top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Bütünsel Detoks Mutlu Sonlar

Güncelleme tarihi: 3 Eki 2023

İlkini bitirdiğimiz Bütünsel Detoks Programımız şahane geçti. Tüm katılımcılarımız için çok verimli olan 2 hafta geçirdik.:) Biz de kendilerinin geri bildirimlerini sizler için derledik. Programa dair merak ettiklerinizin cevaplarını, en doğru şekilde deneyimleyenlerde bulabilirsiniz.:)


M.A.


Bu 2 haftalık güzel deneyim için çok teşekkür ederim Çok memnun kaldım. Her şeyden önce saglıklı beslenme.nasıl olur onu öğrendim.Bundan sonra buna yakın bir beslenme.şekliyle devam.etmek.isterim. Hiç acıkmadan 2 kilo verdim, 2cm de incelme oldu. Karnım şiş olmadan yaşamak çok güzel. Sevgiler.



 

P.B.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bana iyi gelmeyen duygu, düşünce ve toksinlerden arınmaktı. Kilo vereceğimi biliyordum ama o kısma takılmadım. Ölçüm filan yapmadım.


Program size nasıl yardımcı oldu?


2 haftayı belli rutinler dışında izole geçirdim. Bu kendi tercihimdi. Çoğunluk evci olduğum için bu beni zorlamadı. Böylece beslenme düzeni kolaylıkla aktı. 2 günde şişkinlikler inmeye başladı. Gündüz aç kalıyormuşum. Bu beslenme şekli gündüz yiyip akşamın hafif olmasının bana iyi geldiğini gösterdi. Ekmeksiz kahvaltı oluyormuş gördüm. 2. hafta regl oldum ve tatlı konusunda zorladı. Meyve yetmedi, ben de keçiboynuzu unundan elmalı kurabiye yaptım, iyi geldi. Hem sağlıklı şeyler tüketip hem de sevdiğim şeylere alternatif olabiliyormuş. Zihnin oyunlarını gördüm. Ne zordu ne de kolay. Güzel bir farkındalık yolculuğu oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Şişkinlikler gitti. Kilo fark etmiştir ama tartılmadım hissel olarak söylüyorum. Antalya

sıcağına rağmen enerjim yerinde. :) Kendim için iyi bir şey yapmış olmanın mutluluğu var. “… yapamam” diye bir şeyin olmadığını da gördüm. Benim için en kıymetli şeylerden biri dış motivasyondur. Birlikte hareket etme gücü beni yolda tutan en önemli şeydi. Sizi yıllardır takip ediyorum ama anca hazır hissettim. Kendime verdiğim değer başka bir

seviyeye geldi. İyi ki, teşekkür ederim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Başladığımdan beri yakın çevreme bahsettim. Enerjisel çalışmalar yapan biriyim. Beslenmeyle birlikte etkisini görünce, gönül ister herkes yapsın. :)



 

İ.T.T.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


İlk başta "detoks" kelimesi beni çekti. Bir yandan da IFM destekli programı olması ve sizin

dokunuşunuzla ortaya ilginç bir şey çıkacağını düşündüm. Konuşmalarımızda sağlıklı

beslendiğim için benim çok da ihtiyacımın olmadığını, söylemenize rağmen merak

ediyordum. İnsan ne kadar sağlıklı beslenmeyi bilse de uygulasa da öyle zamanlar oluyor ki raydan fena çıkılıyor ve tekrar düzene gelebilmek de bir hayli zaman alabiliyor. Ben hem EF hem de NOOG programlarınıza katıldım. Ne olması, nasıl olması gerektiğini öyle güzel beynimize yerleştirdiniz ki; bu düzende gittiğimizde zaten sağlıklı ve mükemmel denge ile beslenmiş oluyoruz. Ben bu programa raydan çıkılan dönemler için toparlama olsun; katılayım vaktim olursa şimdi, vaktim olmazsa da elimde dökümanlar var, uygun zamanımda yaparım diye katıldım. Programlarınız ömürlük çünkü.

Kısacası toksin atma, detoks amaçlı katıldım.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Kendim için çok özen gösterdiğim ve kendimi önemsediğim 2 hafta yaşadım. Kendime

özel yemekler yapmak, smoothieler hazırlamak, hem çok yordu hem de keyif verdi. Tarifler ufkumu açtı ve yapılabilecek yemek repertuarıma katacak bir sürü tarifim oldu. Kolay ve lezzetli olması "Aaa ben bunu niye daha önce yapmamışım?"a götürdü beni. Sağlıklı beslenmemdeki kilo vermemi yavaşlatan unsurları fark ettim. Sağlıklı da olsa un konusuna mesafeli olmam gerektiği, onları da "arada sırada kategorisi"ne almam gerektiğini gördüm. Tahılı "mesafeli kategorisi"nde tutmam, arada sırada 3-5 kaşık çok canım istedikçe, tek başına değil ve ancak eşlikçi olarak yenecek gıda olarak düşünmem gerektiğini gördüm. Bulunduğum bölgede çok et tüketiliyor. Etin beni yorduğunu fark ettim. Sebze, az baklagil ve arada tavuk ile gayet yeterli beslendiğimi ve kolay hazmettiğimi fark ettim.

Smoothie tariflerini çok sevdim ve her gün olmasa da sıkça yapmak istediğimi fark ettim. Ve en önemlisi de azla doyulabildiğini de fark ettim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Hafif hissediyorum ve bu harika bir şey, dilimin üstündeki bembeyaz tabaka oldukça azaldı. Dil sıyırma ve oil pulling de oldukça işlevli bu konuda. Canımın hiç tatlı istemediğini fark ettim. Menüdeki meyveleri tüketmedim. Bir kere çilek yedim sadece. Bağırsaktaki iyi huylu bakterilerim artıyor demek ki. Ara sıra canım ağzıma bir şey atmak istedi ama hiç atıştırma yapmadım, zaten ara öğünlerin çoğunu bazen ana öğünleri bile atladım. 3,5 kilo verdim ama kilodan ziyade, belirgin bir incelme var. Bence aslında daha fazla verdim çünkü sabah kalktığımda parmaklarım şiş ve ödem var hala. Akşama doğru iniyor. Ama o zaman da aç olmadığım için tartılamıyorum. Haşimato tiroidi olduğum için ödem bizim yapışık ikizimiz. Tiroid değerlerimi kontrol etmek için yaptırdığım kan testinde çok güzel sonuçlar aldım. Uzun zamandır normalin üstü olan kolesterol ve trigliserid oldukça düşmüştü ve mükemmel seviyedelerdi. Tiroid değerlerim de oldukça güzeldi.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Sağlıksız beslenen veya sağlıklı beslendiğini düşünen herkese öneririm. Aslında kendine

bir iyilik yapmak isteyen, kendini önemsemek, kendine özen göstermek isteyen herkese

öneririm. Sağlıklı da beslenilse, ara ara böyle ‘es’ ler verip vücudu bir dinlenmeye almak;

üzerimizdeki yükü azaltmak gerek. Eliminasyon yapamayanlar ya da kısa vadede bu işi

toparlayayım, diyenlere de uygun bence. Ben kendi adıma bu düzenden devam etmekten yanayım. Uyguladığım ve benimsediğim beslenme düzenine zaten çok uygun, yemekler çok çok çok bol. Değiştirip, dönüştürüp farklı sebze vb. ekleyip böyle devam edilebilirim. Arada düşük karbonhidratlı ve glutensiz unlarımla pizza, börek, kek vb. yapabilirim. Bunlar da benim esneme payım olur diye düşünüyorum.


"Zaten iyi besleniyorum." diyerek katılmasaydım çok şey kaybederdim. Gerek yemek, gerek disiplin, gerek uygulama kolaylığı ile mükemmel bir program hazırlamışsınız öncelikle tebrik ediyorum. Çok yoğun olmama rağmen başından sonuna uygulayabildiğim için kendimi de tebrik ediyorum.


Eklemek istedikleriniz…


Sizinle yol yürümek çok güzel, bunu bir daha deneyimlemek harikaydı. Hani birine

güvenip, kendinizi arkaya bırakırsınız ya; bilirsiniz destekleneceğinizi ve düşmenize izin vermeden tutulabileceğinizi. Sizinle yol yürümek işte böyle bir şey. İnsanın yeter ki niyeti olsun, kendini sizin elinize bıraksın siz alıp götürürsünüz; düzlüğe de çıkarırsınız, doğru yolu da buldurusunuz.


Her daim yanımda olduğunuzu hissettiğim, kendimi güvenle bırakabildiğim, deneyiminize ve samimiyetinize sonuna kadar güvendiğim gerçek bir dost gerçek bir güzel kalpsiniz. Her şey için çok çok çok teşekkürler .



 

L.C.


Ben 2020 yılının Ekim ayında açmış olduğunuz Eliminasyon programına katılarak, 14 kilo vermiştim.(Herkes pandemide kilo alırken.)

Dolayısıyla sizinle çalışmanın keyfini, mantığını çok iyi biliyordum. Bu zamana kadar da sizden öğrendiklerimin ışığında hep kilomu korudum. Ama geçen üç ayda ÜÇ kilo almıştım. Nasıl besleneceğimi bildiğim halde, disipline olamıyordum. Tam da bu zamanda bu program olunca hemen katılıp, uygulamak istedim. Yine ÇOK ama ÇOK memnunum.

Bu beslenme şeklini herkesin benimseyip, uygulamasını yürekten isterim.

Bu arada benim fazla olan kilomdan ancak ikisi gitti ama önemli değil. Nasıl olsa devamı gelecektir.

Bütün emekleriniz, güzel enerjiniz ve samimiyetiniz için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.



 

B.K.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Programa başlamadan önceki 10-15 gün çok kötü beslenmiştim. Daha önce

eliminasyon programına katılmış olmama rağmen, gündelik hayatta maalesef ipin

ucunu kaçırıyorum. Sizin yeni program açtığınızı duyunca, koşup geldim. Hedefim

beslenmemi hale yola sokmak, bir de sizin önerdiğiniz şekliyle detoks yapmaktı.

Çünkü geçmiş yıllarda kalori kısıtlaması çok olan detokslar yapmıştım ve kabus

gibiydi! Hiçbir işe yaramadığı gibi, çok zorlandığımı ve mutsuz olduğumu

hatırlıyorum.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Bütün menülerin önceden belli olması işimi çok kolaylaştırdı. Bir de alışveriş

listesinin olması harika oldu. Programa elimden geldiğince uymaya çalıştım. Ama

öğünler bana da fazla geldi. Dediğiniz gibi birleştirdiğim zamanlar oldu. Ama

birleştiremeyip atladığım da oldu açıkçası. Programın bana en çok yardımcı olduğu

konu (daha önce katıldığım eliminasyonda da olduğu gibi) disipline girmem ve

rahatlıkla, aklım bir şeylere takılmadan sağlıklı beslenebilmem.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Kendimi fiziksel ve ruhsal olarak çok daha iyi hissediyorum.



 

C.B.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Açık söylemek gerekirse ben bu programdan ne alacağımı bilmiyordum, çok ön yargılı başlamıştım.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Doğru beslenme ve doğru zamanda yeme düzeni... (tek başıma yapmaya çalıştığım ve yapamadığım bir süreç geçirdim.)


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Yeme alışkanlığımın değişmesine vesile oldu. (Genelde sabah bir poğaça veya sade bir filtre kahve ile sabah öğünümü, öğleni de fast food ile geçirdiğimi fark ettim.)

Vücudumun rahatladığını, az olsa da göbeğimin eridiğin fark ettim.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Çalışma arkadaşlarım iki hafta buyunca beni dinlemek zorunda kaldı: ‘’Çok güzel, siz de yapın. Bakın Sema Hanım çok enerji dolu, takip edin." nerdeyse her gün duydukları kelimeler oldu.

Eklemek istedikleriniz…


Beni bu programa dahil eden ve sizi tanımama vesile olan eşime çok teşekkür ediyorum Enerjinizi ve günlük maillerinizi özlüyor olacağım.



 

E.P.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Sağlıklı beslenmeyi hayatıma yerleştirmek istiyordum ama hayat koşturmacası içinde

vakit ayırıp, tam olarak bir düzen oturtamamıştım. Amacım sağlıklı besinlerle pratik bir

beslenme düzeni geliştirmekti.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Pratik tarifler ve öneriler ile sağlıklı beslenmenin çok zor olmadığını gösterdi.

Toksinlerden arınıp hafifledim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


2.5 kilo kaybı, daha düz bir göbek ama çok yoğun bir dönemime denk geldiği için bütün

tarifleri uygulayamadım.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Sağlıklı yaşam için toksinlerinden arınmanın ilk şart olduğunu düşünen herkese...


Eklemek istedikleriniz...


Sizi kötü alışkanlıklarını bırakıp, sağlıklı yaşama adım atmayı başaran canlı bir örnek

olarak görmek, herkese umut veriyor, teşekkür ederim...



 

A.A.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Otoimmün rahatsızlıklarımı hafifletebilmek için sağlıklı beslenmenin kurallarını öğrenmek, neleri önceden doğru yapmışım, neleri atlamışım bunları görebilmek adına bu programa katıldım.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Sağlıklı beslenme benim için karmaşık, mayın tarlasına benzettiğim stresli bir durumdu.Sema hanım sayesinde daha rahatladım. "1 sıfırdan her zaman iyidir." mantığı beni rahatlattı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler

nedir?


Şişkinlik ve ödemim azaldı, bağırsaklarım rahatladı, stresimi daha iyi yönettiğimi

hissediyorum.Kendimi hafiflemiş ve daha enerjik hissettim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Sağlıklı yaşama adım atmak isteyen herkese, Otoimmün hastalığı olan kişilere, Zayıflamak ya da ödem atmak isteyen herkese öneririm.


Eklemek istedikleriniz…


Glutensiz, süt ürünsüz, rafine şekersiz diyetim beni dönem dönem strese sokuyordu. Azıcık esnettiğm gün diyetin bozulduğunu düşünüp birkaç ay ara veriyordum. Sonra sağlığım gerileyince, tekrar birkaç sıkı bir diyete giriyordum. Sürekli bu döngünün içerisindeydim. Sert bir diyetin sürdürülebilir olmadığını görüp pes ediyordum

sonra dönüyordum. Diyetin faydasını elbette görüyorum ama bu kadar disiplin beni

yoruyor. Telkinleriniz beni rahatlattı. Azıcık esnettiğimde dünyanın sonu değilmiş.

Teşekkür ederim bu farkındalık için.



 

Ö.İ.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Uzun süredir tiroid hastasıyım ve yaklaşık 3 yıldır menapozdayım. Bir süredir güzel giden kilo verme sürecimde çıktığım yola, geri dönebilmeyi diliyor ama bir türlü motive

olamıyordum. Ta ki sosyal medyada Sema Hanım karşıma çıkıp, paylaşımlarını takip etmeye başlayana kadar... Aradığım motivasyon tam da kendisiymiş. 


Program size nasıl yardımcı oldu?


Bunca yıldır doğru bildiğim yanlışlar dahil, yeni birçok yararlı bilgiyi hayatıma kattı. 15 günde 2 kiloya yaklaşık bir kilo kaybım oldu. 53 yaşıma, son derece yavaş olan

metabolizmama ve sevgili menapozuma rağmen, benim için iyi bir kayıp. Sporla desteklemeye devam edebilseydim daha fazla olurdu belki ama benim amacım, hayatıma devamını getirebileceğim değişimler sokmaktı. Sema Hanım sayesinde

güzel bir başlangıç yaptığımı düşünüyorum.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Az da yesem çok da yesem, her yemekten sonra bir şişkinlik hissim olurdu. O tamamen gitti. İnanılmaz hafiflik hissi, kendinizi de iyi hissettiriyor. 


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Sağlıklı beslenmeyi gerçekten öğrenmek isteyen herkesin ilk etapta eliminasyonla sistemlerini temizlemeleri için bu programı kesinlikle tavsiye ederim. Kendinize ve sevdiklerinize verebileceğiniz çok önemli bir armağan...



 

B.Ü.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Sağlıklı yaşama başlangıç.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Aç kalmadan da sağlıklı yaşayabileceğimi öğrendim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Benim metabolizma hızım ya da zayıflama potansiyelim çok düşüktür. Buna rağmen 2 haftada, 2 kilo verdim. Bu benim için çok iyi bir değişim. Ayrıca kendimi çok aç bırakıyordum detoks öncesi ve sonra açlıktan önüme ne gelirse yiyordum. Şimdi ise düzenli yemek yiyorum ve ne yediğimi biliyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Hayatı boyunca diyet yapıp, diyetler sonucunda zayıflamayı bir kenara bırakın sadece kıtlık bilinci geliştirmiş tüm insanlara tavsiye ederim. Ayrıca sağlıklı beslenmek isteyip, nereden başlayacağını bilmeyen herkese tavsiyemdir.


Eklemek istedikleriniz…


Listeyi ilk gördüğümde ilk başta gözüm doydu sonra zihnim ve en son midem. Diyetisyenlerin üç kaşık, beş kaşık sınırlaması beni psikolojik olarak zorluyordu. Her zaman zaten bir tabaktan fazlasını yiyemem ama öğünlerde bu sınırlamanın olmaması beni zihinsel olarak çok rahatlattı. Hayatımda ilk defa kaçamak yapmadan ve psikojik olarak zorlanmadan bir detoks programı geçirdim. Bu rahatlık bana sürpriz olmadı çünkü sizi uzun zamandır takip ediyorum, kitaplarınızı okudum önce zihnimizi

rahatlatacağınızı biliyordum.

Sizi seviyorum.



 

G.U.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


O kadar çok gece yeme (genellikle çikolata) alışkanlığı oturtmuştum ki, son aylarda kontrolü tamamen kaybetmiştim. Kendi kendime "Hadi yeter, bugün başla., temiz bir hafta geçir." dediğimde hep yarıda kalıyordum. Başlamama ve sürdürmeme yardımcı olsun diye sizin program mükemmel bir zamanda geldi. Yapabileceğimden çok emin değildim açıkçası, çünkü bir noktada sıkılabilirim, yemem gerekenleri sevmeyebilirim diye düşünüyordum, ama hiç öyle olmadı.


Program size nasıl yardımcı oldu?


1 hafta öncesinde, haftada 3 gün olmak üzere spora başlamıştım ve o hafta Nutella yiyip sporda nefes nefese çarpıntıyla kalırken; programın başlamasıyla gerçekten arındığımı, hafiflediğimi, enerjimin arttığını hissettim. Spora başladığımda ölçüm de alınmıştı. Beslenmemi düzenlemeden spora devam etseydim, ilk hafta ile son hafta arasında bu kadar fark olmazdı diye düşünüyorum. Tartıda 4 kilo gitmiş, onun dışında ölçümlerimde de farklar var.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel olarak aşağı inen rakamların ötesinde genel bir incelme, yüzümde küçülme, enerji artışı oldu. Davranışsal olarak artık sağlıksız tabaklar hazırlamak, alışverişte ya da bir yere yemeğe gittiğimizde “pis” şeyler almak istemiyorum.


Hayatımda ilk kez, komple bir haftanın her anında ne yiyeceğimin belli olduğu bir listem oldu. Bu bana çok iyi geldi. Geçmiş deneyimlerime bakınca şunu fark ettim, çok acıkana kadar bekleyip sonra da hazırda sağlıklı bir şey bulamazsam ya da malzeme olsa bile hazırlamaya üşenip, gidip en şekerli en karbonhidratlı şeyleri yiyorum çünkü sağlıklı bir şey o an hiç cazip gelmiyor. Sonra da kontrol kan şekerine ve hormonlara geçiyor. Bu program kontrolü yeniden bana verdi, artık davranışlarımı da ona göre değiştirebiliyorum. İşin püf noktası hazırlıklı olmaktan da geçiyor, sizi şimdi daha iyi anlıyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Herkese öneririm. Birkaç kilo fazlam var bi kurtulayım diyenlere; yolum çok uzun ve bu yüzden bir türlü başlama gücünü kendimde bulamıyorum diyenlere; enerjim çok düşük, yemekten sonra uzanıp kalıyorum diyenlere; geçen yıl giydiklerim bu yıl ya sıkıyor ya hiç olmuyor diyenlere; ben sağlıklı beslenmeyi bilmiyorum, bir fikrim olsun diyenlere;

aç kalmayayım hem de sağlıklı besleneyim diyenlere ve daha nicelerine öneririm.



Eklemek istedikleriniz…


Ben sizi çoook eskiden beri takip ediyorum. Sanıyorum hemşeri olduğumuz için de sağlıklı beslenme yolculuğunuz ilgimi çekti çünkü bir Antepli nasıl olur da baklavasız yaşar? Ben de 20 yıldır Ankara’dayım ancak ailem Antep’te. İlginç bir şekilde ailedeki en sağlıksız beslenen ve en kilo problemi yaşayan da benim. Antep'tekiler gayet Antepli gibi olmayan bir yaşam sürüyorlar bana kalırsa.:)


Ankara’da yalnız yaşadığım onca yıl Yemeksepeti ile yaşadım, Burgerking'ler, waffle'lar, bol sigara ve hatta sık alkol. Sonra bir noktada belki de yaşla beraber (an itibariyle 39) kilolar artmaya ve hızlı toparlanamamaya başladı. Pandemiyle beraber iyice düzen bozuldu. O arada evlendim, bir de evden çalışma eklenince hiç görmediğim rakamları gördüm. Geçmişte çok kilo aldığım dönemlerde en fazla 68-69 kiloyu gören ben şimdi 82,5’a kadar çıktım. Son 3 yıldır hiç eski halime dönemedim, bu beni epey üzüyor. Tabii kan tahlilleri ve yüksek trigliserit kolesterol gibi birtakım sıkıntılar da cabası. Korkumdan bu yıl hiç tahlil yaptırmadım.


Geçen yıl Farkındalıkla Beslenme seminerinize katılmıştım, yine geçen yıl sanırım meditasyon ve nefes programınıza katılmıştım. Bu yıl MBSR ve Yin Yoga yaptım ki yoga devam ediyor, canlı katılamıyorum pek. Daha önceki yıllarda da en net hatırladığım 5 haftalık Eliminasyondayım Farkındayım programınızdaydım. Sonuç olarak ben hep buralardayım. Bunların arasında en istikrarlı yapabildiğim MBSR idi ta ki bu programa kadar... Bu gerçekten hem çok kolay hem de çok keyifli geldi bana. Menülerin belli olması ve içeriklerinin her zaman kullandığımız ve rahatlıkla bulabileceğimiz şeyler olması, 2 hafta ile sınırlı olması da süreci kolaylaştıran bir faktör bence. Ben zaten en fazla 3 öğün yapabilen biriyim o nedenle menüleri bazen birleştirerek, bazen bir öğünde 2 çeşit varsa yalnızca birini tüketerek ilerledim. Nihayetinde menü dışına çıkmadan ama kendime uyan şekilde değişiklikler yaparak çok güzel bir süreç geçirdim. Hala da devam ediyorum. Ayrıca menüde Pirpirim aşı, patates salatası ve doğrama gibi Antep yemekleri esintileri de gördüğüme mutlu oldum. Normalde yapmak aklıma gelmez ama bu vesileyle bizim mutfağın da aslında oldukça sağlıklı olabileceğini fark ettim.


Yukarıda bahsettiğim gibi 3 Temmuz'da spora da başlamıştım, detoksla beraber maksimum faydayı sağlamış oldum. Ancak bir şey takıldı kafama. Ölçüm alan hoca, yağ oranımın pek değişmediğini demek ki beslenmemi tam düzeltmediğimi söyledi. “Aaa olur mu 2 haftadır gayet sağlıklı besleniyorum, 2 haftada bu kadarı normal.” diyip bi isyan ettim. Örneğin omuz genişliğim 113’ten 102’ye düşmüş, en çok orada daralmışım. Basen ve bel 4’er cm gibi. Acaba diyorum verdiğim kilolar kastan mı gidiyor? Beslenme ve spor işlerinden çok anlayan biri değilim. Az çok sağlıklı/sağlıksız ayrımına hakimim ama gün içinde her şeyi eksiksiz almak için neyi, ne kadar yiyeceğimi ya da spor yaparken ne eklemem gerektiğini gibi ayrıntıları bilecek uzmanlıkta değilim. O yüzden sizin bir öneriniz varsa alırım.


Menüyü genel olarak sevdim. Enginar hayatımda hiç yoktur benim. Bu yıl birkaç kez zeytinyağlı çanak içinde patatesli havuçlu bezelyeliden yaptım, sevdim ama sonra enginarın tek başına hoşuma gitmediğini fark ettim. Sizin menüde çiğ olması galiba daha güzel geldi bana. Arada deneyeceğim kesinlikle. Smoothielerin tadına bayılmasam da şifa niyetine içtim. Ama şu havuç topları önyargımı yıkmasıyla biraz da damak tadımın şekersizliğe alışmasıyla çok lezzetli ve hep yapacağım bir tarif oldu. Dediğim gibi eşime ve bir arkadaşımıza tattırdım, onlar çok şekersiz buldu. Mercimek ekmeğimsiyi de çok beğendim. Tohum krakerinizi zaten ara ara hep yapıyorum. Yulaflı kahvaltıyı sayenizde yine sevdim ve önyargım yıkıldı. En azından arada bir deneyebileceğim lezzetli bir çeşit oldu benim için.


Bazı tariflerin sonradan gelmesi, ayrı maillerde olması biraz zorlayıcı oluyor. Ne nerdeydi

bulmaya çalışmak bazen işleri yavaşlatıyor. Menülerin devamında tüm tariflerin olması o açıdan güzel, o sonradan eklenenleri de oraya eklemeyi düşünebilirsiniz bir sonraki programda belki. Emekleriniz ve hayatıma kattığınız dokunuş için çok teşekkür ederim. Bugüne kadar içtenliğinize ve iyi niyetinize olan güvenim tam olduğu için yaptığınız her şeye düşünmeden katıldım, aa bu arada Mutlu Beslenme’yi de okudum, yeni bitirdim hatta. Yeni programlarda ya da kitaplarda buluşmak dileği ile.


 

G.Ö.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Beslenme düzenimi biraz yoluna koyup, kendimi motive etmek icin bu programa başladım.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Öncelikle sebze çeşitliliğinin önemini, çok güzel ve doyurucu kahvaltı alternatifleri, yine

rengarenk detoxs içecek tarifleri ile artık beslenmemi nasıl daha kolay dengede

tutacağımı öğrendim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Aksam yemeği olarak mutlaka yemek yemem lazım düşüncesinden kurtuldum. Artık çok

daha rahat bir şekilde detoks içecekleriyle günü kapatabilirim. Bunu deneyimlemek ve

kendi kendime "Vay be! Yapabiliyormuşum." diyebilmek bile benim için çok büyük bir başar.


Fiziksel olarak da inceldiğimi kiyafetlerimden anlıyorum. Vücudumdaki beni rahatsiz eden odem ve şişkinlikten kurtuldum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bendeki değişikliği görüp, ne yaptığımı soran herkese...


Eklemek istedikleriniz…


Çok keyifli 2 hafta geçirdim. Sevgili Sema ve Püren emekleriniz için çok teşekkür ederim.



 

D.Y.


Ben tam bir duygusal yiyiciydim. Bunun için önce sezgisel beslenmeye yönelmiştim, zira tam anlattığınız gibi diyetler nedeniyle beslenmem bozulmuştu ve yemek meselesi stresli bi hale gelmişti benim için. Bu nedenle hem eliminasyon hem bütünsel detokstaki keyif vurgunuz, paha biçilemez benim için ilk faydalı olan bu oldu. Bana iyi gelecek bir beslenmeyi yapmak bir zul değil; bir zorunluluk değil; herhangi bir aksilikte kendime kızacağım suçluluk hissedeceğim bir şey değil de "Tamam bir saniye, kontrol bende bu öğün böyle oldu. Battı balık yan gitmez, ben bunu toparlayabilirim." hissini sizden öğrendik ve inanılmaz işe yaradı.

Programları kıyaslarım derken onu kastettim. Acaba bunu eliminasyonda mı öğrendim detoksta mı pekişti gibi sorguladığım oldu. Temel bilgileri güzel güzel boca ettiniz. Çünkü eliminasyon olmasa, detoksta da kompakt bir şekilde öğrenirmişim. Fakat benim için uygun olanı önce eliminasyonmuş, belki başkaları için detoks olur. Ama kesinlikle tamamlayıcı programlar bence, nasıl ki eliminasyona başlarken "Sağlıklı bir insanın senede bir yapması iyi olabilir." demiştiniz, bütünsel detoks da öyle sanki ve bunları özşefkatli bir sesle, sizden öğrenmek bence çok önemli.

İltifat ise iltifat ve övgü ancak ben sizle yolum kesiştiği için gerçekten minnettarım.


Çünkü bunun bir bütün olduğunu anlatmanız kadar içime işleyen başka bir şey olmadı. 37 yaşındayım ve beslenmeyi baştan öğreniyorum, kendimle ilgilenmeyi baştan öğreniyorum. Bedenimin ihtiyaçlarına bakmak, bedenimi duymak, bunun için zaman ayırmak. Kızıma da böyle yön verebilirim. Sizin bunları aktarmak için hevesiniz de ayrı bir motivasyon kaynağı, bunu da belirtmek isterim. Canlı yayınların toparlayıcı bir etkisi var gerçekten hafta boyu okumak, sonra bir öz dinlemek. Her sabah, işten gelen mailler arasında önce sizden gelen mailleri açmak günümü güzelleştirdi. Hepsini klasörledim, posta kutum içinde görünce içim bir ferahlıyor.

Bunların yanı sıra tüm maillerin, canlı yayınların, bilgilendirmelerin profesyonelliği ve uluslararası standartlarda olması dikkatimden kaçmadı. Ben akademisyenim ve mail dili olsun, içerik ile ilgili bilgilendirme, zoom kullanımı olsun, akademi dışında da çok fazla eğitim ve seminer deneyimim oluyor, bu konuda da takdirlerimi sunmak isterim.

Son olarak Püren Hanım’a da ayrıca teşekkür etmek isterim sevecen bir tonda hızlı geri dönüşleri için.

Özetle pamuklara sarıldığımı hissettiğim, samimi olarak, kapsayıcı olarak, hem öğrenip hem keyif aldığım programlar oldu hepsi. Ben size zaten abone gibi bir şey oldum, sizi görmeye sizden mail almaya alıştım kolay kolay bırakmam.:)

İyi ki varsınız ve umarım benim gibi daha bir çok insanı en az benim kadar beslenmeyle, uykuyla, stres yönetimiyle, bedeniyle barıştırırsınız.



 

E.M.


Öncelikle çok teşekkürler, benim programa katılım amacım tatilde, bile isteye, çok üstünde durmadan “dağıttığımdan”, kendimde zaten beklediğim ve farkettiğim ödemlerimden ve gereksiz yüklenmemden kurtulmaktı.

Mart ayında yaptığınız 3lü eliminasyon programına da katılmıştım ve hayatımda ilk kez böyle bir eliminasyon diyeti yapmıştım veee cidden etkisine şaşırmakla beraber, benim asıl hoşuma giden şey beslenmeyi öğrenmekti. Bilmiyormuşum, bildiğimi sanıyormuşum ve bunu artık bilmek arada kaçamak yapsam da yine doğruyla devam edebilmek bence çok kıymetli. Detoks programı, eliminasyona göre nispeten daha kurallı gibiydi, başlarda uyum sağlamakta daha zorlandım. Neyi ne zaman nasıl yiyeyim diye ama sonra onu da yoluna koydum. Benim eliminasyonda asıl fark edip, şok olduğum şey göbeğim olduğunu düşündüğüm şeyin şişkinlik olması oldu. Eliminasyonun 5. ya da 6. günü sabahında uyandığımda benim göbeğim yoktu, yokmuş yani. Sabahları hissettiğim o sürekli yorgun hallerim de geçmişti, daha enerjiktim ve bunları görüp beslenmeyi de öğrendiğim için mutluydum. Tatil sonrası tam detoks yapayım diye düşündüğüm tarihte, sizin detoks programınızın da aynı tarihte başlayacağını gördüm veee "Evet, bu süreç Sema Hanım'la daha sistemli, daha bilinçli detoks gibi detoks olacaktır." dedim. Eliminasyondan çok bahsettim ama benim için gerçekten bir şeylerin değiştiği bir üç haftaydı, bu yüzden detoks programının da iyi geçeceğinden emindim. Uzun yazdım ama teşekkür ettiysem de yine de teşekkür ederim. Bir de programlar ücretli, tabii ki öyle olmalı, ama nasıl desem bir hizmet satmaktan çok daha fazlasını hedefleyerek yazıyosunuz, "Oldu bitti program bu, hadi bakalım." değil yani, anlatıyorsunuz ve bu karşınızdaki insana geçiyor, bunun için de teşekkür ederim. Sabahları mailleri okumak da çok keyifli oldu, yüzümde gülümsemeyle okudum hep, üsluplar da çok güzeldi çünkü.



 

F.A.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Vücudumda detox yapmak ve yağ yakımı.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Ödemim ve yağ yakımım sağlandı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Yağ oranı azalması ve kilo düşüşü yaşadım. Vücudumda daralma oldu .(Ben menopozdayım aç kalmadan yağ yakımım çok zor oluyordu.)


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bence herkes yapabilir. Çünkü listeler çok doyurucu, rahatlıkla uygulanabilinir.


Eklemek istedikleriniz...


Size teşekkür dışında bir şey yok. Ben sizi, siz popüler olmadan takip ediyordum. Programa katılırken hiç tereddüt yaşamadım.



 

Ö.Ç.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Aslında 3'lü eliminasyondan beri beslenmem temiz bir hale geldi ama son zamanda

sağlıklı da olsa karbonhidratı ve süt ürünlerini fazla tükettiğimi hissettim. Tekrar doğru

yola girebilmek için istedim programa katılmayı.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Her programınızda yepyeni şeyler öğreniyorum. Bu sefer titizlikle ve büyük emeklerle

hazırladığın haftalık menüler en çok işime yarayan kısım oldu. Evet birçok şeyi

öğrenmiştim. Zaten seni 6-7 senedir takip ettiğim için tariflere aşinayım ama gene, ömrüm boyunca uygulayabileceğim yepyeni tarifler öğrendim. Daha da önemlisi beslenme mantığı kafamda bu programla oturdu. Bu proram sayesinde daha da disiplinli besleneceğim için çok mutluyum.

İnanılmaz bir programdı. Benim beklentim beslenme iken hayatıma bir çok başka yeni

şeyler kattın. Hayatımı bundan sonra daha kaliteli geçirebileceğim aldığım nefesten, vücut bakımıma, evimin sağlıklı temizliğine, kadar hayata dair herşey bu program sayesinde oturdu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


İlk once tabii ki kendimi hafiflemiş hissediyorum. Enerjim çok daha arttı. Bu programla

birlikte tabii yoga ve meditasyonu da katınca hayatıma, uykularım çok düzene girdi. Kendimi yepyeni hissediyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bu program herkese öneririm. Özellikle de detoks yapıyorum diye 21 gün boyunca

maydanoz, vs. suyu içenler, lütfen bu programa katılsın ve gerçek detoksun ne kadar

derin, ne kadar bütünsel bir şey olduğunu öğrensinler.


Eklemek istedikleriniz…


SENİ ÇOK SEVİYORUM.



 

H.Ü.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Ben sizi 2018 yılından beri Instagram hesabınızdan takip ediyordum. 2019 Ocak ayında

troid kanseri olduktan sonra temiz beslenmeye başladım. Pandemi süreci boyunca bu

sekteye uğradı ve ara ara denemelerim olsa da, tam olarak geri dönememiştim. Sizin

programınıza katılma amacım, yeniden temiz bir sayfa açmaya cesaret etmekti. Karın

doyurmaktan öte hücrelerimi beslemek niyetindeydim. Öyle de oldu.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Başlama ve devam etme motivasyonu verdi. Dışarıda yemek yerken de, düzenimizi

bozmayacak şekilde, alternatiflerin de var olduğunu fark etmemi sağladı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


İki hafta sonunda yaklaşık 3 kilo verdim. Belim 2 cm, göbeğim 3cm inceldi. Verdiğim

emeğin fiziksel görüntüme yansımasından mutluyum. Ancak daha da iyisi kendimi daha

sağlıklı, canlı ve hafif hissetmem.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Hayatında pozitif anlamda değişiklik yapmak isteyen herkese tavsiye ederim.



 

G.C.


Öncelikle tekrar bana kendimi hatırlattığınız için teşekkür ederim. Tüm yemelerimin, ruh halimle alakalı olduğunu, kendime ceza verir gibi bilinçsizce gıdaları bedenime nasıl soktuğumu hatırladığımda kendimi çok da iyi hissetmediğimi fark ettim. Dediğim gibi zorlu bir süreçten geçiyorum. Elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama değiştiremeyeceğim dışsal faktörlerden kendimi suçlu hissetmek, bedenime ve ruhuma yaptığım en kötü şeylerden biri. Geçmişte aldığım koçluk eğitimlerinden hatırladıklarımla, kendimi o dipte uzun süre tutmuyor ama bir türlü de kendime gelemiyordum. Saçma bir kısır döngüye girmiştim. Şartlar değişmiyorsa daha çok yemeliyim gibi saçma sapan bir fikir beni yönetiyor gibiydi. Bu bulanık zihinden uyanmama vesile oldunuz. Açıkçası programa yazılırken bu denli bir değişimin, bu kadar kısa sürede yaşanacağına çok da aklım ermemişti. Ama BİNGO! :)))

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Kendime bir defter açtım ve yazmaya başladım. 9 Temmuz'da "Neden başladım?" sorusuna şu cevabı vermişim: "Hafiflemek, sağlıklı beslenip, bunu sürdürülebilir kılmak, toksinlerden arınmak ve kendimi daha iyi hissetmek için katıldım."

Program size nasıl yardımcı oldu?


Aç kalmadan detoks yapılabileceğini öğrendim. Daha önceki deneyimlerimde tansiyonum düşüyor, ayılıp, bayılıyordum. Mutfakta planlı programlı olmanın, ataklara engel olduğunu da yaşadım. Dengeli ve özenle düşünülmüş menüler lezzetli ve kolaydı. Ara atıştırmalıkların bile düşünülmesi tüm süreci kolaylaştırdı.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Rakamlarla konuşacak olursak toplamda -3,6 kg , 2-3 cm incelme. Regl olduğum için sonuçlar biraz yanıltıcı olabilir. Buna rağmen...:) Ayrıca inanılmaz bir bedensel rahatlama, şişkinliklerin azalması, midemin inmesi paha biçilemez. Sabah yataktan dinç ve enerjik kalkmak, yatarken hayalini kurduğum yiyecekleri sabah uyandığımda o kadar da canımın istemediğini görmek çok iyiydi. 1 akşam öğünü dışında listeye sadık kaldım. O gün meyve ve tahılı keserek akşam yemeğine katıldım. Ertesi günse kaldığım yerden gururla devam ettim:) Davranışsal olarak da elim dışarda hep sağlıklı alternatiflere gidiyor. Özellikle market reyonunda en çok vakit geçirdiğim yer sebze- meyve reyonu oldu:)

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Yeme bozukluğundan şikayetçi, hafiflemek isteyen herkese ve bu işin nasıl sürdürülebilir yapılacağını öğrenmek isteyen herkese öneririm.

Eklemek istedikleriniz…

Motivasyon benim için önemliydi, birebir takip olmasa da günlük iletişimde kalmak süreci destekledi. Bazen şikayet de ettim çok fazla hazırlık gerektiğinden. Ama değdiğini görünce sustum. :)



 

E.G.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Amacım grup ile sağlıklı beslenmeye bir adım atmaktı ve bu adımın en iyi, bir temizlenme ile yapılabileceğini düşündüm. Kendim maalesef pek disiplinli bir insan değilim ve yönlendirmeli, gruplu çalışmaları çok faydalı buluyorum.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Kesinlikle harika tarifler öğrendim! Tok kalmanın sırrını da öğrendim diyebilirim. En önemlisi de bu işin çok da zor olmadığını, yanıma basit bir salata alarak dışarıda olabileceklerden çok daha sağlıklı beslenebileceğimi…


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Her öğleden sonra, öğle yemeğinin ardından uykum gelir. Bu sorun tamamen ortadan kalktı. Uyumak istemek yerine daha da enerjik hissediyorum. Cildim içtiğim su ve yeşil çay nedeniyle pırıl pırıl.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Şişkinlik yaşayan ve öğleden sonra kendilerini ‘sluggish’ hissedenlere. En önemlisi de

‘Yapamam, uzun iş bunlar, vaktim yok.’ diyenlere.


Eklemek istedikleriniz…


Yuka isimli aplikasyon bana çok yardımcı oluyor. Kozmetik ve gıda ürünlerinin barkodunu okutarak kullanılıyor. Tavsiye ederim.



 

A.A.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bayram dönüşü aldığım kilo ve ödemleri verebilmek ve vücut yorgunluğumu gidermek.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Öncelikle belirtmek isterim ki güler yüzünüz , ışıltılı gözleriniz, heyacanınız beni çok etkiliyor. Pozitif anlamda bana çok şey katıyorsunuz. Sizi instagramdan severek takip ediyordum ve sizinle bu programa başlamak istedim. Bana her anlamda olumlu katkılarınız olacağını düşündüm. Hayat boyu uygulayabileceğim, hem mental hem fiziksel anlamda, bir sürü katkısı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Rahatlama, istediğimde yapabileceğimi görme ve bir kaç kilo vererek ödemimim azalması.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Çevremdeki herkese öneririm ve tavsiye edeceğim.


Eklemek istedikleriniz…


Her şey için çok teşekkürler, çok keyifli bir programdı. Her gün gelecek mailleri dört gözle

bekledim. Her yeni mail bana bir şey kattı. Programı zevkle uyguladım, en kısa sürede

tekrarlayacağım ve ara ara günlük, 2-3 günlük periyodlar halinde yaşamıma entegre edeceğim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Başka programlarınıza da katılmak dileğiyle...

İyi çalışmalar.



 

Y.Y.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Bu programa, Elazığ’da yaşadığım deprem travması sonrasında, aylardır

bozduğum yeme alışkanlıklarımı ve fark ettiğim duygusal açlığımı düzene koymak için

başladım. Çünkü artan yalnızca kilom değil, aynı zamanda regl sancılarım ve sivilcelerimdi. Tüm bunlar içeride bir bozukluğun başladığının, göstergesiydi benim için. O sebeple karaciğeri temizlemekle başlamamın en doğrusu olacağını düşünüp hızlı bir karar verdim.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Öncelikle sindirim sonrası uyuklamalarımın geçtiğini, açlık krizlerini yönetebildiğimi fark ettim. 1.haftanın sonunda ise, ödemimden kurtulup hafiflemeye başlamıştım. Açıkçası beni mutlu eden bir program oldu. Ayrıca Sema Hanım’ın dopamin dolu gözleri ve enerjisi çok motive ediciydi. Tabii 2 hafta boyunca hangi yemeyi yiyeceğim kaygısı taşımamak da ayrı bir huzur verdi.


Ayrıca bir gün içinde tüm sağlıklı besin gruplarından almayı öğrendim. Ben programdan hala çıkamadım da. Bir de, Sema Hanım’ın bir cümlesi o kadar etkiliydi ki bende, söylemeden geçemeyeceğim. ‘1 büyüktür 0, ne yaparsanız yapın geri dönün!’ Benim şimdiye kadar katı diyet ve detoks sistemlerinden öğrendiğim her şeyden, farklıydı bu yöntem. Amaç katı bir şey yapmadan mutlu olmakmış meğer.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Açlık kontrol edilebilir ve bir süre sonra geçebilir bir duyguymuş, bunu biliyordum ama

açlığımla hiç barışık değildim. Bendeki açlığın, bilinçaltımda uzak bir yerlerdeki kıtlık

bilincinden kaynaklanan bir korku olduğunu da biliyordum oysa ki.


Günde en az 2 fincan sade Türk kahvesi bazen de 2 kupa sade filtre kahve içip, ‘Ayy ben

yine ödem tuttum ama nedennn?’ diyordum ve bilmiyordum. Öğrendim ki aslında ideali belki de 1 fincan veya 1 kupa ile sınırlamakmış… Onu da ideal oranlarda tutmayı öğrendim. Fiziksel! Hafifledim, daha ne diyebilirim ki...


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Ben bu program çevremdeki herkese öneriyorum açıkçası. Eşim de evde benimle

uygulamak durumunda kaldı mecburen.


Eklemek istedikleriniz…


Ben sizi en az 5 yıldır takip ediyorum instagramda ve kitabınızın ilk baskısı da var bende,

alerjik bir oğlum var çünkü ve emzirirken, sizin kitabınızdaki tarifler sayesinde aç

kalmamıştım. Sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamıştım hep. O nedenle sizinle duygusal bağım

çok farklı benim. Hatta bir keresinde sizi rüyamda görüp, size mail atmışlığım bile var.

Tanışmak bu zamanaymış demek. Emekleriniz, güzel enerjiniz, mutluluğunuz daim olsun.


İnstagramda, blogunuzda verdiğiniz, paylaştığınız her bilgi için de sonsuz teşşekkür

ediyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki yollarımız kesişmiş sizinle!


Yolunuz hep açık olsun!

Elazığ’dan sevgiler.



 

M.H.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Net bir şekilde söyleyebilirim ki: ”Kilo vermekti.”


Program size nasıl yardımcı oldu?


Sağlıklı beslenerek de doyulabileceğini daha da önemlisi sağlıklı beslenmek demenin, tatsız tuzsuz, lezzetsiz şeyler yemek demek olmadığını. Ben mesela o filizlenmiş mercimeğe bayıldım!!! Hele o mercimek ekmeği, Allah’ımm nasıl lezzetli ve tok tutuyor. Bu programı öyle güzel yazmışsınız ki, açlık neydi onu unuttum ve bunu yaparken de şaka gibi ama 4.2 kilo verdim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel değişimim; çok net inceldim resmen. Yağdan gitti tüm giden kilolar. Aylardır başlayıp başlayıp, bıraktığım diyet girişimlerim ilk defa profesyonel bir el sayesinde netice verdi.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Kendine bir iyilik yapmak isteyen herkese öneririm. Her sabah dümdüz bir karın ile uyanmak nasıl bir his diye merak eden, herkese öneririm.


Eklemek istedikleriniz…


Size tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum, zira siz sadece bir program yazıp sonra da kenara geçip, size danışanları izlemekle kalmadınız. Bir de üzerine tarifleri yazdınız, neyi nasıl yapacağımıza kadar. Açık söylüyorum, ben bir gün geriden takip ettim sizleri ve neredeyse vazgeçiyordum. (Şahsi sebeplerimden ötürü.) Ama ilk canlı yayındaki muhteşem enerjinizi ve heyecanınızı gördükten sonra, bir deneyeyim ne kaybederim dediğim 2 haftalık süreç sonunda, kendime yaptığım en iyi şeylerden biri oldu bu detoksa katılmak.

Ben sizi takibe devam, bir sonraki programda görüşmek üzere.

Kocaman sevgiler size, Amerika’dan...



 


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page