Üst kısmi da kıtırlaştı. Sanırım 15 dk. kadar sürdü ve kıtırlaşınca hazır…. İçi neredeyse pide gibi oldu 😀 Muhteşem bir lezzet. Bunu pizza zemini olarak da kullanabilirsiniz.

Fırına giren bir tavanız yoksa bir borcam veya düz tart kalıbına döküp alt üst fırında pişirebilirsiniz. Ocakta tavada ters dönmez, parçalanır. O yüzden fırına ihtiyacımız var :) bu tavanın çapı 20 cm. Malzeme buna tam denk geldi. 1-2 cm büyüğü de olur ama daha küçükte kalın olacağından isi pişmeyebilir. Bu tam bir kişilik bence. Miktarı arttırırsanız tava büyüklüğü de artmalı tabii ki :)

Herkese sağlıklı, mutlu, şekersiz bir gün dilerim.

Sevgilerimle, Sema

2.760 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MBSR Programı

bottom of page