top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Bütünsel Detoks Mutlu Sonlar 4

Güncelleme tarihi: 25 Eki 2023

Şahane geri bildirimlere son hızla devam ediyoruz.

A.G.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hızlı bir şekilde bağırsaklarımı temizlemek. Hücrelerimi yenilemek.

Program size nasıl yardımcı oldu?

Program sayesinde tatlı isteklerim ortadan kalktı. Ne zaman acıktığımı fark edebiliyorum. Bütünsel detoks programı, kendimle başbaşa kaldığım keyifli bir süreçti. Kendi sesimi tekrardan duyabilmek çok güzel.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel olarak kilo verdim. Özellikle yağlarımdan gitti kilolarım. Vücudumda bir ödem olurdu özellikle bacaklarımda. Artık yok hafifledim. İnceldim.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kendini yenilemek isteyen herkese öneririm. Özellikle şişkinlik, ödem ve tatlı krizi olanlar katılmalı.

Eklemek istedikleriniz…

Desteğiniz için çok teşekkürler. Geçen sene EF programınıza katılmıştım. Eksilerimi görmemi ve yeniden kendimi yenilememi sağladınız. Çok mutluyum sizin programlarınıza katıldığım için. Her defasında yenileniyorum. Bilginizi bizimle açık yüreklilikle, güzler yüzünüzle paylaştığınız için. Her gün gönderdiğiniz mailler bana güç verdi. Sağlıklı, mutlu günleriniz olsun. Sevgiler...

 

N.Ç.

Size iyi ki varsınız diyerek söze başlamak istiyorum, yıllardır sizi Instagram'dan takip edip bir türlü eğitimlerinize katılamadım. Tam ihtiyacım olduğu zamanda Bütünsel Detoks programı açıyorum dediniz. Radyoterapi bitmişti ve akıllı ilaçla tedavime devam ediyorum. Cea değerlerim yükseliyor ve tedavime destek arıyordum, vücudumu temizlemek için ve siz detoks var gelin dediniz. İyi ki, iyi ki katılmışım.


Daha önce size yapılan yorumları okuduğumda bu kadar detaylı bir eğitim beklemiyordum, yazanları garipsemiştim, ne kadar detaylı olabilirdi ki bu eğitimler. Fakat siz gerçekten görseliyle ,tüm adımlarıyla nedenleri ve sonuçlarıyla açıkladığınız yazılarınızla sadece beslenme değil düşünce, uyku dahil bütünsel bir detoks programı sundunuz. Tüm notları çıkarıp kitap haline getiriyorum, açıp açıp okumalık bir kitap ortaya çıkacak. Bu arada ilk kitabınız bende var ve 9 yaşındaki kızım açıp açıp anne bugün bunu yapalım diyor

Her şey için teşekkürler.

 

Ö.B.

Öncelikle böyle güzel, sağlık dolu programı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Programda özellikle yemek konusunda sınır koymadan, sağlıklı beslenmenin açlık olmadığını, yemek yerken porsiyonun azlığı ile strese girmeden sadece sağlıklı olmak için atılan adımın kıymetini anladım. Duygusal açlık yaşayan biri iken artık ihtiyacım ne diye soruyorum kendime. Kilo kaybından ziyade hafiflediğimi, temizlendiğimi hissettiğim bu süreçte sağlıklı beslenmenin tanımı sayenizde çok değişti. Öğle yemeklerimi hala detoks programı yemeklerinden yiyorum. Sabahları smoothie ile başlayıp, akşama da geç olmadan, kendimi yormadan beslenerek geçiriyorum.

Kattığınız bu yeni bakış için sonsuz şükür doluyum.


Sağlıkla, sevgiyle, nice güzel günlere...

Her şey için teşekkür ederim.

 

E.G.A.

Öncelikle sizinle tanıştığıma çok memnun oldum. Samimi gülüşünüz, yüksek enerjiniz ve heyecanınızı bizlere çok güzel yansıttınız. Sayenizde hayatıma enerji geldi.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bedenimde rahatlama, hafifleme ve enerjimin yükselmesi ayrıca kafamın sakinleşmesiydi amacım .

Program size nasıl yardımcı oldu?


Öncelikle detoksu zaten bedenimizin yaptığını bilmek gerçekten çok rahatlatıcı .Ben yapmakta hiç zorlanmadım. zaten yedklerine dikkat eden biriyim. Ama bir programa dahil olarak bir grupla bu destoksu yapmak ve sizinle yapmak çok eğlenceli ve çok güzeldi, motivasyonum çok iyiydi .Ayrıca çok rahatladım bedenen .

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Garip bir şekilde iç huzurum arttı .Yoga ve Meditasyon da yaptım ama bence böyle programları, sizin önerdiğiniz gibi bütüncül yapmak çok daha etkili oluyor. Zihin, beden ve fiziksel olarak yapmak her şeyin birbirini etkilediğini görmek farkındalık yaratıyor

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bu programı bedenen ve mental olarak yorulduğunu hisseden, dikkat dağınıklığı yaşayan ve kendini önemseyen herkese önerebilirim .

 

N.T.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Doğru beslenmeyi devam ettirebilmekti.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Sizinle eliminasyon da yapmıştım. Bununla sürecin bir tık daha tamamlandığını hissediyorum. Günlük hayata doğru beslenmeyi entegre etmekte zorlanıyordum. Meme Ca geçirdiğim için bu bende baskı yapıyordu. Şimdi daha akıcı ve kontrol edilebilir olarak görmeye başladım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Şişkinliklerim azaldı, uykuya geçişim daha rahatladı. Alternatif aramak yerine akışta neler yapabileceğimi gördüm.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Günlük hayatta rahatlıkla yapabilen, anlaşılabilir bir programdı. Dolayısıyla doğru beslenmeyi hedefleyen herkesin kolaylıkla takip edebileceğini ve fayda göreceğini düşünüyorum.


Eklemek istedikleriniz...


Her şey için çok teşekkürler. Sorunsuz ve stressiz bir süreç geçirdim. Iyi ki varsınız...

 

E.F.

Sizi hastalık-beslenme konusunda halk sağlığı üzerine yaptığınız çalışmalar ve emekleriniz için teşekkür ediyor ve kutluyorum. Sizi epeydir sosyal medyadan takip ediyorum. İlk defa programınıza katıldım. Program esnasında ve sonunda resmen bedenim temizlendi. Halbuki uzun zamandır temiz beslenmeye gayret ediyorum. Kendi günlük hayatımda kaçamaklarım olsa da, glütensiz-şekersiz-süt ürünsüz besleniyorum. Benim yumuşak karnım peynir ve simit. Ve meyveye bayılıyorum. Sizinle programı uygularken programın dışında hiç bir şey canım istemedi. Bu nasıl dengeli, bilimsel ve sağlıklı bir programdı, teşekkür ediyorum. Bilmediğim beslenme püf noktalarını öğrendim, eğlenerek açılmadan beslendim. Ben 1 kilo verdim, vücut şişliklerim indi. Hücrelerim dans etti, farkındayım. Size tekrar tekrar teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.

 

A.T.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bu programa başlarken hedefim, sizinle birlikte detoksun ne olduğunu öğrenmekti. Sizin de belirttiğiniz gibi detoks aç kalmakmış gibi bir algım vardı, böyle olmadığını anlamış oldum. Bir de size güvendiğim için sizinle başlamak istedim.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Daha önce sizinle eliminasyon süreçlerine başlamıştım. Alışkanlıklarımı bu programda değiştirmeye başladım, ekmeksiz de tok kalınabileceğini bilirken, bedenim neredeyse ilk defa iki hafta bunu yaşadı, anladı. Rafine şekeri bu sürecin başından beri kullanmıyorum. Kek, poğaça sütlü tatlılar çok severim, değişmeye başladı alışkanlıklarım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Özellikle davranışsal değişimler oldu. Akşam yemek yememe, sofradan tok kalkmak ve sonrasında uzun süre acıkmadan kalabilmemin farkındalığını yaşadım. Gerçek gıda ile beslenmenin ne demek olduğunu deneyimledim. Abur cuburu bıraktım. Fiziksel olarak da hafiflemenin ne olduğunu hatırlamaya başladım, psikolojik olarak da çok iyi geldi bu hatırlama. Bu süreçte 5 kilo kadar verdim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Çevremdeki herkese öneriyorum, özellikle yanlış beslendiğini düşündüğüm arkadaşlarıma, sizin diyabet geçmişimizden bahsederek, faydalanabileceklerini söylüyorum.


Eklemek istedikleriniz…


Desteklerinize sonsuz teşekkür ediyorum, sizin için duacıyız, yolunuz hep açık olsun. Programı %60 civarında uygulayabildim aslında, bazen akşam yemeklerini kaçırdım, iki öğünle kaldım, yanında taşımak önemli anladım. Smoothieleri 21.00 civarında içtiğim oldu. Her şey gönlünüzce olsun Sema Hanımcığım, sevgilerimle kucaklıyorum…

 

B.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

6.5 aylık bebeğim var, emziriyorum ve hamilelik ve emzirme döneminde, doğal olarak akşam atıştırma vs, yeni rutinlerim oluşmuştu ama artık onlara sınır koymak ve tekrar daha dikkatli beslenmek istiyordum. Hayatım boyunca hiçbir zaman diyet uygulamadım, kafama yatan, sağlık odaklı bir çerçeve denemek istiyordum. Bir de uzun yıllardır egzamalarım var, acaba bazı gıdalara ara vermek cildimi nasıl etkiler diye merak ediyordum. Kendim için farklı bir şey yapmak istiyordum.

Program size nasıl yardımcı oldu?

Doyarak bu kadar hafif hissetmek ve süzülmek müthiş bir deneyimdi. Paradoks bir deneyim oldu, keyifle değişik seyler yedikçe, fiziken rahatlamak. Kendime bu özeni göstermek çok iyi geldi. Akşam hafif beslenmek, kendiliğinden mümkün oldu.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Egzamamla ilgili değişimden tam emin değilim, daha uzun sürdürmeli miyim, fikrinizi almak isterim. Kötüleşmedi, iyileşme yönünde gibi. Ilk günler midemde şişkinlik, ani tuvalete gitme ihtiyacı, değişiklikler oldu. Ilk haftadan sonra fiziken çok rahat ve hafif hissetmeye başladım. Yazlıkta tartım olmadığı için tartılmadım. Davranışsal olarak, program beni daha içedöndürdü, rahatlattı, aynı zamanda neşe verdi.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Programı uygulamak büyük emek istiyor, öncelikle kişinin hazırlığa zaman ayırabileceği bir dönemde olması gerek. Onun dışında beslenmesindeki rutinleri kırmak isteyen, yenilik arayan, bedenen ve ruhen hafiflemek isteyen ama bunu diyet döngüsünden bağımsız yeni bir beslenme zihniyetini, deneyimlemeye hazır insanlara öneririm. Eklemek istedikleriniz…

Çok düşünerek yapılandırmışsınız, sizinle bu programı yapmak bir zevkti. Diyet psikolojisi yaratmadan bilinçli beslenme mantığı ile gıdalara sınır koymak çok önemli bir deneyim, bunu çok güzel aktarıyorsunuz. Stres yaratır mı diye düşündüm ama hiç yaratmadı, emzirme döneminde olsam da akşamları gıda eklemem gerekmedi.

 

İ.E.D.

Merhaba Sema Hanım; Instagram sonrasında sizinle ilk defa iki yaz önce eliminasyon programı yapmıştım, şahane de geçmişti ama sonra "Hayat zor mu geliyor, yaşasın karbonhidrat!" döngüsüne girdim yine. Sonra kilo almanın da ötesinde müthiş bir şişkinlik hissi başlayınca, sizin de detoks programınızı görünce "Hah dedim, haydi sağlıklı beslenmeye / yuvaya dönüş başlasın." :) programı beş tam gün uygulayabildim, sonrasını mutfaksız bir yerde geçirmek zorundaydım. birkaç gün daha elimden geldiğince ana çizgiye bağlı kalarak yaşadım, sonra epey koptum ama düştüğüm yerden kalkıp dizlerimi silkeleyip yola devam edebileceğimi biliyorum... Duygusal yeme - kötü beslenme bir döngü, içine girince çıkmak zor oluyor. Yeme ihtiyacımın (yani aslında güven ihtiyacımın) tatmini için daha sağlıklı bir yol ararken, sizin sözleriniz de hep kulağımda, sağ olun.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bilinçli bir şekilde kötü beslendiğim bir sürecin ardından, daha önce hiç olmadığı gibi bir şişlik hissi gelmişti, en temel amacım o histen kurtulmaktı.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Program bana yapabileceğimi gösterdi, sorunlara çözüm bulmanın aslında ne kadar kolay olabildiğini. Soğutucu çantam yoksa, evdeki buz akülerini bir plastik kutunun içine yerleştirerek yemeğimi yanımda taşıyabileceğimi gördüm mesela. Canım hiçbir şey yapmak istemezken bir gayret, tüm yemeklerimi "pıtı pıtı" hazırlayabildiğimi gördüm mesela. :)

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Daha ilk günlerde o şişkinlik hissinden kurtuldum. Sema Hanım'la birlikte bir şey yapmak genel olarak umut ve hafiflik veriyor insana, o da genel hayata yansıyor.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Şöyle bir silkinmek, biraz ferahlamak isteyen herkese öneririm. Belli bir kiloda takılmış olabilirsiniz, son zamanlarda kilo alıp, biraz hızlıca o en son gelen kilolardan kurtulmak istiyor olabilirsiniz, kilodan tamamen bağımsız hücrelerinize bayram ettirmek istiyor olabilirsiniz. :) Alın, ömür boyu kullanın. :)

Eklemek istedikleriniz…

İyi ki varsınız. :)

 

R.B.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Yediğim gıdalardan çok yemek düzenimi değiştirmek. Akşam yemeğini hafif ve erken

yiyip zorlanmadan geceyi geçirebileceğimden duyduğum endişeyi kırmak.

Biraz kilo vermek istiyorum, ama yolun başı hep biraz zorlu, başlangıç için destek

olacağını umuyordum ve oldu.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Geç saat yeme ihtiyacımın (bazen sosyal ve psikolojik sebepleri olabilir tabi) gün içinde

fiziken ve zihnen tam olarak doymamış olmam olduğunu fark ettim. Günün yoğunluğu

içinde öğün atlayan veya daha hafif yemekleri tercih eden biriyim ama bu yöntem

çalışmıyormuş.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


2 kg verdim, vermek istediğim kilolarla ilgili, devam etme motivasyonu bu tabi ki.

Kendimle ilgili önemli bir önyargımı yendim sanırım, akşamları yemiyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Beslenmesinde çeşitlilikle ilgili eksikleri olan kişilere ve benim gibi akşam yiyicilerine.


Eklemek istedikleriniz…


Sessiz bir katılımcıydım programda. Ama işler ve çocuklardan dolayı çok yoğun bir

dönemdeyim. Mantığını anlamış olsam da disiplinde kalmayı kolaylaştırdığını düşündüğüm için tüm menülere uydum, o da bir mesai istedi tabi. Ama sessizliğim her şey yolunda olduğu içindi aslında, çok teşekkürler.

 

A.Y.

Merhaba Sema Hanım,

Öncelikle hazırladığınız program ve her gün verdiğiniz şahane destek, motivasyon ve açıklıkla yaptığınız paylaşımlar için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi acıkmadım. Daha önce denemiştim ama yapamamıştım sizin verdiğiniz tarif ile mercimek filizlendirdim ve bayıldım. Kahvaltı salatalarını haftalık rutinim içine alacağım. Kışın da malzemeleri değiştirerek 3-5 gün olarak tekrar yapacağım. Kinoa krakerin ve havuçlu topların müptelası olabilirim. Bayıldım. Bu süreçte mutfakta geçirdiğim zamanlar çok keyifliydi. Tek yaşadığım için hiçbir sorun yaşamadım keyfimce yemeklerimi yaptım.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Günlük rutinimde yediğim bazı besin ürünlerinden uzaklaşmak (özellikle süt ürünleri) ve

farklı bir tarzla beslenmek.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Kesinlikle çok yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel olarak hafiflemiş ve incelmiş hissediyorum, davranışsal olarak bazı şeyleri

yemeden de durabiliyormuşum ve bu “yoksunluk” hissi yaratmıyor.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bence herkes en az bir kere denemeli; ama özellikle temiz beslenme konusunda desteğe

ihtiyacı olan herkese öneririm, öneriyorum.


Eklemek istedikleriniz…


Çok keyifli geçirdim emeklerinize, yüreğinize sağlık.

 

E.G.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bu programa her şey dahil otel konseptinden çıkar çıkmaz dahil olduk, benimle eşim de yaptı (ufak farklılıklarla) amacımız oradaki deli beslenme haliyle yorduğumuz bedenimizi dinlendirmek ve kendimiz için sağlıklı beslenmeye geçiş için motivasyon kazanmaktı.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Daha önce diyetisyen kontrolünde eliminasyon diyeti yapmış ve bu şekilde beslenmenin faydalarını deneyimlemiş biri olarak; glutensiz, süt ürünsüz ve şekersiz beslenmenin bedenime ve ruhuma ne kadar iyi geldiğini hatırladım. Kilo vermek de bonusu oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel olarak ben 2,5, eşim ise 5 kilo civarı verdik. Ve benim özellikle daha dikkatle uyduğum ilk haftanın sonunda muazzam bir enerji artışım oldu. Davranışsal olarak işe yemek götürmek ve kahvaltı yapmak gibi değişimler oldu. 2 öğün besleniyordum, 5 öğüne geçmek epey büyük bir değişiklik oldu. Ama asıl farkındalığım iki öğün beslenmede akşam öğününü dolu dolu yiyor oluşumdu, bu programda ise asıl tokluğun gündüzde olduğu gece ise sistemi rahat bıraktığımız bir beslenmeyi deneyimledim. Açlık çekmedim desem ise yalan olur, gece açlığı maalesef çoğunlukla hep vardı. O da muhtemelen işe yemek götürme alışkanlığımın olmayışı sebebiyle menülere yüzde yüz riayet edemeyişimdendi.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


İnsülin direnci olanlara, prediyabetiklere, yeme atağı yaşayan duygusal yiyicilere ve benim gibi otoimmün hastalığı olanlara.


 

E.M.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Programa başlarken hedefim; doğru beslenmeyi öğrenmek ve bunun paralelinde

hafiflemeyi sağlayabilmekti.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Öncelikle senelerdir diyetisyenlerle çalışmış ama başarılı olamamış bir danışan olarak

artık bu çemberi kırmak istemiştim, gerçekten de oldu! Listeler,listeler… Sıkıcı listeler..

Onu yeme, bunu yeme, ama yerini neyle dolduracağım, nasıl psikolojik olarak kendimi

tamamlayacağım diye düşünürdüm; gerçekten bu programda bunu buldum. O kadar

zevk aldım ki; yaptığım yemeklerden önce görüntülerle doydu ruhum.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Kendimi çok hafif, daha hareketli ve mutlu hissediyorum. Tabii ki rakamları da merak

ediyordum ve ilk gün tartılmıştım. Son gün yeniden tartıldım aynı saatte; arada 3,400gr

farketmiş! 15 gün de bu kadar yiyerek nasıl gitti bu kilolar şaşkınım hala.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Sağlıklı beslenme yolculuğuna ailesiyle birlikte çıkmak isteyenlerin katılmasını öneririm;

zira biz eşimle birlikte çok zevkle yedik menüleri. Detoks programı adında sosyal

medyada çok farklı algılar yaratılıyor; fakat ben inanmıştım sizin farklı bir bakış açınız

olduğuna, gerçekten de öyle oldu. Öğrendiğim yeni tarifler benimle birlikte olmaya devam edecek. Zaman zaman Instagram tariflerinizi yapıyordum; sanırım artık bundan sonra yapmadığım kalmayacak.


Eklemek istedikleriniz…


Öncelikle süreç içinde gerek göndermiş olduğunuz maillerle ilettiğiniz bilgiler, gerekse

zoom toplantılarının çok önemli ve motive edici olduğunu düşünüyorum; çok teşekkürler.

15 günde alışkanlığa dönmüş güzel mailleriniz, neyse ki Eylül deki programda devam

edecek serüven….

 

S.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hedefim, sürdürülebilir sağlıklı ve temiz beslenmeyi ve gerçek bir detoks nasıl oluru

öğrenmek idi.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Bu kadar tok olduğum, doya doya sağlıklı beslendiğim bir program uygulamamıştım. Rahat bir mide, mutlu bir ruh hali, kolay uyku kazandım ve şekere karşı olan bağımlılığım kayboldu. Yani ne uygularsam uygulayayım şekere mutlaka dönerdim, kaçamak yapardım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Kendimi daha sakin hissediyorum. Duygusal yeme ataklarım olmadı hiç. Alkol

kullanmaktan keyif alırım ve hiç isteğim olmadı; bu şaşırtıcı idi. Dümdüz bir karnım

oldu, kondüsyonum arttı. 2 haftada 3 kg verdim ki hedefim kilo vermek değildi. Bel

bölgemden 3 cm, karından 4 cm, bacaklardan 3 er cm inceldim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bence programa herkes ama herkes katılmalı. Sağlıklı beslenmek isteyen ve nereden

başlayacağını bilmeyen, 'Her yolu denedim ama başaramadım, sürdürülebilir olmuyor.' diyen herkes katılmalı. Çünkü bu sadece bir detox programı değil.


Eklemek istedikleriniz…


Çok keyif aldığım, fiziken ve ruhen şahane hissettiğim sağlıklı ve temiz beslenmenin

püflerini öğrendiğim, kuralların, sınırların olmadığı, farklı tatlar öğrenip tattığım

muhteşem 2 hafta idi. Her şey için çok teşekkürler..

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page