top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Bütünsel Detoks Mutlu Sonlar 2

Güncelleme tarihi: 31 Tem 2023

İlki sona eren bütünsel detoks programımız için şahane geri dönüşler gelmeye devam etti.:)


B.T.K.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hedefim, gluten ve şekerden uzaklaşarak yaşamayı öğrenmek, alternatif tariflerle bu ihtiyaçlarımı desteklemeyi öğrenmekti. Özellikle de akşam atıştırmalıklarından kurtulmak benim için önemliydi. Çok şükür akşam yemeğinden sonra (zaman zaman yaz ayında, 7’den sonraya da kaysa) fermuarı kapatmayı öğrendim diyebilirim.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Bu tür beslenme şekli alışkanlıklarımın çok dışındaydı. Bilmemek de sınırlandırıyor insanı. Ama evde haşlanmış baklagiller tohumlar bulundurmak çok önemliymiş. Özellikle filizlendirilmiş maş fasulyesi benim için çok kıymetli oldu. Her şeye lezzet veriyor. Bana bile katsak tadım güzel olacak yani, o derece Glutensiz kahvaltıyı becerebilmek en zorlu kısmıydı ama ekmeksiz de çok lezzetli kahvaltılar yaptım. Ben ara öğünleri çıkardım çoğunlukla menüden, çünkü toktum. Bir de tatsız tuzsuz değil gerçekten lezzetli yiyeceklerle doydum. Artık her hafta kinoa haşlayıp, maş fasülyesi filizlendirecek, chialı karışımlar yapacağım. Buzdolabı alışkanlıklarımı değiştirmek en önemli kazanımımdı.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


2 kg verdim öncelikle, bu çok iyi geldi. Enerjim arttı, sporda çıkaramadığım zorlu antremanları çıkarabildim; hem de bir yandan sohbet ederek yanımdakilerle. Performansım arttı.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bu programı kendi ile ve yaşamı ile ilgili sorumluluk alma niyeti olan herkese öneririm. Çünkü sadece hazırlık aşamasını atlatmak yeterli aslında. Bu aşamada verdiğiniz alışveriş listesi ve hazırlık önerileri çok faydalıydı. Tüm hafta her şey kolay aktı. İnsan yaptığı hazırlığa da kıyamıyor, o kadar uğraştım, devam edeyim şeklinde bir motivasyonum oldu. Zaten dünyada en az yiyecek atığı yemeğini kendi pişirenlerde oluyormuş. Emek önemliydi. Bu da kendin için bir şey yapma sorumluluğuna hazır olmayı gerektiriyor.

Eklemek istedikleriniz….


Ben yemeyi çok ama çok severim. Lezzet aşığıyım. Bu beni zorluyor aslında sağlıklı kalmakla ilgili. Ancak sağlıklı beslenmek de lezzetli aslında. Bir de ben şöyle yaptım. Yahu dayanamaz canım çok isterse yerim bir dilim ekmek dedim. Yine koydum soframa ekmeği. Menüdeki yemeğimi yedim ve baktım gerek var mı ekmeğe yok. Doydum ve lezizdi zaten dedim geri koydum poşetine. Sadece arada annemin bir hastane yatış süreci oldu, 2 gün, mecburen hastanede tost yedim. Ama ertesi gün kaldığım yerden devam ettim.

Ben 20 yıldır alanda psikoterapist olarak çalışan bir psikoloğum. Beden zihin ilişkisinin kıymetinin farkındayım. Bu süreç bana çok iyi geldi. Bilgilerimi pekiştirdi sonuçlar. Ve en önemlisi, program, email akışı, her şeyin belli ki çok titizlikle hazırlanmış oluşu, emeğinizin tarafımdan hissedilişi beni çok bağladı programa. Elinizi üzerimizden çekmediniz. İlginiz ve bu yola baş koymuş oluşunuz dijitalden dahi geçti bana. Bunun için ayrıca teşekkür ve takdirlerimi sunmadan geçemem. Yaptığınız şey değerli evet ama siz bunun değerini biliyorsunuz, bu daha da değerli yolunuz yönünüz açık olsun. Sağlıkla huzurla yaşayın ve çalışmalarınızı çoğaltarak zenginleşin dilerim



 

N.D.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hedefim duygusal açlığımı bırakmaktı. Gerçekten aç olduğum için değil de yiyecekleri

gördüğüm ve canım istediği için yediklerimden vazgeçebilmekti.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Aslında genel olarak hem internetten hem de kendi bilgilerimle ne yapacağımı biliyordum ama liste olduğu için bu süreci daha kolay yönetebildim. Özellikle aç kalmadığım için duygusal açlığın önüne daha rahat geçebildim. Peyniri ve yoğurdu aşırı seviyordum ve onlar olmadan günü tamamlayamam diye düşünüyordum ama onlar olmadan da öğünlerimi tamamlayabildiğimi gördüm.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Özellikle şişkinlik ve gaz problemlerim vardı, onlar hiç kalmadı. Öğünlerden sonra aşırı tokluk hissiyatı oldu ama kesinlikle ne hazımsızlık ne de beni rahatsız eden şişkinlik oldu.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Eğer gerçekten aç olduğu için değil de duygusal açlık şikayetleri olanlar varsa, kesinlikle

onlara tavsiye ederim. Ayrıca yemek yedikten sonra benim gibi şişkinlik problem olanlar

varsa onlara da tavsiye ederim.


Eklemek istedikleriniz…


Öncelikle bu süreçte her zaman yanımızda olduğunu bize sürekli hissettirdiği için Sema

Hanım'a, emekleri için çok teşekkür ediyorum. İlk defa bu şekilde online bir program aldım ve başta nasıl olacağı ile ilgili açıkçası endişelerim vardı. Ama hergün aldığımız e-mailller sayesinde sanki Sema Hanım'a seansa gitmiş gibi, onu yanımda hissettim ve bu durum beni çok motive etti. Tekrar her şey için çok teşekkür ederim.



 

Ö.Ö.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bu programa instagramda gezinirken denk geldim. ( Sema Hanim’ı 2017'den beri takıp edıyorum.) Yeme atakları yaşadığım, huzurlu hissetmediğim, bir türlü istediğim şekilde istediğim gibi sonuç alamadığım bir dönemde, bir anda Sema Hanım'ın paylaşımını gördüm ve bunun bir anlamı olmalı , bence bu bir işaret diyerek katılmak istedim. Sanırım sihirli bir yanı var Sema Hanım'ın, inanın hiç abartmıyorum. Bir anda, hiç zorlanmadan yediklerimden keyif almaya, verdiği listeyi sorunsuzca takip etmeye ve üstüne üstlük hafiflik hissetmeye başladım, ruhen ve bedenen. Yıllardır takip ederim kendisini, anlattıklarını uygulamadım hiç ama gerçekten ne kadar etkili olduklarını, nasıl ince bir zekanın ürünü olduklarını ve en önemlısı defalarca denenerek oluşturulan tariflerin, kendim yaparken asla ve asla sizi yarı yolda bırakamayacak kadar incelikle bize sunulduğunu anladım ve hayranlığım daha da çok arttı ve bunları oğlumla paylaşırken, kendimi hep: “Sağlıklı beslenmek hiç de sıkıcı değilmiş, değil mi oğlum?“ derken buldum.

Program size nasıl yardımcı oldu?

Program beni girmek istediğim disipline , görmek istediğim kendime götüren güzel bir yol gibi geldi. Hissettirmeden, zorlamadan , yormadan hafifleten bir yol gibi.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Huzur , hafiflik, kendine saygı ve neşe. Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese, herkese... Eklemek istedikleriniz…

Sema Hanım ve Püren Hanım'ı birebir tanımadım. Ama inanın ekranın ardından dahi, size ulaşan çok güzel enerjileri var, inanın o kadar güzeller ki dokundukları her ınsan ışıkla yollarına devam eder. Sevgiyle...



 

G.C.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Program hedefim açıkçası kilo vermekti. Ama gördüm ki bundan daha derin bir şeyler var, yemeklerle aramızda. Kilo vermenin amaç olmaması gerektiğini, Sema Hanım bize çok güzel anlattı.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Neyi niçin yediğimi, nasıl bir duygusal bağ kurduğumu anladım.Yasak olan yiyecekler bana hep cazip gelirdi, bir defadan bir şey olmaz mantığıyla yaşıyordum. Şimdi vücuduma zararı ne kadar, içinde ne var diye araştırıyorum ve öğreniyorum.Sanki hayatı yeniden öğreniyorum, hayata bakışım değişti.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel olarak daha hafifim,davranışsal olarak daha olumlu ve yapıcı birisi oldum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bu programı herkes yapabilir, uygulayabilir.


Eklemek istedikleriniz…


Teşekkür ederim. Programdan hiç çıkmak istemiyorum.Ben avokado ve pancar hiç yiyemezdim,şimdi çok severek yiyorum. İyi ki varsınız.



 

N.U.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bu programa başlarken hedefim biraz kilo vermekti, hepsi bu kadardı.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Bu program sadece kilo verme programı değilmiş. Benim bildiğim Detoks kelimesinin anlamı değişti. Tam bir arınma bedensel, zihinsel ve fiziksel olarak. Çok kolay yaptım. Hiç aç kalmadan.Her gün attığınız mailleri, bilgileri keyifle okudum, sabırsızlıkla yarın ne gelicek diye bekledim. Hiç yalnız hissetmedim.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel olarak çok farketti, 4 kilo verdim iki haftada.Kendimi çok hafif hissediyorum sanki uçabilirim gibi. Aç kalma korkum yok oldu. Önceden yaptığım diyetlerdeki aç kalma ve kıtlık bilincim hiç olmadı.Besinleri nasıl ve hangi zamanda yiyeceğimi öğrendim.Doğru zamanda, sağlıklı hazırlanmış, temiz içerikli besinleri yemeyi öğrendim.En önemlisi bu öğrendiklerimi hayatıma oturtmaya, mutfağımı buna göre düzenlemeye başladım.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Böyle güzel bir programı herkese öneririm. Bendeki değişimi gören herkese anlatıyorum. Sadece iki haftalık bir program değil bu, bütün yaşama oturtup sürdürülebilir bir bilgi bilgi kaynağı arayan herkese tavsiye ederim. Eklemek istedikleriniz…


Bu kadarını tahmin etmiyordum açıkcası. Sizi çok uzun zamandır takip ediyorum; sıcaklığınız, içten ve samimi paylaşımlarınız beni buralara getirdi.Nefes eğitimi arayışımla başlayan yolculuğum, MBSR eğitimim, onun içinden Detoksa geçişim... Şükürler olsun. Çok teşekkür ederim Sema Hanımcığım.SEVGİLER..



 

E.A.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bedenimin tazelenmesine, yenilenmesine destek olabilmek, eğer olabilirse gece yemelerimi azaltmak, hatta durdurabilmek, sağlıklı öğün ne demek onu daha derin anlayabilmek. Program size nasıl yardımcı oldu?

Doydum! Gerçek doymanın ne demek olduğunu anladım, hissettim. Ve dediğiniz gibi, belki de bundan dolayı gece yemelerim bitti. Sindirim sistemimde çoooook uzun süredir süregelen bir sıkıntım vardı, o oldukça düzene girdi. Birkaç program önce bana "Yedikleriniz şifanız olacak." demiştiniz, bunun gerçekten de doğru olduğunu görmeye başladım. Soğan, sarımsak, filizlendirmiş olsam bile kurubaklagil tüketemediğim besinlerdi, burada sizinle tükettim ve hiçbirisinin artık benim için dünyanin sonu olmadığını da gördüm! Enerjim arttı. Bu sabah şaşkınlıkla fark ettiğim bir diğer sey de, regl oncesi aşermelerimdeki değişiklik oldu. Reglmden tam bir hafta önce tatlı krizlerim tutardı, bu sabah fark ettim ki, 4 gün kalmış ve tatlının t'si bile aklıma gelmemiş. Uzun zamandır şeker ve gluten ve laktoz free beslenmeye dikkat ediyorum ama bu kadar basit ve inanılmaz lezzetli yemeklerle böylesi değişim yasayabileceğimi tahmin edemezdim. Her sabah sizden o coşkulu, pozitif mailleri almak, güzel ve kocaman bir ailenin bireyi olduğumu, yalnız olmadığımı bana hissettirdiği için motivasyonum arttı. Her gün ne zaman ne yiyeceğimin bana soylenmesi, hepsinin de sağlıklı şeyler olduğunu bilmek inanılmaz iyi geldi. Kısaca aslında o kadar çok sey var ki kattığınız, iyi ki varsiniz, iyi ki sizsiniz, çok teşekkürler!

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Regl öncesi aşermelerimin bu sefer gerçekleşmediğini, günler sonrasında tesadüfen fark ettim. Enerjim artti. Çok az da olsa kilo verdim (darısı nicelerinin başına :). MBSR'dan mı, Bütünsel Detoks'dan mı emin değilim ama artık daha sakin hissediyorum. "Yavaş" yaşayabiliyorum, en azından mümkün olduğu zamanlarda. Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese!



 

S.G.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Daha önce de bir süre sadece şekersiz beslenme uygulamıştım ve hafiflediğimi görmüştüm ancak araya pandemi, stres vs. girdi ve düzenimi kaybetmiştim. Bir süredir okuduğum, takip ettiğim yayınlarla beraber günlük acıkmalarımı takip ediyordum ve doğru şeyleri yemediğimi ve o günler akşam kurt gibi acıktığımı fark ediyordum (hücrelerim doymuyor gibiydi). Tek başıma yapamazdım böyle bir programı. Amacım sürdürülebilir nasıl yapacağımı öğrenmekti ve elimde bir program olursa düzene girerim diye düşünmüştüm. Ve program süresince 1-2 gün az kaytarmalarım oldu ancak genelde programa uydum ve kendimi hiç aç hissetmedim, yani hedefimi tutturdum. Ve dün akşam “Ben yarın ne yiyeceğim?” dediğimde kalkıp geceden kendime güzel bir kahvaltı salatası hazırladım. Teşekkürler,


Program size nasıl yardımcı oldu?


Programda her şey düzenli açıklamalı olduğu için ve neyi ne zaman yememi gösterdiği ve hazırlamaları da çok zor olmadığı için (havuçlu top yapamadığım gün kuru kayısı ve badem yedim mesela yeşil çayla) kafam çok netti. Menülerin haftalık gelmesi iyi oldu çünkü ertesi güne sürprizle karşılaşmadım. Çalışma temposunda önden planlamak her zaman iyidir. İlk günler sadece aç kalacakmışım hissine kapılıp salata ölçülerimi büyük tutmuştum, sizin de “İstediğiniz kadar yiyin.” söyleminiz beni rahatlattı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Program bittiğinde kendimi hafif hissettim, 3-3,5 kilo verdim. Önümüzdeki haftalarda

çıkacağım tatilde muadil neler yiyebilirim onu düşünüyorum. Çoğu zaman yemek yemek

psikolojik bir boyut. Son zamanlarda çokça açılan kahve ve pastacılarda arkadaşınla dev

pastayı yemezsen dışlanacakmışsın hissi gibi, akşama acıkma ve işten eve

dönerken yaşadığım takatsizlik kalmadı. Bundan 6-7 yıl önce çok acıktığımda (çünkü

şekerli besleniyordum) elim ayağım birbirine karışıyordu. Son yıllarda eskisi gibi olmasa

da kötü beslendiğim dönemlerde bu oluyordu. Ama iki haftadır olmuyor.:) Geçenlerde

şöyle bir şey okudum: “Acıktığında sabırsız ve sinirli olan insanlar duygusal olgunluğa

erişmemiş olanlardır.” Sanırım, gündüz yeterli tokluğa erişmeyenler için de aynı şey

geçerli.:)


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Herkese öneririm. Ancak bu program isteyenlerin yapabileceği bir şey. Yani kişinin kendisinde bitiyor yine. Listede “brokoli” yazıyor diye, Temmuz ayında brokoli aramaya gerek yok.:) Tabii ona da sizin yapacağınız bir şey yok. İnsanların listelerden, menülerden korkmaması gerektiğini ve biraz vakit ayırıp okursa şahane bir program olduğunu düşünüyorum. Başta “büyük vaat” vermeyen ve bu yüzden de insanı iyi hissettiren bir program.:)


Eklemek istedikleriniz…


Valla çok teşekkürler, tatlı tatlı, emirsiz, sert kuralsız, kendi kendimize beni disipline edip

kendime getirdiğiniz için. Her soruya anında ve yeterli cevap verdiğiniz için. Sadece keşke “iyi gıda”ya, her zaman erişmek bu kadar pahalı olmasa...



 

M.A.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hedefim hafiflemek, kendimi daha iyi, daha enerjik hisetmek. Biraz da kilo vermekti.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Sağlıklı beslenme nasıl olur onu öğrendim öncelikle. Aç kalmadan da kilo verildiğini

gördüm. Bundan sonra biraz ölçüyü kaçırdığımda nasıl dengeyi kurabileceğimi öğrendim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Hafifledim.Karnım şiş değil.2 kilo verdim.2 cm inceldim.Yiyeceklere saldırmıyorum.Şimdilik...:)


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Sağlıklı beslenme hedefi olan herkese.


Eklemek istedikleriniz…


İlk kez sizin bir programınıza katıldım.Ama uzun zamandır takipçinizim.Tavsiyelerinizi ve

yemek tariflerinizi çok beğendiğim için karar vermem zor olmadı.Samimi olduğunuzu

düşünüyordum her zaman.Canlı yayınlardaki enerjinizi de görünce yanılmadığımı

anladım.Çok teşekkür ederim.Umarım başka bir vesileyle tekrar görüşürüz.Sevgiler...



 

S.N.K.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Amacım sağlıklı yaşam için yemek düzenimi yeniden oluşturmak ve buna ön hazırlık yapmaktı. Bu programa başlamadan 20 gün önce diyete de başlamıştım. İnsülin direncim yüksek çıkmıştı.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Ben doktorum ve emekli olduktan sonraki süreçte kilo almaya başladım. 13 yılda 20 kilo aldım. Arada diyet yaptım ancak sonrasında tekrar aldım. Bu seferki son 1 aydır uyguladığım diyetimde, daha az karbonhidrat ve şeker alarak bir miktar kilo vermiştim ama kafamda asıl hedefim, kilo verirken sağlıklı bir mutfak oluşturmaktı. Sizin bu detoks programı önüme gelince geçmiş yazılarınızı okuyordum ama tam anlayamadığımı ve aslında yemek düzenimin ve mutfağımın sizinki gibi olması gerektiğini anladım. Bu süreçte bu program beni zorlamadı çünkü zaten diyet sırasında vücudum tempoya alışıktı. Hatta detoks ile birlikte sizin menüleri yapıp, çok da yemeyerek ama hipoglisemiye de girmeden kilo da verdim. Aynı zamanda tariflerinizin damak tadıma uyduğunu ve yapımının da malzeme olduğunda çok kolay olduğunu öğrendim.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Yukarıda yazdığım gibi hem kilo verdim, hem de başkalarının yedikleri şeyleri canımın çekmediğini fark ettim. Çünkü benim de yediğim güzel yemeklerim vardı. Bu programı kimlere önerirsiniz?


Aslında herkese önerebilirim çünkü yaptığımız şey çok zor değil. Ancak bu tarz programlarda, bireylerin öncelikle beyinsel olarak hazır olmaları gerekiyor yoksa bu programı uygulasalar bile mutfaklarını ve kendilerini değiştirmedikleri sürece, yine eski hayatlarına dönmeleri çok büyük ihtimal.

Eklemek istedikleriniz…

Bu programı öncelikle sizinle uyguladığım için çok mutluyum. Kendimi daha zinde ve sağlıklı hissediyorum. Bunu etrafımda olanlar da söylüyorlar. Bu süreçte kendim için mutfakta kullanacağım gıda malzemelerini de temin ettim ve ekmeklerimi , kurabiyelerimi ve diğer yemeklerimi bunlarla yapacağım. Bu sefer diyetten ziyade, kendi mutfağımı oluşturmak öncelikli hedefim olacak ve yemek miktarını bir miktar azaltarak da kilo vermeyi düşünüyorum.



 

E.E.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hedefim kilo vermek değildi, bayram sonrası bedenen ve asıl zihnen detoksa ihtiyacım olduğunu hissettim.daha önce de sizin Beslen Parılda programınıza katılmıştım ve uygulayabildiğim kadarıyla bile çok mutlu olmuştum, derdim kilo vermek değil, sadece sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek ki sizinle oluyor. 55 yaşındayım fazla kilolu değilim ama özellikle iç yağlanma ciddi sorun, bunu çözmem lazımdı, çok faydalandım

Program size nasıl yardımcı oldu?


Dediğim gibi, şekeri kesebiliyordum ama ekmek, pilav gibi gereksiz karbonhidratları eleyemiyordum, bir de gece yemeleri... Sonrasında bir de üzülüyordum, programdan önce 1 aydır öğlene kadar aralıklı oruç yapmaya alıştım, günde 2 ana öğün (öğlen ve akşam) yedim, bu da sizin programınızı çok kolay uygulamamı sağladı. Sizin programda sık sık öğünler vardı ama özellikle smoothieler çok güzeldi ve içtikçe vücudumun fayda sağladığını düşündükçe çok mutlu oldum.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Öncelikle sağlıklı ve doğal gidalarla da doymanın mümkün olabileceğini gördüm, tariflerinizi çok beğeniyorum, mutfakta yeni şeyler yapmak beni keşif dolu bir yolculuğa çıkardı, yaptıkça ve lezzetini gördükçe cesaret geldi, bu kadar basitmiş dedim kendi kendime, Alışveriş düzenim değişti, özellikle sağlıklı ve taze sebze meyvenin peşine düştüm. Sonra onların hafta içi kullanımı için hazırlıklarına zaman ayırmak da hoşuma gitti. En önemlisi şu: Ben 55 yaşıma kadar hiç sigara içmedim, zor günlerde antidepresan kullanmadım, kolalı, gazlı şekerli içecekleri hic sevmem, çünkü boş kalori diye düşünürüm, onun yerine güzel bir tatlı ile o kaloriyi alma hakkımı kullanmak isterim. Bedenime bu şekilde davranmayı ve bunlardan uzak durmayı başardıysam, bir adım daha atıp, bir de sağlıklı beslenebilirsem sağlıklı yaşlanabilirim diye düşündüm. Sizinle bu düşünceyi yaşam tarzı haline getirebildiğimi gördüm.:)

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Herkese.. Düzenli olmayı seven, bedenine iyilik yapmayı isteyen herkese... Eklemek istedikleriniz…

Anlatım tarzınız, içtenliğiniz, yaklaşımlarınız bana ve aileme ilham kaynağı oldu..Bunun insan ömründe ne kadar doyurucu bir şey olduğunu siz de bilirsiniz, kendinizi çok mutlu hissetmeye hakkınız var çünkü gercekten yardımcı oluyorsunuz, dokunuyorsunuz..Çok tesekkürler.:) Sevgiler...



 

M.M.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Son 3-4 yildir sağlıklı beslenen, şekeri bırakmış biriydim, protein ve sebze ağırlıklı besleniyordum, meyve tüketimini düzenlemiştim. Ancak son 6 aydır farklı nedenlerle yeme düzenimden uzaklaşmış bir yerdeydim. Programa başlarken hedefim tekrar seçtiğim düzene dönmek ve neyi yanlış yaptığımı, yapmaya basladığımı görmek ve detoks yapmaktı.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Program ile tam olarak hedefime ulaştım ve hatta çok güzel kazanımlar elde ettim. Öncelikle sağlıklı beslenmek konusundaki yaklaşımımın ne kadar doğru olduğunu, beğenerek ve severek takip ettiğim Sema Hanım sayesinde yeniden görmüş/onaylamış oldum, bu bende eskiye dönmek için inanılmaz bir motivasyon yarattı. Alışveriş listesinde 'antin kuntin' olarak nitelendirilebilecek şeylerin olmadığını, hatta listenin ciddi bir kısmının hali hazırda mutfağımda olduğunu gördüm, samimiyetle söylüyorum çok sevindim. Tekrar daha az ama kaliteli ve doyurucu yemeye başladım ve, neden bir süredir sürekli aç hissettiğimi gördüm. Yemek yapmak konusunda motivasyonsuz hissettiğim bu donemde birinin pratik, takip edilebilir, ve sağlıklı bir liste sunması, eski alışkanlıklarıma dönmemi cok kolaylaştırdı. Listedeki enginar, zencefil, smoothie gibi şeylerin neden gerekli olduğunu öğrendim ve mutfağımda kullanmayı benimsedim. Daha önce mercimek filizlendirme hiç yapmamıştım, ne kadar kolay ve leziz olduğunu gördüm, çok teşekkürler. :) Senelerdir çekmecede duran dil temizleme aparatımı kullanmaya başladım. :) Yani benim için tam istediğim gibi, ilham verici ve motive edici bir çalışma oldu.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Daha az ve kaliteli yemeye başlamak. Mutfağımda bir süredir eksik olan ilhamı yeniden buldum, keyifle yemek yapıyorum. Daha dinç ve berrak uyanıyorum. Kabızlık sorunum çözüldü ve şişlik/su tutma halim kalmadı.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Programı sadece yeme düzenini belki 'sağlıksız' olarak nitelendiren kişilere değil, yaşam ve yeme tarzını sorgulayan ve değiştirmek isteyen ya da bir süredir motivasyon ve ilham eksikliği hisseden, yeniden kendini ve alışkanlıklarını toparlamak ve tasdik etmek isteyen ayrıca yaratıcı ve pratik fikirlerle mutfağını zenginleştirmek isteyen herkese öneririm. Tarifler kolay, pratik ve Sema Hanım hayatin içinden, ayağı yere basan ve çok gerçekçi bir yaklaşımla size destek oluyor. Diyet yapmak, kilo vermek değil yaşam tarzını değiştirmek neden önemli çok net paylaşıyor.

Eklemek istedikleriniz…

Çok tatlısınız, sizi sadece uzaktan takip ediyorum, hayat hikayenizi vs. bilmiyorum, bilmeme de gerek yok elbette, ama 2 canlı yayinda da bu konuda motivasyonunuz, tutkunuz, neşeniz bana işledi. Bu iş için yaratılmışsınız ve ancak işini bu kadar seven birinden bu hisleri alabiliriz. Yolunuz açık olsun. Sevgiyle.



 

S.K.


Bu programa, sizin şekersiz beslenme programınıza katılan bir arkadaşımın tavsiyesiyle katıldım. Ben uzun uğraşlarla bir yılda 17 kilo verip, 6 ayda 15 kilosunu hızla geri almış biri olarak diyetlerden kaçıyorum. Ama kilolarımdan da mutsuzum. Sizin programınızın beslenme tarzımı değiştirmeme yardımcı olacağını düşünerek başladım. Ve umduğumdan çok çok daha faydalı oldunuz bana. Bir peynir delisi olan ben peynirsiz de kahvaltı edebileceğimi gördüm. Şu an 2,5 kg'ım gitmiş durumda. Ben hamurişi ve peynir bağımlısı olarak meyveye günlük hayatımda hiç yer vermezdim. Ama sizin menülerle ekmek ihtiyacımın azaldığını fark ettim. Salata tariflerinizi çok beğendim, bana çok güzel öğün alternatifi oldu.



 

F.G.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Kendimi ihmal ettiğim, sağlıksız geçen bir dönemden geçiyordum. Kafamda sürekli "Biryerden başlamalıyım." düşüncesi vardı ama diyet vs. değil, daha bütünsel bir arınmaya ihtiyacım olduğunu düşündüm. Programın tarihi de tam bu dönemime denk gelince, bunu bir işaret olarak gördüm. Program size nasıl yardımcı oldu?

13 gün hemen hemen tamamen uydum. Son iki gün şehir dışına çıktığım için listeyi takip edemedim. Ne yiyeceğimi bilmek bana çok yardımcı oldu. Detaylı tariflerle her öğün ne yiyeceğimin söylenmesine çok ihtiyacım vardı. Süper oldu. Bir yandan da neyi neden yediğimi, gıdaların bir araya gelme sebeplerini Sema Hanım'dan öğrendim. Başka türlü "aklıma her eseni yediğim" bir dönemin hemen arkasından bu programı uygulayamazdım. Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? Üşenmedim ev ahalisine başka, kendime başka yiyecekler hazırladım. Kendime hiç smoothie yapmamıştım. Bundan sonra yaparım .( Defya blender aldım.) Bu kadar uzun süre süt ürünlerinden, şekerden, glutenden uzak durmamıştım hiç. Peynir, yoğurt, süt, ayran vs. sağlıklı diye bol bol yediğim ürünlerdir. Bana iyi geldi bunlardan uzak durmak. Şekersizlik de zorlamadı. ( Ki en büyük zaafımdır şeker.) Su tüketimim hep çok azdır. Program süresince iki litreye yaklaşabildim. Smoothie, çorba vs. ile sıvı alımım arttı. 3 kilo verdim. ( Spor da yapabilseydim daha da verirdim.) Ödemim gitti. Kendimi daha enerjik ve hafif hissettim. Kendimle ilgili kontrolü elime alma hissi oluştu, yeme içme konusunda farkındalığımın artması mutlu etti beni. Yüzüm küçüldü. Cildim daha parlak ve dolgun hale geldi.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

-Rutininde sıkışıp kalanlara, -Yeni başlangıç yapmak isteyenlere, -Diyet, diyetisyen, klişe detoks listelerinden bunalanlara -Gündemden, gidişattan, dünyanın yükünden, haberlerden gına gelenlere... ( Sadece kendimi düşünmek, listemi hazırlamak, bir sonraki öğünü düşünmek bana bu anlamda o kadar iyi geldi ki...) Eklemek istedikleriniz…

Teşekkür etmek istiyorum. Güzel enerjiniz için, tüm bilgiler için...



 

S.S.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Tekrar sağlıklı beslenmeye dönmek ve glutenin vücudumda özellikle de karın bölgemde

sebep olduğu şişkinlikten kurtulmak.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Programın bana çok iyi geldiğini düşünüyorum, sağlıklıi beslenmeye tekrar motive ettiğiniz için minnettarım. Ayrıca göbeğimdeki düzleşmeye giden yol beni çok mutlu etti.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Programa başlamadan kilo ölçümü yapamamıştım ama karın bölgemdeki incelme sayesinde bir küçük beden pantolon/şortlarıma tekrar sığmaya başladım.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Aslında herkese ama öncelikli olarak sağlıklı beslenmeye niyet eden ama zorlu diyetlerden çekinenlere öneririm. Çünkü sadece sağlıklı besinlerle vücutta önemli derecede fark gözlemlemek mümkün.


Eklemek istedikleriniz…


Smoothielerin bu kadar lezzetli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Yeşil smoothiye karşı

önyargımı kırdığınız için ayrıca teşekkür ederim.



 

B.K.


Ben sizin daha önce bütün programalarınıza katıldım. Şu anda da Yin Yoga’dayım. Yin yoga için sizi yürekten alkışlıyorum, harikasınız. Yin Yoga Sema Terapi kursu olmalı adı ve yine beni şaşırtmadınız.. İnce ince düşünülmüş her ayrıntı ve nazik, şefkatli, yürekten yaklaşım...Ellerinize sağlık.

Eliminasyonları her 6 ayda bir kendim de yapıyorum ama muhakkak senede bir sizleyim, çünkü her sene beni hiç yanıltmıyorsunuz ve mutlaka harika yeni bilgilerle geliyorsunuz. Sizin sayenizde ben de tekrar motive olarak devam ediyorum, yoldan çıkmıyorum.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hedefim tamamen arada detoks nasıl yapılır, öğrenmekti. Tabii ki bir de, nasıl sizle yeni bir şeyi kaçırabilirim?:)

Program size nasıl yardımcı oldu?


Eliminasyonlarda da çok rahatlıyorum ve inceliyorum da ama burada yağ kaybetmek de istiyordum. Arada kaçaklarım olsa da, ama masum, bel kalça bacaklar hepsinde 2-3 cm incelmeler oldu. Bir canlı yayınınızda, "Aç uyumaktan korkmayın bir şey olmaz." demiştiniz, hangi eliminasyondu bilmiyorum.. Deneyin, bedeninize bakın demiştiniz.. Bu AÇ UYUMAKTAN KORKMAYIN lafı beni çok etkiledi. Çünkü böyle bir korkum varmış. Şimdi aç uyumaya ve sabah o hafiflikte uyanmaya bayılıyorum..Bir korkum elimine edildi.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Bendeki değişimi siz yıllar evvel başlattınız, o yüzden burada bana dengeli detoksu öğrettiniz diyebilirim

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Herkese!

Eklemek istedikleriniz…

Detoks programınız harikaydı, menüler bol boldu ve hatta bu 2 haftalık program bana 1 aydan fazla detoks yaptırır. Bir tek ben İsveç'te yaşıyorum ve bir sürü Türk marketler ve sebze reyonları olsa da; taze fasulye bulamadım. Ama mantıkta sizin üstüne basa basa dediklerinizi buldum, yedim. Taze fasulye yerine kabak yaptım, ya da yeşillikli salata yedim.

Son olarak canım Sema Hanım, size bir şey söylemek ve teşekkürlerimi iletmek isterim. Ben sizinle yıllar içinde yemek yapmayı öğrendim. Şaka değil, mutfağı sevdim, terapim oldu ve dışarıya bağımlı olmaktan kurtuldum. Kısa sürede pratik lezzetli sağlıklı yemekler yapabilmek ne güzelmiş! Bence sizi tüm yeni evliler de takip etmeli ve bir programınıza katılarak, yeni hayatlarına harika bir yeni başlangıcı daha eklemeliler! ‘Evlenince kilo alırsın nasılsa’ lafını alaşağı ederler. Buradan tüm yeni evlilere sesleniyorum. Her şey için teşekkürler ve sizden ileride öğreneceğim her şey için de şimdiden teşekkürler!



 




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page