top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Sebzeli Yufkasız Börek

Enfes bir şey yaptım. Sıfır atık yaşamaya çalışıyoruz biliyorsunuz. Posaları nasıl değerlendirsem derken ortaya bu şahane çıktı. :) Posalara buzdolabından da sebze ekleyerek muhteşem bir şeye dönüştürdüm. Posa olmadan da nasıl yapabileceğinizi anlatacağım. İnanılmaz lezzetli oldu.



Ben sebze suyu sıkarken zencefil, limon ve meyveyi en son ekliyorum. Sebzeleri önden sıkıyorum ki, onların posasını değerlendirebileyim. Genelde kraker içine katıyordum ama bu sefer böreğimsin yaptım. Enfes oldu. Un da yok.

-Ispanak, pancar, havuç posalarını zeytinyağı ile soteledim. İçine 2 dal da pırasa ekledim. Sebze suyundan posa artmasına gerek yok. Sizler aynı sebzeleri tavada soteleyebilirsiniz. Pancar ve havucu rendeleyin. Pırasayı incecik kesin. Ispanağı da bütün bunlar sotelendikten sonra en son ekleyin çünkü o çok çabuk pişer biliyorsunuz :) hiç su eklemeyin, kendi suyunda çevire çevire, altı kısık bir şekilde soteleyin. Suyunu salsın, geri çeksin. Sebze kısmı neredeyse 600-700 gramdır. Yani bu büyük bir borcam oldu.

-5 yumurtayı çırptım, 3 yemek kaşığı yoğurt ekledim. (Süt ürünü tüketmek istemeyenler yerine bitkisel süt koyabilirler) Hepsini çırpıp sotelenmiş sebzeleri de ekledim. Tuz attım. Sebze çok olduğu için yumurta fazla olmuyor. Gözünüz korkmasın :)


Kıvamına göz atmak için Instagram hesabımdaki tarife göz atabilirsiniz.


-Borcama yağlı kâğıt serdim. Karışımı döktüm ve 170 derece fırına gönderdim. Üstünü de ay çekirdeği ve kabak çekirdeği içi süsledim. İnanın yeme de yanında yat oldu. Gece 12’de yapmıştım, sabahı zor bekledim yemek için…

Liften ve proteinden zengin olduğu için çok doyurucu, süper de lezzetli. Pırasa ve havuç sotenin yumurta ile uyumu nasıl aşk biliyorsunuz zaten. Pancar ve ıspanak da son noktayı koydular.

3 gün kahvaltım bu.

Herkese sağlıklı, mutlu, şekersiz bir gün dilerim.

Sevgilerimle,

Sema

1.188 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page